Újdonság a FARO-tól: bővül a Quantum FAROARM sorozat

A FARO legújabb terméke tovább erősíti a gyártó elkötelezettségét a legmagasabb nemzetközi minőségi előírások mellett. A világ egyik legmegbízhatóbb ipari 3D mérő- és képalkotó rendszereit, konstrukciós BIM/CIM megoldásait, biztonsági alkalmazásait és 3D-s digitalizáló eszközeit szállító gyártó, a FARO, bemutatta legújabb termékét a FARO® QuantumM FaroArm®-ot. Ez a következő generációs FaroArm® portfóliójának hírnöke, amely augusztus elején mutatkozott be a szélesebb közönségnek.

galley_pictures_quantum_3

QuantumM is ugyanolyan nagy teljesítményű és pontosságú funkciókkal rendelkezik, mint a teljes termékvonal, ezzel kimagasló pontosságot garantál a középkategóriás mérőeszközök piacán, ahol nincs szükség a QuantumS nyújtotta extra precizitásra. 

Teljesítmény és tartósság

A QuantumM ISO 10360 -12:2016 tanúsítással rendelkezik, ez pedig azt jelenti, hogy megfelel a legszigorúbb mérési minőségügyi szabályozásoknak is. Emellett az IEC 60068-2 szerinti tanúsítást is megszerezte, amely a külső behatások, vibráció és környezeti hőmérséklettel szembeni ellenállóságát bizonyítja. Az eszköz tartalmazza továbbá a FAROBluTM lézeres mérőfejet is, amely a kék lézerek következő generációja és ötször gyorsabb szkennelést tesz lehetővé, mint a korábbi kiadások. Ez a tulajdonsága főleg bonyolult, komplex felületek mérésénél és sötét, vagy reflektív anyagok vizsgálatánál jelenthet előnyt.

Használhatóság

A Quantumirányítása egyszerű, köszönhetően a 20%-os súlycsökkentésnek. Az eszköz könnyen használható és gyorsan üzembe helyezhető, ugyanis a rendszernek nincs szüksége felfutási időre. Ez pedig nagyobb hatékonyságot jelent a mérések során, legyen szó a gyártásközi ellenőrzésekről, vagy a konstrukciótervezés során végzett mérésekről.

faro_quantum

Hordozhatóság

A QuantumM-nek nem jelent akadályt a folyamatos működtetés, ipari szintű vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezik, illetve cserélhető akkumulátorokkal. Így szabadon hordozható, az akkumulátorok pedig gyorsan és könnyedén cserélhetők.

“A FARO elkötelezett a megújulás és az ipari fejlesztések iránt. A vállalat célja, hogy minőségi és hatékony termékeivel vezesse az iparágat az újabb generációs megoldások felé.” – jelentette ki Joseph Arezone, Kereskedelmi Vezető. “Épp ezért fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket dobjunk piacra, melyek tükrözik elképzeléseinket és megfelelnek a legszigorúbb szabványi és törvényi előírásoknak, így az ISO 10360 – 12:2016-nak és az IEC 60068-2-nek. A mérőkarok felhasználóinak is fel kell ismernie, mennyire fontosak ezek a követelmények, és olyan termékeket kell vásárolniuk és alkalmazniuk, amelyek megfelelnek ezeknek a kihívást jelentő előírásoknak.”

ForrásFARO

További információ:

A FARO hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]