Innováció és csapatmunka – versenycsapatok a hazai felsőoktatásban: SZEngine

Formula student, Pneumobil, Solar Boat, Eco-Marathon… Lehet, hogy ezek a nevek akkor is ismerősen csengenek, ha mi nem voltunk tagjai egyetlen egyetemi versenycsapatnak sem. Ismerjük meg jobban a díjak és elismerések mögött álló fiatalokat! Hazai egyetemek csapatainak képviselőivel beszélgettem sikerekről, nehézségekről és arról, hogy miért éri meg beáldozni a hétvégéket és a bizonyos csütörtök esti kolis bulikra szánt időt.

Az utóbbi években jelentősen megszaporodott az üzemanyag-takarékos, megújuló energiát használó, vagy valamilyen innovatív elv mentén épített járműveket készítő csapatok száma. És hála a szorgos hallgatói munkának, a befektetett energia és támogatás a nemzetközi versenyeken is impozáns eredményeket hoz. A rangos díjak és elismerések begyűjtése mellett ezek a fiatalok a diplomájuk, vagy diplomáik megszerzésén fáradoznak, annak ellenére, hogy egy csapat elindítása könnyen szélmalomharcnak tűnhet.

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói csapata, a SZEngine versenymotort fejleszt a Formula Student verseny keretében. Légrádi Gergely a csapat műszaki vezetője és Kungl Máté, management vezető válaszolt a kérdéseimre.

Légrádi Gergely, a SZEngine műszaki vezetője

Légrádi Gergely, a SZEngine műszaki vezetője

Kun Zsuzsi/CNC Media: Miért jó egy ilyen csapat tagjának lenni?

Légrádi Gergely/SZEngine: Már 2 és fél éve vagyok a csapat tagja, így viszonylag nagy tapasztalatom van ebben. A csapatban olyan képességeket lehet elsajátítani, amiket máshol, így az egyetemen is nehéz összeszedni. Valós tudást, önállóságot ad, megtanít emberekkel kommunikálni – csupa olyan dolgot, amit később a munkánk során jól kamatoztathatunk. Emellett az idegen nyelvű prezentálás és a külföldön rendezett versenyek valós szituációkban teszik próbára a csapattagok nyelvtudását is. 

Kungl Máté/SZEngine: Több szempontból közelíteném meg a kérdést. Ha a “soft skillekre” gondolunk, abban nagyon erős a csapat, hiszen minden ilyet a gyakorlatban sajátíthatunk el. A tárgyi tudásunk erősödik, amit az egyetemen hallunk, az felhasználható a csapatmunkában. Végül a karrierünkre gyakorolt pozitív hatást is kiemelném, szerencsére egyre több cégnél jelent előnyt a versenyzésben és a csapatmunkában szerzett tapasztalat.

Légrádi Gergely: Ehhez annyit tennék hozzá, hogy mivel az egész csapat úgy működik, mint egy kis cég, a csapattagok tapasztalatot szereznek a vállalati kommunikációban és működésben. Ez az, ami a munkapiacon erősebbé tehet minket. Valamint

a feladat megoldása során szerzett új tudást az egyetemen nem tanítják, tehát ha így vesszük, tapasztaltabbak leszünk, mint az évfolyamtársaink. Ki fogunk tűnni a sokszáz végzős közül.

Kun Zsuzsi: Mennyi időt igényel a csapatmunka a félév során?

Légrádi Gergely: Talán az én példám nem tipikus, de én többet foglalkozom a csapattal, mint az egyetemmel… Naponta 10-16 órát. Nem alszom sokat… Nagyon sok időt és energiát kell rá áldozni, de ha az ember rákap az ízére, akkor ezt nem érzi igazán áldozatnak. Alapból 10-15 óra munkát várunk el a csapattagoktól heti szinten, ez persze az aktuális feladattól függően változhat. Ahogy belejön az ember egyre többet tehet bele, ez azonban elhivatottságot követel. 

Kun Zsuzsi: Mennyire támogatnak a tanárok és az egyetem? Kapcsolódik a munkátok az egyetemi képzés követelményeihez?

Légrádi Gergely: Nem minden tanárunk foglalkozik a csapat eredményeivel. Szerencsére vannak olyan tárgyak, ahol egy-egy projektet feladatként is elfogadnak, vagy lehetőséget biztosítanak arra, hogy a többi hallgatóval is megismertessük annak részleteit. Ilyenkor kicsit mi is taníthatjuk a többieket. Az utóbbi időben évente két-három TDK munka is született a projekttel kapcsolatban. Általában az ilyen dolgozatok jó helyezéseket érnek el.

