Az új, rendkívül kompakt ARC Mate 100iD ívhegesztő robot

Az új ARC Mate 100iD hegesztőrobot az új ARC Mate sorozat első modellje, amely a jól ismert és nagyra becsült elődjét, az ARC Mate 100iC/12 modellt követi. Az ARC Mate 100iD 2017 szeptemberétől rendelhető, és megtekinthető a két németországi vásáron, a hannoveri „EMO” és a düsseldorfi „Schweissen & Schneiden” rendezvényeken.

Az új ARC Mate 100iD hegesztőrobot kiváló mozgásteljesítményének, a kevesebb szerelésnek és a csökkentett üzemeltetési költségeknek köszönhetően jelentős javulást eredményez az ügyfelek termelékenységében, mivel akadálytalanul integrálható a hegesztőberendezésekkel. Ezen kívül intuitív módon használható új, grafikus felhasználói felületén keresztül” – nyilatkozott Matteo Ferrari, a FANUC Europe ívhegesztési és lézeres robot termékmenedzsere.

Arc-Mate-100iD

Az ARC Mate 100iD a kategória leggyorsabb tengelysebességével és precizitásával büszkélkedhet. Az ívhegesztő különösen szűk helyeken vagy fejjel lefelé történő szereléskor biztosít teljes védelmet, elérést és löketet a nagyobb gyártásteljesítmény érdekében. Teljesen integrált hegesztőtömlő-csomagja és kábelkezelője van, ahol a kábelek a robot csőkarján, csuklóján és testén vannak keresztülvezetve. Az érzékelőkábelek és a levegőcsövek ezáltal a hegesztőtömlő-csomaggal párhuzamosan futnak, így a külső kábelek nem zavarják a periférikus berendezést. Emiatt minimálisak az integráláshoz szükséges erőfeszítések, és optimális a kábel élettartama. 

A tökéletesített vezetékbevezető szerelvénynek, valamint a vékony robotprofilnak és helyszükségletnek köszönhetően az ARC Mate 100iD ideális választás a kompakt hegesztőcellák tervezéséhez. A terhelés megengedett maximális értéke továbbra is 12 kg, amely kiemelkedik a kategóriában. 

Az ARC Mate 100iD az összes FANUC robothoz hasonlóan sok intelligens funkciót támogat, többek között a beépített képalkotó rendszereket, például a FANUC által kifejlesztett iRVision rendszert. Az ívhegesztő modellel további varratkövető érzékelők, kamerák és fogóeszközök is kompatibilisek. Ezenkívül ívhegesztő szoftveropciók széles választéka, valamint külön biztonsági funkciók, pl. a DCS, csatlakoztathatók. A ROBOGUIDE WeldPRO offline szimulációs PC eszköz hozzájárul a cella-tervezés és a mérnöki munkák fellendítéséhez.

ForrásFANUC

További információ:

A FANUC hivatalos honlapján.