A Hexagon Manufacturing Intelligence bemutatta új minőségbiztosítási platformját

Az elmúlt hetekben számos újdonsággal állt elő a méréstechnikai és minőségbiztosítási megoldásokat szálíltó Hexagon Manufacturing Intelligence. Ezek közül mutatjuk be most a legújabb minőségirányítási platformot, a HxGN SMART Quality-t.

A 2017-es HxGN LIVE-on bemutatott újdonságok az Ipar 4.0, a termelésdigitalizálás és a jövő gyártási koncepcióinak megvalósításában nyújtanak segítséget a felhasználóknak. Az intelligens minőség-platform a termelés során felmerülő minőségbiztosítási és -irányítási feladatok rendszerezését és az adatok megfelelő kezelését teszi lehetővé.

HxGN SMART Quality

A rendszer olyan IT megoldást kínál, amely az összes, minőségüggyel kapcsolatos adatot felhasználásra készen tárolja és támogatja a folyamatirányítást, illetve a termelékenység fokozását célzó intézkedéseket.

A 2017-es HxGN LIVE eseményen bemutatott HxGN SMART Quality egy biztos pontot jelent a termék életciklusában. A nyitott AQUEF (Advanced Quality Data Exchange Format – Fejlett Minőségügyi Adatátviteli Formátum) használatával a szoftver az összes, mérőrendszerekből érkező adatot standardizálja, így a vállalat teljes egészében végbemenő folyamatok együtt vizsgálhatók. A beépített statisztikai elemző eszközök számos adatkezelési lehetőséget nyújtanak, ezzel hozzájárulva a megalapozott döntéshozatalhoz. A szoftver emellett több erőforrás-elemző és folyamatoptimalizálási eszközt is tartalmaz, amelyek segítenek integrálni a minőségmenedzsment tevékenységeket a mindennapi működésbe – mind a gépkezelők, mind a menedzsment szintjén.

A HxGN SMART Quality alapját egy nyitott architektúra jelenti, mely biztosítja a már meglévő rendszerekhez történő könnyű illesztést. Azon felhasználók számára, akik mélyebb analitikai kapacitást igényelnek, jó hír, hogy a SMART Quality platform 100%-ban kompatibilis a Q-DAS szoftvercsomaggal, a Hexagon statisztikai folyamatirányító rendszerével. Emellett a platform támogatja a Hexagon PULSE környezetfigyelő rendszert is.

“A legtöbb gyártóvállalat hatalmas mennyiségű adatot gyűjt össze a működés során, de sokszor nem ismerik fel előre, mekkora kihívást jelent majd az adathalmaz elemzése,” magyarázta Benjamin Brickel, a HxGN SMART Quality platform termékmenedzsere“A HxGN SMART Quality a vállalatok számára hatékony adatgyűjtési-, erőforráskezelési- és adatelemzési megoldást nyújt, a vállalkozás minden területén, az összes egységben. A szoftver odafigyel a kritikus pontokra: például biztosítja, hogy a gépkezelő a legfrissebb mérési eljárásokat alkalmazza, lehetővé teszi a vezetők számára az egyes gyártóberendezések adatainak elemzését, és segít a megfelelő gépkihasználás elérésében. Tulajdonképpen a HxGN SMART Quality felhasználói minden szinten profitálhatnak a szoftver bevezetéséből.”

A HxGN SMART Quality mostantól globálisan elérhető a Hexagon Manufacturing Intelligence világszintű kereskedelmi hálózatán keresztül.

Forrás:Hexagon

További információ

A Hexagon hivatalos weboldalán.