ZEISS koordináta-mérőgépek és optikai mérőeszközök a MACH-TECH-en

A kiállítók és a szervezők számára sikerrel zárult 2017-es MACH-TECH és Ipar Napjai kiállításegyüttes a Carl Zeiss IMT GmbH Magyarországi Fióktelepének standján is igen mozgalmasra sikerült. A széles körben elterjedt koordináta-méréstechnika mellett idén nagy hangsúlyt fektettek az optikai mérési megoldások bemutatására is.

ZEISS_MACH-TECH_1

“A koordináta-mérőgépekre mindenképp szükség lesz”

A Carl Zeiss IMT GmbH Magyarországi Fióktelepének cégvezetője, Kovács Péter beszélt arról, hogy hazánkban is egyre inkább elterjednek az optikai, érintésmentes 3D-s mérési megoldások, melyek sok esetben gyorsabb alak/méret-ellenőrzést tesznek lehetővé. Ugyanakkor elmondta azt is, hogy bár ezek az új eszközök és technológiák egyre szélesebb körben elérhetők, a hagyományos koordináta-méréstechnika ideje még korántsem járt le. Ezt az állítását elsősorban utóbbiak pontosságára alapozta, hiszen ezek a berendezések egy nagyságrenddel pontosabbak lehetnek, mint a 3D-s optikai szkennerek/mérőeszközök.

Standjukon ennek megfelelően mutattak be mechanikus, illetve multiszenzoros koordináta-mérőgépeket, valamint optikai 3D-s szkennereket is a Zeiss palettájáról az érdeklődőknek, akik szinte folyamatosan érkeztek a standra.

ZEISS_MACH-TECH_5

Hatékony adatgyűjtés és -elemzés

A Carl Zeiss IMT GmbH nagy hangsúlyt fektet nem csak a mérőeszközök minőségére és megfelelő használatuk oktatására, hanem a használat közben jelentkező leggyakoribb feladatok elvégzésének egyszerűsítésére is. A mérőgépek vezérlésére és adatgyűjtésre használt Calypso szoftver legújabb verziója már CAD adatok alapján képes a mérőprogram generálására, a modelleken megadott méretek és tűrések figyelembe vételével pedig azok értékelésére is. Így a teljes mérési folyamat automatizálható, könnyen beilleszthető a modern termelési környezetbe.

ZEISS_MACH-TECH_11

Az adatgyűjtés másik hatékony szoftveres eszköze a PiWeb eredménygyűjtő és -megosztó rendszer. Ezzel a szoftverrel a kiértékelt mérési eredmények tárolhatók, rendszerezhetők, statisztikai eszközökkel elemezhetők, illetve megoszthatók az arra jogosult személyekkel, legyenek ők akármilyen távol a mérés helyszínétől. Emellett a PiWeb mérési jegyzőkönyv szerkesztője alkalmas egyedi fomátumú és tartalmú riportok megjelenítésére egyedi mérések esetén is.

Kovács Péter hangsúlyozta, hogy a Carl Zeiss IMT GmbH számára fontos a magyar piac, és nem csak az eladások tekintetében. Céljuk, hogy megfelelő terméktámogatással és oktatásokkal segítsék vevőiket az eszközök minél hatékonyabb felhasználásában. A kiállításon való részvételükre is így tekintettek: a vállalat munkatársai részletesen megválaszolták a felmerülő kérdéseket minden látogató számára és ugyanilyen készségesen állnak leendő és már meglévő ügyfeleikhez a mindennapokban is.

További információ

A Carl Zeiss IMT GmbH Magyarországi Fióktelepe hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]