Új Zoller szerszámbeállító és -bemérő berendezések

Nem indulhat el év anélkül, hogy a szerszámbeállítások, bemérő és ellenőrző berendezések világszintű piacvezetője ne bővítse tovább széles körű termékválasztékát. Az idei év új fejlesztéseit a megújult dizájn mellett a kompromisszumok nélküli minőség is jellemzi. Az egyedülálló ergonómia és az átfogó hardver és szoftverfunkcionalitás optimális kombinációja minden szerszám esetében nagyon pontos mérési eredményeket eredményez, ami valódi hozzáadott értéket jelent minden gyártó cég számára.

A készülékcsaládok minden eddiginél szélesebb körben kínálnak szerszámbeállítási és -bemérési megoldásokat a fúró-, a maró- és az esztergaszerszámokhoz. A „smile” sorozathoz tartozó modellek a progresszív egykezes kezelőkarnak, a kényelmes orsókezelésnek és a modern elektronikának köszönhetően maximális kezelési kényelmet kínálnak.

Kicsi, de pótolhatatlan: a „smileCompact”

Minden üzem elmaradhatatlan kellékének számít a kisebb mérési műveletekhez vagy az egyszerű, hatékony szerszámbeállítás másodlagos eszközének kifejlesztett „smileCompact”. A belépő szintű mérőberendezés a maximális teljesítményt páratlan költséghatékonysággal ötvözi.

"smileCompact": belépő szintű modell páratlan költséghatékonysággal és maximális teljesítménnyel

“smileCompact”: belépő szintű modell páratlan költséghatékonysággal és maximális teljesítménnyel

Méréstartományok és képfeldolgozási technológiák

A „smile” esetében 350 és 800 mm-es maximális szerszámhosszra, illetve 320–620 mm-es szerszámátmérőre találhatók megfelelő mérési tartománnyal rendelkező modellek. Az egyedülálló minőségről három nagy teljesítményű képfeldolgozó technológia gondoskodik. Az alapváltozatnak számító „pilot 1.0” szabványos eszközök egyszerű beállításához és méréséhez ajánlott. Modernebb érintőképernyős működtetést és felhasználóspecifikus menüvezérlést tartalmaz a „pilot 2 mT”, a szerszámbemérés, -ellenőrzés és menedzsment teljes spektrumát pedig a „pilot 3.0” felszereltsége fedi le.

„Venturion 450” inspiráló hordozható kialakításban

Ergonomikus kialakítású és az utolsó részletig kifinomult - "venturion 450" elkülönített "cockpit" vezérlőegységgel

Ergonomikus kialakítású és az utolsó részletig kifinomult – “venturion 450” elkülönített “cockpit” vezérlőegységgel

A prémiumkategóriás „venturion 450” beállító és bemérő berendezést inspiráló új dijázn, valamint páratlan ergonómia jellemzi. A kezelőelemek praktikus és funkcionális kialakítása, a Zoller „klasszikusának” számító „eQ” egykezes kezelőkar futurisztikus újragondolása, valamint az ergonomikusan elkülönített „cockpit” vezérlőegység mind-mind gyakorlati előnyökkel jár a mindennapi használat megkönnyítése révén.

Új szerszámbeállító és -bemérő berendezés generáció, praktikus kialakítással: "eQ" egykezes kezelőkar

Új szerszámbeállító és -bemérő berendezés generáció, praktikus kialakítással: “eQ” egykezes kezelőkar

Az „ace” precíziós orsónak, a legapróbb szerszám-geometriát is felfedő, csúcstechnológiát képviselő kamerának, valamint a megbízható adatátvitelt lehetővé tevő RFID-technológiának köszönhetően a „venturion” a legmagasabb igényeket is kielégíti, és a Zoller termékektől már megszokott maximális rugalmasságot és pontosságot nyújtja. Az átfogó szoftverfunkciók minden alkalmazáshoz a megfelelő beállítási, mérési és vizsgálati metódust kínálják.

Cél a hálózatba szervezett gyártás

A ma megnövelt hozzáadott érték holnap már új kapukat nyit meg: minden szerszámbeállító és -bemérő berendezés alkalmas arra, hogy szerepet vállaljon a jövő hálózatosított gyártásában. Az intelligens szoftverek házon belüli fejlesztése és a legszigorúbb biztonsági előírások garantálják a megfelelő folyamatbiztonságot. A rendszer biztonságosan és megbízhatóan továbbítja a szerszámadatokat bármely gyártótól származó gépekre, és a berendezés általánosságban is használható harmadik féltől származó rendszerekben. A Zoller megoldásaival az ERP- és CAM-rendszerektől a vezérlőszekrényekig és emelőrendszerekig minden könnyen hálózatosítható. A jövő elvárásait is szem előtt tartva az Ipar 4.0 koncepciónak megfelelő rendszerek már napjainkban is rendelkezésre állnak.

Biztonságos adatátvitel Zoller „zidCode” azonosító kóddal

Egyszerű, gyors és biztonságos: a „zidCode” új és hatékony megoldás szerszámazonosításra és adatátvitelre, hálózati kapcsolat feltétele nélkül. A szerszámok teljes adatállományát QR-kódokkal továbbítja anélkül, hogy a gép vezérlésére újabb szoftvert kellene telepíteni. A folyamat rendkívül egyszerű: a Zoller szerszámbeállító és -bemérő berendezéssel vizsgált szerszám minden vonatkozó adatát QR-kódba írjuk és azonosító címkére nyomtatjuk. A kódot a gép beolvassa, és ezzel az adatok automatikusan átkerülnek a CNC-vezérlő megfelelő adatmezőibe. Mivel ily módon elkerüljük a kézi adatbevitel során óhatatlanul bekövetkező helyesírási hibákat, garantált a folyamat biztonsága.

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne: adatátvitel Zoller "zid-Code" azonosítókóddal

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne: adatátvitel Zoller “zidCode” azonosítókóddal

„Venturion 600” powRgrip® befogórendszerrel

A Zoller idén valódi csemegével jelentkezett a powRgrip® befogórendszereket használóknak. A hosszbeállítás és a bemérés minden szerszámon – beleértve a powRgrip® patronokba befogott szerszámokat is – rugalmasan, gyorsan és pontosan végezhető el a REGO-FIX powRgrip® befogórendszerrel felszerelt „venturion 600” szerszámbeállító és -bemérő berendezéssel. A pontos beállítás a maximális nyomatékban, a kiváló rezgéscsillapításban és a megnövelt szerszámélettartamban fizetődik ki.

Igazi ínyencfalat minden powRgrip® befogórendszer-használónak: REGO-FIX powRgrip® befogórendszerrel felszerelt "venturion 600"

Igazi ínyencfalat minden powRgrip® befogórendszer-használónak: REGO-FIX powRgrip® befogórendszerrel felszerelt “venturion 600”

További információ:

A ZOLLER termékek hivatalos magyarországi forgalmazója, a ROLATAST Bt. honlapján.

A ZOLLER hivatalos nemzetközi weboldalán.

Megosztás
[
    ]