Az eredeti – most lényegesen továbbfejlesztett technológiával a jövő 5-tengelyes követelményeinek megfelelően

A DMU 50 3. generációja kiváló minőségű eszközeivel az igényes ágazatok árérzékeny felhasználóit is meggyőzi

A DMU 50 megtestesíti a DMG MORI több, mint 20 éves tapasztalatának eredményét a hatékony és sokoldalú öttengelyes megmunkálás területén. A sikeres modell pedig megújult. A kis méretű DMU 50-es harmadik generációja új mércét állít az öttengelyes megmunkálásokkal szemben. A kiterjesztett forgástartománnyal és az erősebb orsóval, valamint az innovatív hűtési megoldással versenyképes alternatívát jelent a piacon. Az oktatástól kezdve az általános forgácsoláson át a különleges igényű megmunkálásig számos területen alkalmazható gépről van szó.

DMU 50 3. Generation 01

A DMU 50 3. generációjának tervezésekor szempont volt a modern megjelenés és a felhasználóbarát kialakítás harmonizálása. A nagy, könnyen nyíló munkatér-ajtó, a maga 876 mm-es szélességével biztosítja a zavartalan hozzáférést a frontoldalon, még akkor is, ha automatizálási megoldásokkal kombináljuk a szerszámgépet. A munkaasztal magassága is ergonomikus: 800 mm. Az optimális megoldás magába foglalja a karbantartási kiegészítőket is: a vezérlőszekrényt, a folyadéktartályokat, az olajleválasztót, a hőcserélőt, illetve a hűtőegységet is.

A munkatér 650 x 520 x 475 mm, a maximális munkadarabtömeg pedig 300 kg. Ezzel a DMU 50 széles megmunkálási tartománnyal rendelkezik. Az új, NC vezérelt forgóasztal forgástartományát −35°/+110° közötti tartományra növelték. A gyorsjárati sebessége eléri a 42 m/percet, a forgóasztalé pedig a 30 ford./percet – ezzel a DMU 50-es hatékony szimultán öttengelyes megmunkálást tesz lehetővé az ötoldali megmunkálás helyett. Emellett a 15.000 ford./perces speedMASTER® motororsó teszi gyorsabbá a megmunkálásokat, mely helyett akár 20.000 ford./perces is választható. A szerszámtár mérete akár 120 férőhelyes is lehet, a standard verzió egy 30 férőhelyeset foglal magában.

DMU 50 3. Generation 02

A DMU 50 3. generációja képes akár 6 µm-nél jobb pontosságra is, amely a termékkategóriában verhetetlen. Mindez annak köszönhető, hogy az egész szerszámgép egy egységet alkot, a gépágy egy darabból áll, másrészt a vezetékek hűtése, a hajtások és a csapágyak is kimagasló pontosságot garantálnak. A közvetlen hajtású golyósorsók és a közvetlen pozíciómérés mind az öt tengely mentén biztosítja a precizitást. A 3. generációs DMU 50 emellett szerszámmérési feladatokat is képes ellátni.

DMU 50 3. Generation 03

A 21.5” ERGOline® CELOS®-szal és Siemens 840D solutionline-nal ugyanúgy elérhető, mint a 19” ERGOline® HEIDENHAIN TNC 640-vel. Emellett a DMG MORI számos automatizálási megoldást is kínál a szerszámgéphez, mint a munkadarab-, vagy palettacserélő alkalmazások. Ez pedig lehetővé teszi. hogy világelsővé váljon az ilyen kihívást jelentő feladatok megoldásában. Ahhoz, hogy a szerszámgépek nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek, a fejlesztés során nagyon fontos a valódi feladatok felmérése és az ilyen helyzetekben történő tesztelés. Másképp szólva, ezek azok a tulajdonságok, amik a DMU 50-est a gyártó legkeresettebb öttengelyes szerszámgépévé teszik.

A DMU 50 3. generációjának fő jellemzői:

  • 78 %-kal nagyobb munkatér
  • 40 %-kal nagyobb gyorsjárati sebesség 42 m/perc sztenderdként
  • 28 %-kal nagyobb elfordulás, -35° / +110° tartományú billenő körasztal
  • 10,000 leszállított gép alapján nyert tapasztalat
  • Szimultán 5-tengelyes megmunkálás sztenderdként

Forrás:DMG MORI

További információ

A DMG MORI honlapján.

Megosztás
[
    ]