A CHIRON várható újdonságai az EMO-n

A CHIRON az idei gépipari kiállításokon és vásárokon hatékony és precíz öttengelyes megmunkáló központokkal, automatizált rendszermegoldásokkal és digitális termelési eszközökkel jelenik meg. Az EMO-n a 12-es csarnok C04-es standján a CHIRON Group teljes portfólióját felvonultatja, így a STAMA, a SCHERER Feinbau és a CMS retrofit termékeit is.

Számos megmunkálási megoldás, melyeknek egy része automatizált, kerül bemutatásra a helyszínen megmunkálásokon keresztül. A megmunkálásra kerülő termékek skálája igen széles: a fogászati eszközöktől kezdve, a rozsdamentes csontpótlásokon át, autóipari eszközöket, valamint repülőgépipari turbinákat és hidraulikus gépelemeket is forgácsolni fognak.

A “SmartLine” termékvonalba tartozó intelligens vezérléseket, szoftvereket, digitális kapcsolati és kommunikációs eszközöket is bemutatnak Hannoverben.

A CHIRON Csoport szoftveres megoldásokat is kínál a "SmartLine"-ban

A CHIRON Csoport szoftveres megoldásokat is kínál a “SmartLine”-nal

Gyors 5+ tengelyes megmunkálás a DZ08 FX Precision+ géppel

A hannoveri vásáron mutatkozik be először a nagyközönség előtt a duplaorsós DZ08 FX PRECISION+ megmunkáló központ, mely a PRECISION+ technológiának köszönhetően kivételes termelékenységgel rendelkezik. Maximális nyomatéka 7 Nm, maximális teljesítménye 14 kW, főorsója pedig akár 40.000-es percenkénti fordulatszámra is képes, melyet 1,9 s alatt elérhet. A gép dinamizmusát a tengelygyorsulások is mutatják: X-tengely mentén 10 m/s2-re, az Y-tengely mentén 17 m/s²-re, a Z-tengely mentén pedig 20 m/s2-re képes. A 75 m/perc (X/Y) és a 100 m/perc (Z) tengelysebességek gyorsjáratban érhetők el. Mindez 3 másodperces forgácsolástól forgácsolásig időt és 0,8 másodperces szerszámcserélési időt eredményez.

A PRECISION+ technológia érintésmentes X, Y és Z tengelyeket használ. Ez gyorsabb mozdulatokat és ezáltal a szükséges előtolási érték gyorsabb elérését teszi lehetővé. Emellett, nagyobb sebességek érhetők el, amivel a felületi minőség is jelentősen javulhat. A direkt mérőrendszer biztosítja a tökéletes pontosságot mindhárom tengelyirányban. Ez az új gép a kiállításon rozsdamentes acél csontbetétek forgácsolásán keresztül mutatja be képességeit.

Emellett a CHIRON két másik öttengelyes maróközpontot is kiállít, az FZ12 FX MAGNUM és az FZ18 FX MAGNUM is helyet kap a standon. Ezek repülőgépturbina alkatrészeket és hidraulikus vezérlő munkadarabokat forgácsolnak majd.

A CHIRON bemutatja a kétorsós DZ08 FX PRECISION+-t, amellyel az öttengelyes megmunkálások a lehető legrövidebb idő alatt végezhetők el.

A CHIRON bemutatja a kétorsós DZ08 FX PRECISION+-t, amellyel az öttengelyes megmunkálások a lehető legrövidebb idő alatt végezhetők el.

“Mill Turn”: Szimultán marás és esztergálás

Marási és esztergálási műveletek egy időben történő elvégzésére a “Mill Turn” technológiát kínálja a csoport. Ebbe a kategóriába tartozik az FZ08 MT PRECISION+ szerszámgép is. A billenő fej, a hajtott orsó, a tokmány és az ellenorsó kombinációja komplex alkatrészek megmunkálásának lehetőségét kínálja öt tengely mentén, akár hat oldalról.

Teljes rendszer automata esztergáláshoz és maráshoz

Az automatizált rendszerek példájaként a CHIRON Csoport bemutat egy teljes, dupla orsós esztergaközpontot is a kiállításon, melyet a SCHERER Feinbauval fejlesztett. Ez a kezelőfelület nélküli kombináció egy vertikális VDZ 100 DS SCHERER Feinbau esztergaközpontból és egy CHIRON DZ12 W megmunkáló központból tevődik össze, amelyeket egy munkadarabcserélő eszköz szolgál ki egy integrált Variocell Uno robotcellával. Ez a megoldás az emberi beavatkozás nélküli gyártásra lett optimalizálva úgy, hogy kiszámítható gyártási idővel dolgozik, jelentősebb elakadás vagy gépleállás nélkül.

Integrált automatizálási megoldás a Variocell UNO, mely egy SCHERER VDZ 100/DS esztergát és egy CHIRON DZ 12 W megmunkáló központot tartalmaz.

Integrált automatizálási megoldás a Variocell UNO, mely egy SCHERER VDZ 100/DS esztergát és egy CHIRON DZ 12 W megmunkáló központot tartalmaz.

A szoftver divízió folyamatos, töretlen növekedése

Az automatizáció egyik kulcseleme az intelligens szoftverek fejlesztése. A CHIRON által fejlesztett és forgalmazott szoftveres megoldások szintén a “SmartLine” részét képezik. A “DataLine” ezen belül egy olyan applikáció, amely speciális alkalmazási követelményeknek felel meg az igényektől függően. Így alkalmas lehet a szerszámgépek diagnosztikájának és folyamatfelügyeletének elvégzésére. Folyamatosan adatokat gyűjt a munkadarabokról, a szerszámokról és magáról a megmunkáló központról is, ezeket feldolgozza, majd továbbítja a kiválasztott osztály számára a vállalaton belül. Szériagyártásban segíthet az apróbb eltérések felismerésében és az okok felderítésében, ezzel javítva a gépek rendelkezésre állását.

Mindemellett a CHIRON Group már rendelkezik a webalapú diagnosztikai rendszerek alkalmazásához szükséges termékekkel (“RemoteLine”) és az NC programok automatizálásához és szimulációhoz használatos szoftverekkel (“ProcessLine”) is.

Forrás:CHIRON Group

További információ

A CHIRON hivatalos honlapján.

A CHIRON gépek hivatalos magyarországi képviselője, a ROLATAST honlapján.

Megosztás
[
    ]