30 éves a Trace Software International

Mindig is nehéz volt egy vállalkozásnak ismertté válni, profitot termelni és a versenytársak között fenntarthatóan működni. Ennek ellenére a Trace Software International-nek sikerült, immár 30 éve jelen vannak a piacon. Büszkék az elért eredményre, ezért egy különleges rendezvénnyel ünnepelték meg a vállalat fennállásának évfordulóját.

kep2_1200

Pedro Puig: az ember, aki az egészet elindította

Pedro Puig Business Administration PhD-val rendelkező ipari mérnök, az a személy, akinek ez az egész vállalkozás köszönheti az elmúlt harminc évet. 1984-ben ő volt az első spanyolországi Autodesk termékforgalmazó. Jövőképével és szenvedélyével sikerült felépítenie a vállalkozást, amely ipari mérnöki megoldásokat kínál felhasználóinak.

A komfortzónán kívül, szembenézve a kihívásokkal az egyre inkább kiéleződő versenyben vállalta a kockázatot és szintet lépett: 1987-ben megalapította az Aceri Trace Software-t.

A cég szoftvermegoldásokat szállított a partnereknek, melyekkel fokozhatták produktivitásukat és elérhették a tevékenységükben rejlő maximális potenciált. A CAD tervezőeszközök elektronikai ipari felhasználására alkalmas program, az Electrical Designer kimagaslott a kínálatból. Több, mint 40 országban, 5 kontinensen vált ismertté és 14 nyelvre lefordították.

2008, a változás éve: nemzetközi összeolvadás

Mielőtt rátérnénk a 2008-as változásokra, vissza kell tekintenünk 1989-re, amikor Pedro Puig találkozott Etienne Mullie-vel.

A francia vállalkozóval versenytársak voltak, de emellett inspiráló barátságot kötöttek, és dolgoztak együtt is. A mérnöki munka iránti elhivatottságuk és rajongásuk a valódi ipari megoldásokért igazán hatékonnyá tette őket.

2008 tehát a változás éve volt, ami igazán fontos az Aceri Trace Software szempontjából.

A piaci kilátások egy erőteljes növekedést mutattak, ami az akkor már nemzetközi szinten is ismert vállalkozás szempontjából jó lehetőséget jelentett.

Puig nemzetközi elképzelései nem csak álmok voltak, hanem egyfajta missziót képviseltek már a vállalat megalapítsa óta. Ezek vezették őt a következő lépéshez. A két vállalkozó, Puig és Mullie egyesítették az erőforrásaikat és összeolvasztották a két, szoftverek forgalmazásával foglalkozó vállalkozást.

Ez a szerencsés döntés mindkettejük karrierjét megváltoztatta. Az inkvizíciót követően az Aceri Trace Softwer név helyett Trace Software International néven folytatják a tevékenységüket.

Ezzel 2008-ban a Trace Software International valóban megkezdte nemzetközi pályafutását.

Napjainkban a vállalat világszinten ismert és elismert, van irodájuk Franciaországban, Spanyolországban, Marokkóban és Kínában is, illetve rendelkeznek egy nemzetközi disztribútor-hálózattal is.

A vállalat az évek során azonban számos változáson esett át. Ma pedig a Grupe Trace csoport tagja. Ez a vállalatóriás magában foglalja a TraceParts-ot, a Cythelia-t, BIM&CO-t és a Green Systémes-t.

A Trace Software vállalati jövőképe folyamatos vevői elégedettséget garantál, a szolgáltatások és az általuk kínált megoldások folyamatos fejlesztése által.

“Mindig is biztos voltam az elképzeléseimben. Amikor egy vállalat pontosan tudja, hogy mi mellett áll ki és merre tart, akkor képes az emberekre és az erőforrásokra fókuszálni, így világosan átláthatók a döntései.” – erősítette meg Puig.

image4

Napjainkban

A Trace Software International (TSI) egy sikeres vállalat, mely szoftverfejlesztéssel és szoftvermegoldások forgalmazásával szolgálja ki partnereit az ipar bármely területén, különös tekintettel az elektronikai alkatrészeket gyártó szektorra.

A TSI olyan szoftvereket gyárt és fejleszt, amelyek könnyebbé teszik a tervezést, a kalkulációt, így a megvalósítást és a tesztelést is. Tulajdonképpen a kiszolgált cégek minden szintjén integrálhatók, a menedzsmenttől egészen a gyártásig felhasználhatók az általuk kínált programok. Tipikus vásárlóik az OEM szektorból kerülnek ki, emellett a gépipar számos egyéb területére is szálíltanak.

A kettős tapasztalattal mind technológiailag, mind mérnökileg elismertek, több ezer partnerrel rendelkeznek világszerte. A vállalat úttörő fejlesztéseiből kiemelnénk néhányat: 

  • elecworks™:  az elektronikus tervezésre szolgáló CAD szoftverek új generációja, automatizálási és elektronikai megoldásokhoz, kimagasló ergonómiai minőséggel
  • elec calc™: szoftvercsomag, amely lehetővé teszi kis- és nagyfeszültségű rendszerek valós idejű számítását
  • archelios™: egy hatékony és innovatív, nagy teljesítményű, könnyen használható fotovoltaikus szektort kiszolgáló szoftver, amely a tervezéstől egészen az üzemeltetési és karbantartási feladatokig is használható

image3

Ahhoz, hogy a továbbiakban is a világ élvonalába tartozzon a Trace Software International, a tulajdonosok elkötelezettek a folyamatos fejlesztések iránt. Az OSEO által is elismert, “Innovatív Vállalat”-ként tartják számon, hiszen nagy összegeket fektetnek kutatás-fejlesztési projektekbe, hogy saját kernelt fejlesszenek és együttműködve partnereikkel innovatív megoldásokat valósíthassanak meg. Az ő szavaikkal élve: “Nyerővé teszik a partnereket azáltal, hogy innovatív programmal szolgálják ki őket és ezzel döntő előnyhöz jutnak a biztonságosság és a nyereségesség szempontjából.”

ForrásTrace Software International

További információ

A Trace Software International hivatalos weboldalán.