Új lehetőségek hat méteren       

A TruLaser 3060 fiber túlméretes táblák megmunkálását teszi lehetővé 6 x 2,5 méteres területen – többszörös táblabehelyezés is lehetséges, akár négy közepes táblaméretű lemez is felrakható – az új vágási csomag, a Highspeed növeli a vágási sebességet.

TruLaser_3060_fiber.jpg

A TruLaser 3060 fiber új dimenziókat nyit. Köszönhetően innovatív vágási folyamatainak kiváló minőségű vágási eredményekre képes.

Hat méter: ez a hossza egy kis furgonnak. Vagy egy felnőtt aligátornak. Vagy annak a lemeznek, amit a TruLaser 3060 fiber vágni tud. Az új túlméretes géppel a TRUMPF a 3000-es sorozatának egy 6 x 2,5 méteres gépét fejlesztette ki. Ez azt jelenti, hogy a TruLaser 3060 fiber gépen több megbízást tud teljesíteni különösen nagy munkadarabok esetén is. Alternatívaként lehetséges a nagy munkatér kihasználása úgy, hogy akár 4 közepes méretű lemeztáblát is egymás után automatikusan megmunkálhat – önállóan, akkor is, ha különbözőek a lemezvastagságok és anyagok.

Multi-Sheet_Processing.jpg

Az automatikus többtáblás megmunkálás – különböző anyagokkal és vastagságokban is – a kiemelkedő tulajdonsága a TruLaser 3060 fiber típusú gépnek.

Egy túlméretes gépnek különösen erősnek is kell lennie vastag szerkezeti acél vágásában, mert a túlméretes lemezek leginkább vastaglemezek – és gyakran alacsonyabb minőséget képviselnek. A gépek TruDisk koronglézerrel vannak felszerelve, ami 3-6 kilowatt teljesítményűek, melyekkel akár 25 milliméter vastag lemezt is lehet vágni. Vágási problémák esetén, amiknek oka a rossz anyagminőség, a kezelő az AdjustLine funkcióval egyszerűen és gyorsan alternatív vágási paramétereket tud választani. Ez csökkenti a selejtet és az anyagköltséget. A vágási él minőségét és a vastag munkadarabok egyszerű elvételét a a BrightLine fiber funkció biztosítja.

Elképesztően keskeny munkadarabokat is képes vágni vastag lemezbe, magas folyamatbiztonsággal és szűk táblakiosztás mellett: ez a CoolLine-nal lehetséges. A munkadarab célzott hűtése a vágási folyamat alatt lehetővé teszi az új geometriákat és a folyamatbiztonságot. A megmunkálás alatt a vágófej speciális dűznik segítségével célzott vízködöt szór körbe a lézersugár körül a munkadarabra. Az elgőzölgési energia úgy hat, hogy a hőmérséklet a vágási folyamat során közel állandó marad.

Hogy ne csak biztosan, de valóban gyorsan is vágjon, kifejlesztettük a Highspeed vágási folyamatokat. Ez rekordokat dönt a nitrogénnel történő vágás területén a szilárdtest lézerrel. A táblaáttörés közepes és vastag lemezeknél szerkezei acél és nemesacél esetében közel duplájára nő. Az előtolási sebesség szintén nő, akár 100 százalékkal is. A magas tempó nem jelent egyértelműen minőségi veszteséget – a Highspeed vágási folyamattal megelőzhető az éles élű kontúrok esetében kialakuló sorjaképződés. Alapja a levédett dűznidesign.

A TruLaser 3060 fiber további funkciókat is kínál, amelyek az ipar 4.0 alkalmazásaira már készen állnak: fel van szerelve az új adatinterfésszel, a CentralLink-kel, ami a gép termelésének státuszinformációit bocsátja rendelkezésre. Ezzel használhatók Web applikációk, platformok, mint az AXOOM, és az OPC UA kommunikációs protokollhoz a helyi rendszerek is könnyen beköthetők – könnyed bekapcsolódásként a Smart Factory-ba.

A DotMatrix Code funkcióval gyors és folyamatbiztos munkadarab-jelölés lehetséges. Pár másodperc alatt a síkágyas lézervágógép felépít egy pontokból álló 2D-kódot (DataMatrix) a lemez felületére, amelynek tartalmát a programozás során adják meg. A kód információkat tartalmaz az alkatrész gyártási folyamatláncához, például a következő hajlítóprogram nevét. A gyártás közbeni folyamatok jelentősen leegyszerűsödnek, nincs szükség kísérőpapírokra.

Drop_and_Cut.jpg

A munkadarab utángyártása a maradéklemezen egyszerűen és intuitívan elvégezhető.

Hogy egyes munkadarabokat gyorsan és hatékonyan után lehessen gyártani és a maradéktáblákat ki lehessen használni, a TruLaser 3060 fiber-en rendelkezésre áll a Drop&Cut funkció. Egy beépített kamera élő képet mutat a gép munkateréről a kezelői felületen. Egy egérkattintással vagy ujjérintéssel a kívánt munkadarab-geometriát tetszőleges helyzetben és helyre a (maradék)táblára lehet vetíteni. A gyártás ezután minden további nélkül elkezdhető. Az alkatrész élőképes virtuális leképezése az utángyártást gyorsabbá és biztosabbá teszi – ez az ún. „Augmented Reality” legésszerűbb formája.

Forrás:TRUMPF

További információ

A TRUMPF Magyarország hivatalos weboldalán.