Autodesk Inventor 2018 – Újdonságok (7. rész) – Fusion 360 a felhőalapú termékinnovációs platform

Az Autodesk Fusion, az Autodesk termékinnovációs platformja egy csomagban biztosítja mindazokat a képességeket, amelyekre szüksége lesz ahhoz, hogy pályára állítsa a termékfejlesztési folyamatokat és elinduljon az alkotás jövője felé vezető úton. A Fusion használatával csatlakoztatott felhőalapú folyamatok segítségével megtervezheti, szimulálhatja, jobban megismerheti és kezelheti termékéletciklus-adatait. A rugalmas felhőinfrastruktúra segítségével könnyedén kapcsolhatja össze szervezetét, beszállítói láncát és ügyfeleit a folyamatos együttműködés érdekében.

A Fusion segítségével új módon fejlesztheti és gyárthatja termékeit, illetve biztosíthatja azok használatát ügyfelei számára. A munkafolyamat során olyan, egymással együtt használható adatok állnak rendelkezésére, amelyek rugalmasabb gyártási folyamatokat tesznek lehetővé. Emellett a Fusion segítségével kapcsolatban maradhat mind a termékekkel, mind az ügyfelekkel, így személyre szabott ügyfélélményeket hozhat létre, és átalakíthatja a termékfejlesztési folyamat minden egyes szakaszát:

  • Tervezés: A Fusion egységesíti a tervezési folyamatot, így ötleteit egyetlen környezetben fogalmazhatja és tervezheti meg, valamint tesztelheti le. Felhőalapú szolgáltatásról lévén szó, Ön és csapata bárhol végezheti feladatait, és bárkivel együttműködhet. A csatlakoztatott tervezés és a szimuláció azonban csupán a kezdet. Az Autodesknél azon dolgozunk, hogy minél hamarabb kiterjesszük a Fusion képességeit a generatív tervezés kiszolgálására, és az erőteljes párhuzamos számítási kapacitás kiaknázásával a legjobb megoldásokat találhassa meg a tervezés során felmerülő kihívásokra.
  • Gyártás: Marás- és esztergálásvezérlő képességeinek köszönhetően a Fusion áthidalja a tervezés és gyártás között jelenleg tátongó szakadékot. A teljes CAM-támogatás és a 3D nyomtatás integrációja megnyitja az utat a rugalmasabb gyártási folyamatok felé. Ha a jövőbe tekintünk, a Fusion képes lesz kiszolgálni az ipari szintű additív gyártási folyamatokat, amelyekben a 3D fémnyomtatás révén egyre több termék lesz testre és személyre szabható.
  • Használat: Ahogy ügyfelei használatba veszik termékeit, kapcsolatban maradhat velük a dolgok internetén keresztül, amelynek segítségével emelt szintű szolgáltatásokat biztosíthat számukra. Napjainkban ezek a szolgáltatások például a megelőző karbantartás formájában érhetők el. A jövőre nézve azonban a Fusion támogatja majd az Ipar 4.0 néven ismert koncepciót, amelynek keretében zökkenőmentes kapcsolat áll fenn a termékek és az ügyfelek közt. Az egyszeri értékesítéseken és szolgáltatási szerződéseken túl a termékeket különféle értéknövelt szolgáltatásokkal és betekintésekkel csomagolva kínálhatja majd.

Miért is fontos ez? Ha az Autodesk terméktervezési gyűjtemény előfizetőjeként használja az Inventort, akkor a Fusion 360 szolgáltatáshoz is hozzáfér, így felfedezheti a terméktervezés és a gyártás következő generációját.

A Fusion 360-nal túlléphet a CAD, a CAM, a szimulációk és az adatkezelés hagyományos kategóriáin, és egyetlen együttműködő platformon dolgozhat, amely mindezeket egyesíti. A legjobb hír pedig az, hogy előfizetőként már most is használhatja.

Az alábbi magyar nyelvű felirattal ellátott videóban az Inventor 2018 Fusion 360 fejlesztéseink újdonságait láthatja.

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés. Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!

További információ

Az Autodesk weboldalán.