Kun Zsuzsi: Fontos a diploma?

Légrádi Gergely: Ma már szinte nem is lehet elhelyezkedni papír nélkül. Megnézik, hogy van-e diplomád, ez az első szűrő egy felvételnél. 

Kungl Máté: Kell a papír ahhoz, hogy felvegyenek, de nyilván a mögötte lévő tudás fontosabb. Olyan munkát szeretnék a szaktudásommal, amit élvezek. A diploma fontos, de nem ér semmit gyakorlat nélkül.

Kungl Máté, management vezető

Kungl Máté, management vezető

“Nagyon jó jegyekkel nem biztos, hogy jó szakember lesz valaki gyakorlat nélkül, ugyanakkor diploma nélkül nehezebb elhelyezkedni.”

Légrádi Gergely: Nekem azt mondták, amikor az egyetemre kerültem, hogy nem az a lényeg, hogy milyen jegyeid vannak, hanem, hogy mik azok a plusz dolgok, amiket mellette leteszel az asztalra. A csapat megadja a lehetőséget arra, hogy kiegészítsük a tudásunkat.

Kun Zsuzsi: Milyen a szponzoraitok hozzáállása?

Kungl Máté: Nagyon változó. Vannak, akik örömmel segítenek, de vannak olyan cégek is, akiket többszöri megkereséssel sem tudunk válaszra bírni. Ha már vannak felmutatható sikereink, akkor könnyebb tárgyalni, de az elején nagyon nehéz volt támogatáshoz jutni.

Légrádi Gergely: A cég alapvető hozzáállása, esetleg korábbi tapasztalatai nagyban befolyásolják a támogatási hajlandóságukat.

Kun Zsuzsi: Milyen támogatásra van szükségetek?

Légrádi Gergely: Általában tárgyi adományokat kapunk, vagy szolgáltatások formájában segítenek minket a vállalatok. Egy-egy alkatrész gyártása, vagy szabványos elemek adományozása is hatalmas segítség. Viszont a mindennapi működésünkhöz anyagi támogatásra is szükségünk lenne. A pénz szabadon elkölthető és sajnos hiába tervezzük meg gondosan a költségeinket, így is vannak váratlan kiadásaink. Az utazások rengeteg pénzt visznek el, és most nem csak a versenyekről van szó. Kiállításokra, eseményekre kell utaznunk, illetve az alkatrészek szállítását is magunknak kell megoldanunk. 

Kungl Máté: Ahogy Gergely is elmondta, a legjobb támogatás a pénz lenne, de persze ez nem azt jelenti, hogy másnak nem örülünk! Támogatóink nélkül nem jutottunk volna el idáig, ők azok, akik megteremtik a feltételek egy részét ahhoz, hogy dolgozhassunk. 

Kun Zsuzsi: Hogyan zajlik a tagfelvétel?

Légrádi Gergely: Van egy felvételi válogató beszélgetés, ahol megismerjük a jelentkezőt. Felmérjük a motivációját és az elszántságát, ez a legfontosabb. Elsősorban belső motivációra van szükség, kívülről ezt nem igazán lehet pótolni. Ezt követően először kisebb projekteket kapnak, majd szépen haladnak az önálló, nagyobb feladatok felé.

Kungl Máté: Egy ilyen csapat részévé válni hatalmas lehetőség, a legtöbben ezt látják benne. Mellette viszont óriási felelősség is és nagy gondot okozhat, ha ezt valaki nem méri fel előre. A csapat szempontjából az a legrosszabb, ha az illető rosszul kommunikálja az elakadását és a lemaradását. Mivel pénzbeli fizetség nélkül dolgoznak a csapattagok, ezért sokkal nehezebben vonjuk felelősségre, illetve nehezebben motiváljuk őket. Fontos, hogy meg tudjunk bízni egymásban.

Szponzoraik segítsége és közreműködése nélkül a csapat nem működhetne. A támogatásuk nélkülözhetetlen projektjeik megvalósításához, hiszen minden tárgyi illetve anyagi hátteret ők biztosítanak a csapat számára.
A SZEngine csapata nagyra értékel minden jellegű felajánlást és támogatói szándékot, melyek hatalmas segítséget jelentenek terveik és projektjeik megvalósulásában.

További információ és kapcsolatfelvétel

A SZEngine weboldalán.