Precíziós csiszolás, teljes sorjátlanítás és éllekerekítés

A szeptemberi EMO kiállítás Európa legnagyobb iparági találkozója lesz. A rendezvény látogatottsága évről évre nő, köszönhetően a tematikus programoknak és a kiállításon megjelenő vállalatok színvonalas bemutatóinak. Ahogy megszokhattuk, az idei kiállításon a holland Timesavers ismét újdonságokkal rukkol elő: precíziós csiszolást, teljes sorjátlanítást és éllekerekítést biztosítva vevőinek új gépeivel.

Precíziós csiszolás a lemezalkatrészek felületkialakításához

A kiállításon mutatkoznak be a Timesavers legújabb generációs precíziós csiszológépei, a 81-es sorozat legújabb modelljei. A gépek alkalmasak titán, korrózióálló acél, alumínium-nikkel ötvözet vagy más, fém alkatrész finiselésére. Ráadásul nem csak a megmunkálható anyagminőségek skálája széles. A géppel igen nagy méretű lemezek csiszolhatók: 7.500 mm-es hosszúságú és 2.100 mm-es szélességű darabok is.

A precíziós csiszológépekből álló 81-es sorozat egy darabja

A precíziós csiszológépekből álló 81-es sorozat egyik modellje

Az alsó és felső felületek egyidejű precíz csiszolásának köszönhetően az anyagvastagság 25 µm-es pontossággal beállítható. Ez a pontosság az álló fejes kialakításnak köszönhető, amely biztosítja a fix távolságot a szállítószalag és az alatta található kocsik között. A pontosság fokozása érdekében a hűtéshez használt folyadék hőmérsékletét a beépített hűtőrendszer termosztátja folyamatosan, néhány tizedes pontossággal 20°C-on tartja. A hűtőfolyadék újra felhasználható, mivel egy szűrőrendszeren átvezetve eltávolítják belőle a csiszolás során belekerült anyagdarabokat.

A munkadarab a mozgó asztalon egy vákuumos rendszer segítségével van rögzítve, amely alulról “szívja”, fixálja a lemezeket. A kívánt lemezvastagság a fej fokozatmentes, függőleges állíthatóságának köszönhetően pontosan beállítható. Így akár 0,18 mm vékonyságú lemezek is megmunkálhatók. A szerszámgép alapja 15 m hosszú, merev, hegesztett szerkezet, amin prizmatikus vezetők találhatóak, és egyben a forgató szerkezet lineáris csapágyait is tartja. Az asztal mozgatását egy előfeszített fogaskerékkel ellátott fogaskerék hajtókar végzi.

Teljes körű sorjázási és éllekerekítési megoldások

A kiállításon szintén bemutatkozik az utóbbi években jelentős fejlesztéseken átesett Timesavers 42 RB sorjázógép. A WWRBW modell munkatere 1.350 mm széles és kiváló célszerszám sorjázásra, simító csiszolására, valamint a felületi oxidréteg eltávolítására, emellett alkalmas egy műveletben éllekerekítésre is.

Legyen szó sík, vagy enyhén domború felületekről, a Timesavers hatékony és gazdaságos sorjázási megoldásokat kínál.

Legyen szó sík, vagy enyhén domború felületekről, a Timesavers hatékony és gazdaságos sorjázási megoldásokat kínál.

A gyártó 2016-ban Red Dot Design díjat nyert gépe a sorjázási, simítási, oxideltávolítási és éllekerekítési műveletek specialistája, mivel mindezeket egy műveletben képes elvégezni, tehát a géppel jelentős időmegtakarítás érhető el. Mindegy, hogy a munkadarab autogén, plazma, lézer vagy vízvágással vágott, lehet akár stancolt vagy hegesztett, a sík vagy domború alkatrészek megmunkálása nem kihívás: a Timesavers bolygólamellás eljárásával a munkadarabok teljesen sorjamentesíthetőek és akár a 2 mm-es nagyságú élek is lekerekíthetőek.

A megmunkálható anyagok választéka is igen széles lehet: nem számít, hogy acél, rozsdamentes acél, réz vagy alumínium, galvanizált, bevonatolt, fóliázott vagy feliratozott lemezről van szó. A gép a legjobb megmunkálási eredményt garantálja. Ráadásul ezek a szerszámgépek teljesen automatizált megmunkálási folyamatba is integrálhatóak, így az Ipar 4.0 megoldás teljes értékű tagjai. 

A kiállításon megtekinthető továbbá a magyar piacon is rendkívül közkedvelt és többszörösen bizonyított manuális csiszológép is, a 10-es sorozatból. Ez a kézi csiszológép költséghatékony alternatívát kínál a hagyományos csiszoló, sorjázó, finishelő, sőt polírozó munkákhoz.

Látogassa meg a hannoveri EMO kiállításon a Timesavers standját
a Halle 11 / A70 területen! Megéri!

További információ

A Timesavers szerszámgépek hivatalos magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft. weboldalán.

A Timesavers hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]