Okuma 3D Manual Feed negatív megmunkálási szögekhez

Szerszámgépeket és vezérlőket gyártó cégként az Okuma tisztában van a hatékonyság alapját jelentő ellenőrzési és beállítási folyamatok jelentőségével. Éppen ezért legmodernebb vezérlőik olyan funkciókkal segítik a gépkezelők munkáját, mint például a 3D Manual Feed.

Okuma_3DManualFeed_cik

Az OSP-P300M vezérlő 3D Manual Feed funkció segítségével a gépkezelő gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti a munkatérben elhelyezkedő elemek, a munkadarab és a szerszám távolságát, mindezt manuális mozgások vagy manuális előtolás közben. Ez a lehetőség kifejezetten hasznosnak bizonyul, ha negatív megmunkálási szögek alkalmazására is szükség van az adott folyamatban.

Az alábbi videó az Okuma OSP-P300M vezérlő 5-tengelyes gépeken használható 3D Manual Feed funkcióját mutatja be.

Ahogy a videóban is látható, a folyamat lényegében ugyanazt a mozgást teszi lehetővé, mint a Tool Center Point Control, csak manuális módban, amikor a 3D feed kapcsoló aktív a vezérlőn. A 3D Manual Feed használata nélkül, az A és C tengelyek mozgatásakor a szerszám pozíciója fix marad. A funkció aktiválását követően azonban az asztal kézzel történő mozgatásakor a szerszám és a munkadarab közti távolság állandó, így a szerszám pontosan követi a mozgást.

Forrás:OKUMA

További információ

Az OKUMA Europe hivatalos weboldalán.

Az OKUMA hivatalos magyarországi forgalmazójának, a Smartus Zrt. honlapján.

Megosztás
[
    ]