Autodesk Inventor 2018 – Újdonságok (6. rész) – Shrinkwrap funkció és BIM-tartalmak fejlesztései

Számos ügyfél számára fontos üzleti lehetőséget jelent az építőipari tartalomszolgáltatás. Az Inventor 2018 segítségével eltávolíthatja a szükségtelen információkat, és közvetlenül Revit formátumban teheti közzé 3D modelljét. A közzététel során az Inventor leegyszerűsíti a modellt, védi szellemi tulajdonát, egyben csökkenti a fájlok méretét és összetettségét.

3271

Az Inventor 2018 újítása a megújult Shinkwrap funkció, amely felhasználóbarát módon biztosít lehetőséget a modell egyszerűsítésére, az intelligens csatlakozások kialakításával a BIM modellbe funkcióhelyesen beépíthető modellt kapunk.

A legfontosabb fejlesztések a következők:

Hozzáférés: A Shrinkwrap (burkolófelület) azonnal elérhető a Simplification (Egyszerűsítés) panel Assembly (Összeállítás) lapján.

A burkolófelület első használatakor a korábbi verziókat ismerőknek azonnal feltűnik, hogy összevonták a párbeszédablakokat egy három lapból álló párbeszédablakba.

  • Components (Részegységek) lap – A dokumentumszintű információkat tartalmazza, például az ábrázolásokat és a részegységek eltávolításával kapcsolatos választási lehetőségeket.
  • Features (Sajátosságok) lap – Azokat a választási lehetőségeket tartalmazza, amelyekkel egyszerűen meghatározható, hogy mely sajátosságok legyenek eltávolítva a burkolófelület alkatrészéből. Lehetősége van megtartani, eltávolítani vagy tartományértékek alapján törölni egyes sajátosságtípusokat. Emellett rendelkezésre állnak a sajátosságok azonosítására és megtartására használható eszközök is.
  • Create (Létrehozás) lap – A fájllal kapcsolatos információkat, a burkolófelület stílusát és az egyéb beállításokat tartalmazza.

1449

A továbbfejlesztett munkafolyamat legfőbb jellemzői:

  • Eltávolíthatja a láthatatlan és/vagy egy adott mérettartományban lévő részegységeket, és (igény szerint) interaktívan kiválaszthatja közülük a megtartandó elemeket.
  • Eltávolíthatja a részegységek sajátosságait (furat/zseb/lekerekítés/éltompítás) és/vagy az adott mérettartományban lévő részegységeket, és (igény szerint) interaktívan kiválaszthatja a megtartandó elemeket.
  • Megtekintheti a megtartandó vagy elvetendő részegységkészleteket (belefoglalt és kihagyott részegységeket), és egyszerűen helyezhet át elemeket egyik listából a másikba.
  • Az eredményül kapott egyszerűsített részegységeket ugyanazzal a munkafolyamattal szerkesztheti, amellyel létrehozta azokat.
  • Frissítheti az eredményül kapott részegységeket a forrás-összeállítás módosulásakor, akár nem Inventorban létrehozott modellek esetében is.

Kapcsolódó változások

Az összeállítás-dokumentumokban a Simplify (Egyszerűsítés) lapot eltávolították, és a funkcióit áthelyezték a Simplification (Egyszerűsítés) panelre. A Simplification panel korábban a Simplify panel volt.

2360

A burkolófelületek változásai a burkolófelületek folyamatát használó LOD New Substitute (Részletességi szint: új helyettesítő) eszközre is érvényesek.

Az Inventor és a Revit szoftver közötti RFA-munkafolyamat

Az Inventor 2018 már teljesen támogatja a Revit-családok kategóriáit, és közvetlenül exportálhat Inventor-alkatrészeket és összeállításokat Revit RFA-fájlba.

Az alábbi magyar nyelvű felirattal ellátott videóban az Inventor 2018 BIM fejlesztéseink újdonságait láthatja.

https://www.youtube.com/watch?v=pCrO3opBm4c

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés. Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!

További információ

Az Autodesk weboldalán.

Megosztás
[
    ]