A Makino nagyobb teljesítményt és termelékenységet céloz az EDM portfólió bővítésével

A Makino megújította szikraforgácsoló gép kínálatát. Az új, innovatív UP6 huzalszikra forgácsoló gép kiemelkedő pontosságú alkatrészek gyártására képes. Új huzalvezető rendszere gyorsabb működést és egyszerűbb üzemeltetést tesz lehetővé. Az EDAF széria ráncfelvarrása egy újonnan fejlesztett generátor beépítését, a H.E.A.T technológia implementálását a tömbös szikraforgácsoló gépek esetén, valamint a programozható öblítésvezérlés bevezetését jelenti.

Az új UP6-os szikraforgácsoló-gép bevezetésekor Dr. P. Anders Ingemarsson, a Makino CEO-ja elmondta, “Az EDM portfólió fejlesztései és bővítései növelték a gyártóvállalatok által kiszolgálható piacok méretét, új szektorok is bevonhatók. A magasabb teljesítményadatok magukért beszélnek, közben pedig a gépek is felhasználóbarátabbá váltak. Utóbbi jelentősen hozzájárul a vállalat termelékenység-növekedéséhez, hiszen könnyebben tanulható az új gépek üzemeltetése.”

apmbild-19042708-600x600-521826

Az új UP6 szikraforgácsoló gép

Az üreges öntvényekből álló felépítésnek köszönhetően a Makino UP6 belső szerkezete folyamatosan öblíthető hűtővízzel, így állandó hőmérsékleten tartható a szerszámgép. Az állandó hőmérséklet a pontosság záloga, az UP6 így a Makinotól megszokott magas minőségben képes gyártani.

A súrlódó felületek folyamatos tisztítása csökkenti a súrlódás mértékét, így lágy, könnyű mozgatást tesz lehetővé az X-tengely mentén. Az extra hosszú precíziós golyós vezetékek csökkentik a rezgéseket és növelik a merevséget. A precíz golyósorsók teljes mértékben burkoltak, ez megóvja őket a külső szennyeződéstől, ezáltal pedig nő az élettartamuk és csökken a karbantartási igényük is.

A Makino UP6 egy frissen fejlesztett új huzalvezető rendszert használ, amely jobb sarokpontosságot garantál a megmunkálás során. A huzalvezetés pontossága még bonyolult alakzatok vágása és apró startlyukak esetén is egyenletes, stabil munkavégzést eredményez. Az új rendszerrel a gép termelékenyebbé vált. Mind száraz, mind öblítéses üzemmódban is használható.

A CAM rendszer fejlesztése: EDCAM 2017

A Makino, kimondottan tömbös szikraforgácsolók programozására kifejlesztett EDCAM 2017 rendszere nagyban hozzájárul a gyors és hatékony munkavégzéshez. A szoftver segítségével a folyamatok nagy része automatizálható: a program a 3D modell alapján képes felismerni és elhelyezni a munkadarabot, az alaksajátosságokat, meghatározza a mélységeket és az elektródapozíciókat. Azonban a legfontosabb tulajdonsága az, hogy a segítségével minimalizálható a beviteli adatokból származó hibák száma. A Hyper i Control segítségével a szoftver még könnyebben használható, ezzel a Makino igen magas szintre helyezi a felhasználói élményt. Az új szoftver nem változtat a korábbi gyakorlaton: ugyanúgy használhatók a korábbi NC programok a szoftverben és a gépeken egyaránt. Ráadásul, az EDCAM adatok szerkeszthetők a gép kezelőfelületén és a szerszámgép beállításai automatikusan letölthetők.

apmbild-19042708-600x600-521827

Az EDAF ráncfelvarrása nem csak egy kis átalakítás

A már kipróbált és ismert Makino EDAF sorozat igen komoly ráncfelvarráson esett át. Nem csak új design-nal találkozhatunk, hanem a Makino népszerű H.E.A.T. technológiájával is, amely korábban csak az U sorozathoz volt elérhető. Az új EDAF széria nagyobb előtolással (akár 5000 mm/perc) érhető el. A HS-Rib technológia a Z-tengely mozgási sebességét növeli meg jelentősen. A H.E.A.T. generátor is erősebb: 40-80 A áramerősséget képes előállítani, miközben az energiafogyasztása több, mint 40%-kal alacsonyabb a korábbi modellnél. Az üzemeltetők számára előnyös, hogy automatikus öblítési nyomásbeállítással rendelkezik, így a kezelés is tovább egyszerűsödött. Összességében elmondható, hogy az EDAF széria újdonságai egy termelékenyebb szerszámgép-családot eredményeznek.

Könnyű üzemeltetés

A Makino újgenerációs Hyper i Control-ja gyorsabb és egyszerűbb gépkezelést és -felügyeletet tesz lehetővé, mivel okostelefonokkal és tabletekkel is képes kommunikálni. A kezelői panel pedig mostantól még kényelmesebben állítható a gépeken a megfelelő pozícióba. Emellett nagyobb ajtóval látják el a gépeket, hogy még jobban hozzáférhetővé váljon a munkadarab és egyszerűbb legyen a ki- is berakodás, illetve a darabcsere. Ahogy a Makino CEO-ja fogalmaz: “ezek azok a jellemzők és kiegészítők, amelyek növelhetik a termelékenységet a mindennapi munkában.”

ForrásMakino

További információ

A Makino hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]