Magyarországon is bemutatásra kerültek a DMG MORI egyedülálló technológiai újdonságai

A májusi MACH-TECH kiállítás a teljes hazai műszaki közösséget megmozgatta. Jó alkalom volt arra, hogy a magyar szakemberek is találkozhassanak számos olyan gépészeti megoldással, amelyeket korábban csak külföldi bemutatókon, vagy bemutatóanyagokon keresztül láthattak.

DMG_MORI_MACH-TECH_15

A DMG MORI standja pedig tele volt olyan egyedi és lenyűgöző termékekkel, amelyek nem csak a kiállításon mutatnak jól. Kétségtelen, hogy a gépek kis helyigényét itt is kihasználhatták, de sikeresen bemutatták azt, is, hogy ezek a megoldások a termelésben is megállják a helyüket.

Profi öttengelyes megmunkálás

A DMU sorozat tagjai az öttengelyes megmunkálás területét képviselik. A sikeres széria két tagját is kiállították, egy DMU 50-est és egy DMU 75 monoBLOCK-ot. 

A DMG MORI DMU sorozatáról korábbi összeállításunkban részletesen írtunk.

Utóbbi nagy munkaterével tűnik ki a hasonló gépek piacán: munkaasztalán akár 840 mm átmérőjű és 600 kg tömegű termékek is elhelyezhetők és megmunkálhatók. 

DMG_MORI_MACH-TECH_14

A DMU 50-es szerszámgép már a harmadik generációját éli, amely nem csak a sikerességére, de a gyártó minőség iránti elköteleződésére, a folyamatos fejlődés igényére is utal. A szerszámgép az erősebb, SpeedMASTER motororsóval kerül forgalomba és 6 µm alatti pontossággal képes gyártani, továbbá új, innovatív hűtési megoldással hozzák forgalomba. 

Gyártásautomatizálás, minden szinten

A DMG MORI a már megszokott termékkínálat és a folyamatos gyártórendszer-fejlesztés mellett az automatizálás területén is egyre komolyabb fejlesztéseket mutat fel. A Robo2Go rendszer a nemzetközi piacon már bizonyított és hazánkban is egyre többen ismerik, ugyanakkor a magyar szakemberek itthon még nem találkozhattak vele. Ezt az űrt pótolta a tavaszi ipari kiállítás, hiszen itt mutatták be széles körben, az akár négy szerszámgép egyidejű kiszolgálására alkalmas rendszert.

DMG_MORI_MACH-TECH_19

A Robo2Go rendszerről korábban részletesen írtunk oldalunkon.

A Robo2Go programozása a gyártó által fejlesztett CELOS rendszeren keresztül történik. Amellett, hogy a rendszerintegráció egyszerűbb kezelést tesz lehetővé, az így beállított paraméterek alapján az automatizálás biztonságos is. A Robo2Go lehetőséget kínál arra, hogy a kisebb vállalatok is elkezdhessék felépíteni az automatizált termelésüket és belépjenek az Ipar 4.0 világába.

DMG_MORI_MACH-TECH_7

A standon folyamatosan váltották egymást az emberek, a DMG MORI szakemberei pedig igyekeztek a látogatók rendelkezésére állni. Bemutatókkal, demo-megmunkálásokkal és ügyfél-találkozókkal hozták közelebb a modern gyártási megoldásaikat, így a hazai érdeklődők is jobban megismerhették azokat az alkalmazásokat, amelyekkel korábban csak bemutatófilmekben találkozhattak.

További információ

A DMG MORI hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]