Zökkenőmentes felhőalapú 3D tervezés és 3D nyomtatás

Napjainkban minden korábbinál nagyobb igény mutatkozik arra, hogy az oktatók tanóráik során intuitív, könnyen kezelhető STEAM (Science, Technology, Engineering, Art&Craft&Design, Math) oktatási eszközöket alkalmazzanak. A MakerBot és az Autodesk Tinkercad örömmel számolt be arról, hogy összekapcsolják az oktatás területén széles körben használt, belépő szintű 3D tervezőszoftvert, a Tinkercad-et, valamint az oktatók számára legátfogóbb, kapcsolt 3D nyomtatási megoldást kínáló MakerBot-ot. Ez a MakerBot és az Autodesk közötti új együttműködés jelenti az első lépést egy olyan, egyre szorosabb elköteleződés irányába, melyben a nagy teljesítményű modellező szoftver és a 3D nyomtatás egy közös folyamatban kerül alkalmazásra.

Fotó: Business Wire

Fotó: Business Wire

A Tinkercad segítségével a felhasználók közvetlenül a böngészőben tervezhetnek, majd az elkészült terveket az új, felhőkompatibilis My MakerBot platformra exportálva ki is nyomtathatják, illetve ellenőrizhetik. A My MakerBot hatékonyságát tovább növeli, hogy összekapcsolható a Chrome-mal. E sajátosság révén a Chromebook-kal rendelkező osztálytermekben két lényeges eszköz összekapcsolásával ad új lehetőséget a tanárok kezébe, a diákok számára pedig lehetővé teszi kritikus tervezési – és problémamegoldó készségek elsajátítását.

„A 3D tervezés és 3D nyomtatás összekapcsolásával az Autodesk és a MakerBot a tanulók számára új lehetőségeket nyújt az együttműködésre, alkotásra és arra, hogy kritikusan álljanak hozzá egy-egy probléma megoldásához.”, mondta Sarah O’Rourke az Autodesk Education Experiences részlegétől. „Ezen oktatási eszközöket használva a pedagógusok 3D-ben kelthetik életre és valósíthatják meg a STEAM-típusú oktatási koncepciót, amikor a következő generációt a jövő munkáinak elvégzésére készítik fel.”  

„Ez a következő nagy lépés afelé, hogy egy olyan teljes körű megoldást hozzunk létre, amely segíti a pedagógusokat abban, hogy a tananyagok irányából a szoftverek, a közösségformálás és a támogatás irányába mozduljanak el,” tette hozzá Drew Lentz, a MakerBot Education képviseletében. Nem a 3D nyomtatók, hanem a diákok az osztályterem legfontosabb szereplői. A MakerBot és az Autodesk elkötelezett abban, hogy minél szélesebb körű tapasztalatra tegyen szert, miközben a tanárok számára minden eddiginél könnyebbé teszi a STEAM tevékenységek fejlesztését és új technológiák alkalmazását.”

Ezzel az új, egyszerűsített rendszerrel a tanulók az óravázlaton alapuló ötleteiket 3D tervekké alakíthatják, sőt azokat bármilyen eszközön – ide értve Chromebook-okat is – ki is nyomtatatják:

  • A MakerBot által létrehozott, Thingiverse Education oldalon a tanárok több száz válogatott 3D nyomtatási projektet ismerhetnek meg, illetve tölthetnek le
  • A Tinkercard-nak köszönhetően a diákok, egyszerű alakzatok használatával, közvetlenül a böngészőben hozhatnak létre 3D modelleket, mellyel értékes 3D tervezési készségekre tehetnek szert
  • A tanulók 3D terveiket a My MakerBot platformra importálva, az előkészítést követően rögtön ki is nyomtathatják

A Tinkercard és a My MakerBot közötti új együttműködésből származó lehetőségek széles körben a 2017-es tanév kezdetétől válnak elérhetővé.

Forrás:Stratasys

További információ

A Stratasys hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]