BAYKAL BLS-NEO fiberlézer gép

Magas produktivitás és kiemelkedő megbízhatóság jellemzi a Baykal BLS-NEO fiberlézer gépét.

BAYKAL BLS-NEO fiber lézervágógép olyan változatos anyagok megmunkálására alkalmas, mint a vörös- és sárgaréz, acél, rozsdamentes acél, alumínium. A lézerforrás teljesítményének függvényében akár 20 mm-es acél is vágható a lézergéppel. A szánok mozgatása nagy pontosságú fogasléc-fogaskerék hajtással történik, mellyel jelentősen nagyobb sebesség érhető el, mint a CO2 gépeknél, illetve alacsonyabb üzemeltetési költségeket biztosít.

Vékony réz, alumínium, titán lemezek vágása esetén nagy sebességek érhetők el, alacsony költségek mellett. A fiberlézer forrásnak köszönhetően jelentősen alacsonyabb hűtési és energia költségek mellett üzemeltethető a gép. A dióda modul több, mint 100.000 üzemórás élettartammal rendelkezik.

Baykal_bls-neo_1

Rugalmas munkatér kialakítás

A Baykal fiber lézervágógép jelentősen kibővíthető munkatérrel is elérhető. A sztenderd 3 méteres hossz mellett – a BLS-F típushoz hasonlóan – akár 15 méteres vágóasztal hossz is kialakítható, így az extrém nagy munkadarabok is megmunkálhatók a gépen. A gép ezen felül automatikus hulladék és átesett darab kihordóval is felszerelhető, valamint a hajtásrendszerben is további bővítési lehetőségek állnak rendelkezésre. A kétpalettás kialakítás sztenderd tartozéka a BLS-NEO gépeknek.

A BLS-NEO gép portál kialakítású, a portál mindkét oszlopa önálló meghajtást kapott. A géptest merevsége biztosítja a rezgésmentes üzemeltetést, még nagy sebességgel vágott kis átmérőjű lyukak és éles sarkok esetében is.

Baykal_bls-neo_3

Automatikus fúvókatisztítás

A lézergép vezérlőjében futó algoritmus a vágási paramétertáblázat, illetve a vágási adatok alapján önállóan ütemezve végzi az automatikus fúvókakalibrálást és -tisztítást. Ezzel garantálható az állandó vágási minőség és az elkészült alkatrészek pontossága.

Új bekezdő vágási eljárás

A pircelésmentes eljárás lényege, hogy – egyes anyagoknál – nincs szükség a kontúr melletti maradékanyagban “átütni” a lemezt, majd pedig a kontúrra ráállni, hanem már a bekezdést is a kontúron végezhetjük el. Ezt a kezdő vágást a lehető leggyorsabban, az elérhető legnagyobb teljesítmény mellett kell végezni. A megfelelő paraméterekkel elérhető, hogy se kráterképződés, se olvadék felgyülemlés ne jelentkezzen a bekezdő vágás környezetében. A hagyományos pircelő eljáráshoz képest 50%-os időmegtakarítás érhető el, mely fokozható abban az esetben, amikor egy táblán sok különálló kontúr található.

Megbízható, felhasználóbarát vezérlés

A Baykal BLS-NEO lézergép könnyen kezelhető, távvezérléssel elérhető diagnosztikai funkciókkal rendelkezik. A gép multi-touch Beckhoff vezérlővel rendelkezik, amit akár vékony kesztyűben, egyszerre 5 ujjal vagy két kézzel is használhatunk. A használhatóságot nem csak ez, de a tükröződésmentes monitor is segíti.

BLS-NEO Ver.03-TR.

További információ:

A Baykal szerszámgépek hazai forgalmazója a GE-CO Hungary Kft honlapján.