Szikraforgácsló elektródák gyors és egyszerű készítése hyperCAD®-S segítségével

A hyperCAD®-S a hyperMILL® felhasználók számára kifejlesztett, integrált CAD szoftver, melyet kifejezetten a CAM programozók elvárásaihoz igazítottak. A 2017.2-es verzióhoz képest a legjelentősebb kiegészítést az a modul jelenti, amely lehetővé teszi szikraforgácsoló elektródák gyors tervezését.

HyperCAD_S_electrodes_post1

A modul által biztosított kényelmes, automatizált folyamat során a felhasználók könnyedén elhelyezhetik az elektródákat az adott alkatrész geometriáján belül, a szikraforgácsolni kívánt felületre – nincs szükség speciális szakértelemre.

A kiindulópontot, az alkatrész geometriáján belül, a szikraforgácsolásra szánt felületek adják. Az NC programozó kiválasztja ezeket, és a CAD szoftver automatikusan ráhelyezi az elektróda felületeket a szükséges méretekben, valamint kiválasztja egy könyvtárból a panelt és a befogót. A modul szilárdtest- és felületmodellek esetében is alkalmazható, a geometria pedig felületek, illetve kontúrok szerint is kiválasztható. Bármilyen, a geometriában található furat automatikusan kitöltésre kerül, a hyperCAD®-S pedig kiszámítja számunkra a minimális bordatávolságot, a ráhagyást és az oldalferedeséget. Valamennyi technológiai adat – úgy, mint a szikrarés, az alapanyagméret, a pozicionálási referencia, valamint a színterületek – automatikusan továbbításra kerül a hyperMILL® felé.

Közvetlen továbbítás a CAM rendszerbe

A hyperCAD®-S szoftver segítségével megtervezett elektródák, a következő lépésben közvetlenül továbbíthatók a CAM rendszerbe, további kidolgozás céljából. A felhasználó egyszerűen kiválasztja a kérdéses elektródát és megkezdi a programozást. Egy elkülönített párbeszéd ablak szolgál e célra, ahol az elektróda forgácsolási munkája pontosítható. Miután valamennyi részlet rögzítésre került, a hyperMILL® egy automatikus feladatlistát generál, mely az összes releváns paramétert tartalmazza.

ForrásOPEN MIND

További információ:

Az OPEN MIND hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]