Az információ hatalom

Számunkra fontos, hogy ne csak gondolatokat közvetítsünk partnereink felé, a gyakorlatban is megmutassuk, milyen módon segítik a Renishaw mérőberendezései a gyártási és ellenőrzési folyamatokat.

Meggyőződésünk, hogy ily módon az információ és a felhasználási mód ismeretében a tudást ki-ki a maga hasznára fordíthatja.

Erre vállalkoztunk a Renishaw csehországi csapatával június 22-én, amikor a Renishaw brno-i központjában egy elméleti és gyakorlati bemutatókkal egybekötött szakmai napot tartottunk.

Az egy napos rendezvény a szerszámgépeken használt Renishaw eszközök komplex mérési és ellenőrzési feladatok gyakorlatban történő megvalósítását ölelte fel. Az előadásokat minden esetben gyakorlati bemutatók követték.

Ez alatt az idő alatt vendégeink – a teljesség igénye nélkül -, bepillantást nyerhettek a szerszámgépeken alkalmazott optikai és rádiós bemérő rendszerek (OMP60, RMP60, Sprint) és szoftverek (Productivity+) alkalmazásába valamint, a kalibrációs, diagnosztikai és gépképesség ellenőrzési eszközök (QC20-W Ballbar körteszt, XL-80 lézer interferométer) használatába.

XL-80

Úgy érezzük, hogy az itt bemutatott mérési megoldásokkal sikerült további használható és minőségi tudást átadni a résztvevőknek.

Fentiek értelmében meggyőződésünk, hogy a méretellenőrzés minden gyártó cég számára létfontosságú, mert lényeges információkat szolgáltat a gyártási folyamatok precíz ellenőrzéséhez, a termék minőségének vizsgálatához és további kapacitás-bővítésnek adhat teret.

Eddigi tapasztalatunk szerint, az ilyen és ehhez hasonló szakmai napok nagyszerűsége, azok egyszerűségében rejlik.

Egy ilyen esemény megszervezése körüli teendők, a felkészülés, a gépek és a kollégák egy időben történő rendelkezésre állása mindig időigényes feladat. Ám minden esetben a rendezvény sikeressége és az lebeg a szemünk előtt, hogy a partner  cégeink közötti bizalom tovább erősödjön és a kollégák értékes és használható tudással távozzanak, ahogy ezúttal az AUDI HUNGARIA ZRT. négy kollégája is.

A fejlődés visszacsatoláson alapul. Büszkék vagyunk rá, hogy vendégeink a szakmai napon sok új és hasznos információval gazdagodtak, melyet a teljesség igénye nélkül, az alábbi rövid sorok is bizonyítanak:

„Feltétlenül pozitív volt, végig tudtuk venni az összes kérdést, ami felmerült a mérési technológiák kapcsán és új ismereteket szereztünk.”

„A Renishaw QC20-W Ballbar vezeték nélküli körteszt geometriai bemérést szerettem volna jobban megismerni, amit kiválóan bemutattak a Renishaw szakemberei.”

Terveink szerint ez – a mindkét fél számára gyümölcsöző nap – egyben előfutára is egy következő házi rendezvénynek, melynek remélhetőleg már a Renishaw Hungary Kft. budaörsi új telephelye fog otthont adni a közeljövőben.

Forrás:Renishaw Hungary Kft.

További információ

A Renishaw Hungary Kft. weboldalán.