PowerMill tudástár az oldalon

Az Autodesk PowerMill 3D CAM szoftver sokkal hatékonyabbá és egyszerűbbé teheti a technologizálást. Persze csak abban az esetben, ha a felhasználók ismerik és jól alkalmazzák ezt a kiegészítőt. Ehhez nyújt segítséget a Szűcs Ferenc által összeállított tudástár.

A PowerMill szoftvercsomag professzionális NC program generálást tesz lehetővé háromtengelyes, nagy sebességű és többtengelyes megmunkálásokhoz. A munkafolyamatot lényegesen egyszerűsíti, hogy a CAD modellek importálhatók a CAM környezetbe, majd ott a technológiai előírások és lehetőségek szerint kialakíthatók a szerszámpályák, melyből elkészülhet az NC program. A szoftver legújabb kiadása elsősorban a simító szerszámpályák és az öttengelyes megmunkálások terén került fejlesztésre. Emellett a fókusz a széles körű ipari alkalmazások felé tolódott el, hogy minél több iparágban magabiztosan és könnyen használhassák a programot a technológusok. Az ellenőrző és szimulációs funkciók segítenek abban, hogy a megmunkálás során esetlegesen előforduló hibák már a számítógép képernyőjén felfedezhetők legyenek.

delcam_powermill

 

A tudástár célja az általános alkalmazási ismeretek átadása. A tananyag a kezdő felhasználókat támogatja, végigvezetve őket a program telepítésétől az NC kódok generálásáig. Emellett a tapasztaltabb alkalmazók is találhatnak benne érdekes fogásokat és trükköket, amelyekkel hatékonyabbá tehetik a mindennapos szoftverhasználatot.

A fejezeteket az alábbi linkre kattintva az oldalunkon olvashatják. A tananyagot Szűcs Ferenc készítette, neki köszönhetően érhető el most a cnc.hu olvasói számára.

A tudástár az alábbi linken érhető el közvetlenül:
PowerMill Tudástár

A fejezetek végigkalauzolják az olvasót a program első elindításától a megmunkálási környezet beállításán, definiálásán át olyan témákig, mint a nagyoló- és simító pályák készítése, a maradékmodellek kezelése, vagy a szerszámadatbázisok használata. Emellett gazdag példaanyaggal igyekszik elmélyíteni a frissen megszerzett tudást.