Új FANUC lézer modellek – FF500i-A és FF1000i-A

A FANUC bemutatta új, nagy sebességű és precizitású feldolgozó lézermodelljeit.

fanuc_lezer

Az újonnan bevezetett FF500i-A és FF1000i-A FANUC lézermodellek kiegészítik a FANUC 500 W – 6000 W-os száloptikás lézereit, így mostantól a teljes sorozat rendelhető és szállítható.

Az új száloptikás lézerek olyan, nagyfokú precizitást igénylő alkalmazásokhoz lettek fejlesztve, mint például a vastagabb lemezek vagy egyéb anyagok vágása, a hegesztés, a jelölés vagy a felületkezelés. Minden száloptikás lézerrendszer tartalmazza a FANUC-ra jellemző funkciókat, emellett beépített lézervezérlővel ellátott CNC-vezérlővel, szervohajtással és lézeres oszcillátorral vannak felszerelve.

Minden I/F nagy sebességű, a szokásos megbízható interfész-csatlakozások pedig már elő vannak készítve és gyáron kívül teszteltek. Ezen felül, az intelligens lézerfunkciók révén, a gép termelékenysége jelentősen nő, a rendszer kezelése pedig leegyszerűsödik. A specifikus lézerfunkciók és felületek segítségével a robotrendszerek könnyen integrálhatók a lézergép folyamatába, például anyagkezeléshez vagy szükség esetén utólagos anyagfeldolgozáshoz.

Az FF500i-A és az FF1000i-A rendszerek a költséghatékony lézervágógépeken, vékony vagy közepes vastagságú anyagok feldolgozásához, továbbá kifejezetten finomkontúr-vágó gépeken alkalmazva a leghatékonyabbak. A generatív folyamatok megvalósítása, mint például a LAM (Laser Additive Manufacturing = lézeres additív gyártás), a FANUC Lasersystems jövőbeli célkitűzései között is szerepel.

Komoly teljesítmény kompakt méretben

Általánosságban véve minden FANUC száloptikás lézer kevesebb helyet igényel. Az FF500i-A és az FF1000i-A 19 hüvelykes, rekeszes szerelésű modellek, amelyek a nagyon kevés hellyel rendelkező gépvezérlő szekrényekbe is beszerelhetők.

A rendszerhez már elérhető a FANUC száloptikás lézeres vezérlővel szinkronizált FANUC robotrendszerek TCP mozgásáért felelős I/F és szoftver. A nagyobb teljesítményű (4 kW–6 kW) FANUC száloptikás lézereket főleg ezen alkalmazásokhoz használják. A közepes és magasabb teljesítményű száloptikás lézerek (1 kW–6 kW) a lézervágáshoz állnak rendelkezésre. A lézer oszcillátort és a lézer kimenő teljesítményét végső soron az ügyfél igényei és a konkrét alkalmazás dönti el.

A FANUC új lézer modelljei komplett rendszerként és önálló vezérlésként is megvásárolhatók.

A megszokott minőség

Tekintettel az ügyfelek nagyfokú érdeklődésére a hibrid gépek növekvő piaca iránt, a FANUC az idei év közepétől olyan vezérlőrendszert biztosít, ami megkönnyíti a klasszikus szerszámok (esztergák, marószerszámok, stb.) kombinálását a FANUC száloptikás lézertechnológiával. A lézeres hegesztési alkalmazások növekvő száma miatt a FANUC olyan folyamatokra összpontosít, amelyek könnyen megvalósíthatók a száloptikás lézerek robotokkal való helyettesítésével. Ezeknek ugyanis közös a vezérlőpultjuk.

A lézer- és CO2 lézerrendszerek területén 30 éves tapasztalattal rendelkező FANUC világszerte több mint 20.000 rendszert telepített. Az új száloptikás lézert kiváló lézervágó alkalmazássá fejlesztették, ami alapján a FANUC mérnökei is jelentős ismeretekre tettek szert. A mérnökök alapvető lézervágási adatokat gyűjthetnek a száloptikás lézerekhez, ez pedig a gépgyártónak és a végső felhasználónak is előnyös, hiszen így a FANUC biztosítani tudja a lézerfolyamat-orientált kivitelt.

A világszerte működtetett FANUC szerviz emellett garantálja a gép stabil rendelkezésre állását és a lézeres pótalkatrészek folyamatos ellátást. A FANUC lézerek hosszú távú, költséghatékony és megbízható termelékenységet nyújtanak a felhasználóknak. Tervezésük révén hosszabb élettartamúak, amelynek során minimális karbantartást igényelnek.

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]