Új LUMEX Avance-25 hibrid 3D fémnyomtató

A Matsuura LUMEX elnevezésű, hibrid 3D fémnyomtatói, fém lézer szinterezőként és nagy sebességű megmunkálóközpontként is működnek. A Matsuura 2002-ben lépett elő a hibrid 3D fémnyomtatók piacvezető forgalmazójává, és azóta is töretlen sikereket ér el a LUMEX Avance-25 értékesítése terén (a gép 2006-tól rendelhető). A nyomtató főként a magas hozzáadott értékkel rendelkező formagyártásban tevékenykedő piaci szereplők körében elterjedt. (Eddig több, mint 50 gép került leszállításra.)

LUMEX Avance-25_neu

Az elmúlt években nőtt a piaci igény a rövidebb szinterezési idő (nagyobb sebesség) iránt. Az új LUMEX Avance-25 azt a nagy sebességű szinterezési megoldást biztosítja, melyet a tavaly forgalomba hozott LUMEX Avance-60 (maximális megmunkálható munkadarab méret: 600 x 600 x 500) fejlesztése során alkottak meg. A nagyobb sebességnek köszönhetően, az új hibrid 3D nyomtatók szélesebb piaci körben kínálhatnak optimális megoldást, tovább növelve a LUMEX Avance-25 népszerűségét.

A szinterezési idő csökkentése érdekében, az új LUMEX Avance-25 esetében a por eloszlatásának sebességét nagymértékben megnövelték, továbbá optimalizálták a szinterezés körülményeit, ezzel biztosítva a 14 cm³/óra kapacitást (az eddigi kapacitás duplája). A gép emellett egy nagy teljesítményű, 1 kW-os fiber lézerrel is kiegészíthető, amellyel a kapacitás még tovább, egészen 35 cm³/óra értékig növelhető. Hasonlóképpen, a nagyobb munkameneti előtolási sebességnek és a nagyobb átmérőjű szerszámoknak köszönhetően, a marási idő akár 75%-kal csökkenhet.

A LUMEX Avance-25, igény szerint egy automata poradagoló, -gyűjtő és -újrafelhasználó rendszerrel együtt is telepíthető. A rendszer úgy biztosítja az automatikus adagolást és gyűjtést, hogy a kezelőnek egyáltalán nem kell a porral érintkezésbe lépnie, ezáltal pedig garantált a jó megmunkálhatóság és tiszta munkakörnyezet. Ezen felül, opcionálisan egy megnövelt U-tengelylöket (185 mm helyett 300 mm) is elérhető. A löket növelése esetén a nagyméretű, nehéz alkatrészek (256 x 256 x 300 mm / 150 kg) megmunkálása is lehetségessé válik.

A LUMEX szériához rendelt CAM szoftver tulajdonságai ugyancsak továbbfejlesztésre kerültek. A gép és a hozzá tartozó szoftver egyidejű fejlesztése révén remélhető, hogy az új gép kezelhetősége a felhasználók számára még könnyebbé válik, ez pedig hozzájárul majd a Matsuura 3D fémnyomtatók piacán történő további térnyeréséhez.

A Matsuura – a tervek szerint – a 2017-ben 28. alkalommal megrendezésre kerülő DMS (Design Engineering & Manufacturing Expo = Mérnöki & Gyártói Design Expó) nemzetközi vásáron állítja majd ki az új LUMEX Avance 25-öt. Az idei expó 2017. június 21-én kezdődik, Tokióban.

A LUMEX Avance-25 főbb jellemzői:

  • Nagy sebesség
    • Nagyobb sebességre képes adagoló egység (simító kés)
    • Optimalizált szinterezési körülmények
    • Az egységidő alatti kapacitás növekedése  14 cm³/óra (az eddigi duplája, 400 W)
    • Porelszívási funkció  Nagyobb munkameneti előtolási sebesség, nagy átmérőjű szerszámok használata: marási idő csökkenése akár 75%-kal
  • Új opciók
    • Nagy kapacitású, 1 kW-os fiber lézer – Szinterezési kapacitás egységidő alatt: 35 cm³/óra (a sztenderdnél 2,5-ször nagyobb, 400 W)
    • APR rendszer (automatikus porvisszanyerő rendszer) – Könnyű és biztonságos anyaghasználat, kezelői közbeavatkozás nélkül
    • U-tengely löket: 300 mm – Max. alkatrész méret: 256 mm x 256 mm x 300 mm, maximálisan megengedett szinterezési tömeg: 150 kg
  • Új védőburkolat, új kezelőpanel
  • LUMEX CAM szoftver frissítése

ForrásMatsuura

További információ:

A Matsuura hivatalos honlapján.

A magyarországi forgalmazó, a Szimker Szerszámgépgyártó és Kereskedelmi Zrt. weboldalán.

Megosztás
[
    ]