TwinCAT 3 Scope – Többmagos oszcilloszkóp-alkalmazás nagy adatmennyiségek („big data”) kezelésére

Jelgörbék megjelenítését megkönnyítő, integrált ábrázolóeszköz

A TwinCAT Scope segítségével példátlanul egyszerűen állíthatók össze mérőalkalmazások, még nagy adatmennyiségek („big data”) kezelése esetén is: támogatja a többmagos feldolgozást, így különösen nagy adattömegek begyűjtésére és megjelenítésére is alkalmas. Az oszcilloszkóp-szoftver a TwinCAT vezérlőarchitektúra szerves részét képezi, ábrázolóeszközével egyszerűen jeleníthetők meg jelgörbék.

pr022016_Beckhoff_Twincat_Scope_web

A TwinCAT 3 Scope akár több processzormag felhasználásával is képes a begyűjtött jeleket ábrázolni. Egy diagramhoz akár külön processzormag erőforrása is rendelhető.

Főként az Ipar 4.0 és a „big data” koncepcióra épülő alkalmazások hatására a különféle gépeken végzett adatgyűjtés, helyszíni információfeldolgozás egyre inkább előtérbe kerül. Ennek következtében a folyamatokhoz kapcsolódó összes adatot jól áttekinthetően, grafikusan egy gép teljes életciklusán át, helyes időrendi sorrendben, a lehető legnagyobb hatékonysággal kell megjeleníteni és elemezni. A TwinCAT 3 Scope segítségével a jelgörbék akár mikroszekundumos felbontással is ábrázolhatók. A TwinCAT 3 Scope többmagos architektúrán is képes futni, így akár több száz változót tartalmazó, nagy adattömeg is kezelhető vele.  Mindezek mellett meglehetősen felhasználóbarát is, mert fennakadásmentesen integrálható Microsoft Visual Studio® környezetbe, ebből következően pedig a TwinCAT fejlesztőkörnyezetbe is. A gépek fejlesztői ezáltal mind a folyamatmegfigyelést, mind az alkalmazásfejlesztések tervezési lépéseit jelentősen megkönnyítő ábrázolóeszközt tarthatnak a kezükben. Az új TwinCAT Analytics és TwinCAT IoT szoftvermodullal együtt a begyűjtött adatok akár helyben, akár egy magán- vagy nyilvános felhőben is elemezhetők. A helyszíntől függetlenül a jelek az idő függvényében, XY-diagramon vagy a TwinCAT Scope új oszlopdiagramos ábráin egyaránt megjeleníttethetők.

Fő jellemzők:

– hatékony adatfeldolgozás többmagos architektúra támogatásával

– egyszerű, intuitív tervezés

– fennakadásmentesen integrálható Visual Studio® -ba

– μs-os tartományig terjedő, nagy mintavételezési sebesség

– trigger-vezérelt rögzítések

– futási időben végezhető elemzések

– mentés különféle adatformátumokba

– adatforrás vezérlésének támogatása

További információ

A Beckhoff hivatalos honlapján.