Autodesk Inventor 2018 – Újdonságok (7. rész) – Fusion 360 a felhőalapú termékinnovációs platform

Az Autodesk Fusion, az Autodesk termékinnovációs platformja egy csomagban biztosítja mindazokat a képességeket, amelyekre szüksége lesz ahhoz, hogy pályára állítsa a termékfejlesztési folyamatokat és elinduljon az alkotás jövője felé vezető úton. A Fusion használatával csatlakoztatott felhőalapú folyamatok segítségével megtervezheti, szimulálhatja, jobban megismerheti és kezelheti termékéletciklus-adatait. A rugalmas felhőinfrastruktúra segítségével könnyedén kapcsolhatja össze szervezetét, beszállítói láncát és ügyfeleit a folyamatos együttműködés érdekében.

A Fusion segítségével új módon fejlesztheti és gyárthatja termékeit, illetve biztosíthatja azok használatát ügyfelei számára. A munkafolyamat során olyan, egymással együtt használható adatok állnak rendelkezésére, amelyek rugalmasabb gyártási folyamatokat tesznek lehetővé. Emellett a Fusion segítségével kapcsolatban maradhat mind a termékekkel, mind az ügyfelekkel, így személyre szabott ügyfélélményeket hozhat létre, és átalakíthatja a termékfejlesztési folyamat minden egyes szakaszát:

  • Tervezés: A Fusion egységesíti a tervezési folyamatot, így ötleteit egyetlen környezetben fogalmazhatja és tervezheti meg, valamint tesztelheti le. Felhőalapú szolgáltatásról lévén szó, Ön és csapata bárhol végezheti feladatait, és bárkivel együttműködhet. A csatlakoztatott tervezés és a szimuláció azonban csupán a kezdet. Az Autodesknél azon dolgozunk, hogy minél hamarabb kiterjesszük a Fusion képességeit a generatív tervezés kiszolgálására, és az erőteljes párhuzamos számítási kapacitás kiaknázásával a legjobb megoldásokat találhassa meg a tervezés során felmerülő kihívásokra.
  • Gyártás: Marás- és esztergálásvezérlő képességeinek köszönhetően a Fusion áthidalja a tervezés és gyártás között jelenleg tátongó szakadékot. A teljes CAM-támogatás és a 3D nyomtatás integrációja megnyitja az utat a rugalmasabb gyártási folyamatok felé. Ha a jövőbe tekintünk, a Fusion képes lesz kiszolgálni az ipari szintű additív gyártási folyamatokat, amelyekben a 3D fémnyomtatás révén egyre több termék lesz testre és személyre szabható.
  • Használat: Ahogy ügyfelei használatba veszik termékeit, kapcsolatban maradhat velük a dolgok internetén keresztül, amelynek segítségével emelt szintű szolgáltatásokat biztosíthat számukra. Napjainkban ezek a szolgáltatások például a megelőző karbantartás formájában érhetők el. A jövőre nézve azonban a Fusion támogatja majd az Ipar 4.0 néven ismert koncepciót, amelynek keretében zökkenőmentes kapcsolat áll fenn a termékek és az ügyfelek közt. Az egyszeri értékesítéseken és szolgáltatási szerződéseken túl a termékeket különféle értéknövelt szolgáltatásokkal és betekintésekkel csomagolva kínálhatja majd.

Miért is fontos ez? Ha az Autodesk terméktervezési gyűjtemény előfizetőjeként használja az Inventort, akkor a Fusion 360 szolgáltatáshoz is hozzáfér, így felfedezheti a terméktervezés és a gyártás következő generációját.

A Fusion 360-nal túlléphet a CAD, a CAM, a szimulációk és az adatkezelés hagyományos kategóriáin, és egyetlen együttműködő platformon dolgozhat, amely mindezeket egyesíti. A legjobb hír pedig az, hogy előfizetőként már most is használhatja.

Az alábbi magyar nyelvű felirattal ellátott videóban az Inventor 2018 Fusion 360 fejlesztéseink újdonságait láthatja.

https://www.youtube.com/watch?v=Y5zzWKRLkcw

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés. Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!

További információ

Az Autodesk weboldalán.

Megosztás
[
    ]