A HURCO átfogó megmunkálási kínálata az EMO-n

Az idei EMO-n a HURCO bemutatja átfogó CNC megmunkáló kínálatát. A szakvásáron megtekinthetőek lesznek az új, továbbfejlesztett 3-, 4- és 5-tengelyes megmunkálóközpontok, amelyek folyamatos javulást mutatnak a munkadarabok átfutási idejének felgyorsításában.

hurco_vmx30ui

„Az EMO-n bemutatunk mindenféle alkalmazáshoz kínált új folyamatokat, beleértve egy rakodó robottal felszerelt automatizálási rendszert, a Takumi nagysebességű szerszámgép portfólióját és fejlesztéseket a többtengelyes megmunkálások terén”, jelentette ki Michael Auer, a HURCO Deutschland vezérigazgatója.

Tökéletes felületi minőség nagy sebesség mellett

A tajvani Takumi Machinig vállalat 2015 óta a HURCO tulajdonában van. Nagy sebességű gépeikkel rendkívül magas felületi minőség érhető el, így ideálisak a szerszám- és öntvénygyártás, orvosi- és repülőgépipari alkalmazások területén. A gépek közvetlen mérőrendszerekkel vannak ellátva, a belső hűtőfolyadék ellátás a nagy sebességű orsón keresztül történik, a közvetlen hajtás minden tengelyen elérhető de az alapfelszereltség részét képezi az elektronikus hőmérséklet-kompenzáció is.

Automatizációs rendszer rakodó robottal

A HURCO bemutatja a VMX 30Ui CNC megmunkálóközpontot is az idei EMO-n, hogy demonstrálja, miként lehet egy szerszámgépet rakodó robottal kombinálni. Az automatizációs rendszer betölti a gépet, tovább gyorsítva ezzel a munkadarabok megmunkálását. A gépet úgy tervezték, hogy rövid újraszerszámozási időre és kezeléséhez kevesebb képzésre legyen szükség. Ez lehetővé teszi a többoldalas megmunkálást anélkül, hogy szükség lenne a munkadarab újbóli befogására, valamint megkönnyíti a váltást az 5-tengelyes megmunkálásra.

Új 5-tengelyes megmunkálóközpont portálos kialakítással

A HURCO első ízben mutatja be a Takumi U800 öttengelyes megmunkálóközpontját. Portálos kialakítása nagy merevséget, termikus stabilitást és kis helyigényt biztosít. A gép forgóasztallal (800 mm átmérő, 1000 kg max. terhelhetőség) van felszerelve, és alkalmas a nagy, nehéz munkadarabok megmunkálásához is. Az A-tengely és a C-tengely megfelelő meghajtást és nyomatékot biztosít.

Kevesebb befogás, gyorsabb megmunkálás

A HURCO CNC esztergaközpontjait univerzális esztergálási alkalmazásokhoz és a kézi esztergákról való váltás megkönnyítéséhez tervezték. A munkadarabok kevesebb befogással megmunkálhatók, ami csökkenti az ennek következtében keletkező esetleges hibákat. Kis helyigényének, nagy munkaterületének és forgácskezelő rendszerének köszönhetően egyedi és kis sorozat gyártásra is gazdaságosan alkalmazható.

Váltás 3-tengelyről 4-tengelyre

A VMXi sorozat nagy munkaterületű, kompakt megmunkálóközpontjai ideálisak egyedi vagy kis sorozatok gyártásához. A Kitagawa GT forgóasztallal kombinálva (4. tengelyként) pedig még több alkalmazáshoz használható. A gépen így az alkatrész öt oldala is megmunkálható újbóli befogás nélkül, a gép pedig szükség esetén a kör alakú alkatrészek megmunkálására is alkalmas. A kiegészítő tengely könnyen telepíthető és leszerelhető, az éppen aktuális igényeknek megfelelően.

Forrás:HURCO

További információ:

A HURCO hivatalos honlapján.

Az EMO Hannover 2017 hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]