Új felszereltségével még több lehetőséget kínál a Salvagnini B3.ATA

A sokak által ismert Salvagnini B3.ATA élhajlító gép, az új fejlesztéseknek köszönhetően még nagyobb rugalmasságot és termelékenységet kínál az Ipar 4.0 gyorsan változó igényeinek megfelelően.

A Salvagnini B3.ATA egy hatékony, jól felszerelt gép, ami képes alkalmazkodni a rohamosan fejlődő ipari trendekhez, illetve kielégíteni a sokféle ügyfélelvárásokat. Nem meglepő, hogy megjelenésekor forradalmian új gépnek számított, amit töretlen sikerei azóta is igazolnak.

b3_ata

Két év elteltével a B3.ATA az olasz vállalat különböző technológiáit (pl.: panelhajlító és lézervágó gépeket) egyesítő megoldásába, a FlexCell-be integrálva növeli tovább hírnevét, az okos gyárak által támasztott elvárásokkal összhangban. Az innovatív élhajlító gép, számos automatizációs eszközének és új fejlesztéseinek hála, az Ipar 4.0 irányelv egyik igazi úttörő szerszámgépévé vált.

De mik is teszik ilyen nagyszerűvé a B3.ATA-t?

Hihetetlen gyors újraszerszámozási idők

A Salvagnini B3.ATA egy teljes mértékben elektromos hajtású, dinamikus élhajlító, ami különálló gépként és gyártósorba integrálva egyaránt használható. Ez a rugalmasság elsősorban az automatizált szerszámbeállító rendszernek (ATA) köszönhető, melynek segítségével a szerszámhossz automatikusan változtatható a megmunkálási folyamatnak megfelelően. Ez rengeteg időt spórol meg a felhasználó számára, legyen szó első szériás vagy parametrikus alkatrészekről.

Az ATA-t érintő fejlesztéseknek köszönhetően ráadásul az eddigi, kb. 10 másodperces szerszámbeállítási idő, a felére csökkent, így gyakorlatilag nem vesz több időt igénybe, mint amennyire a gépkezelőnek szüksége lenne ahhoz, hogy a meghajlított darabot elvigye egyik géptől a másikig.

Nagyszerű felhasználói élmény

Az intuitív kezelőfelületnek köszönhetően a B3.ATA eddig is rendkívül felhasználóbarát volt, az új, dedikált OptiPress szoftvernek köszönhetően azonban ez tovább javult. A program segítségével a gépkezelő eldöntheti, hogy adott gyártófolyamatok közül éppen melyik szekvencia a legmegfelelőbb a munka elvégzéséhez. Függetlenül attól, hogy a gépnek milyen anyagot és milyen vastagságban kell megmunkálnia, az operátornak nem szükséges közbeavatkoznia, hiszen a gép eltérő darabok gyártása esetén, valós időben méri az eltéréseket, és a mért értékeknek megfelelően alkalmazkodik.

Nagy pontosság és ismételhetőség

A B3.ATA precizitásáért három komponens felel: a hajlítás megfelelő szögét mérő AMS szögmérő rendszer, a szükséges szög teljes hajlítási hosszra való alkalmazását ellátó SCrowning bombírozó rendszer és maga a Salvagnini SiX vezérlő. Az AMS pontosan abban a pillanatban méri az anyagvastagságot, amikor a bélyeg hozzáér a lemezhez, a SiX pedig ennek megfelelően alkalmazza a kellő hajlítást, az esetleges pontatlanságok így folyamat közben ellenőrizhetők és javíthatók. Eközben az SCrowning az anyag viselkedésének függvényében kompenzálja az élhajlító bombírozó értékét, szintén valós időben.

Korszerű technológiájának köszönhetően a Salvagnini B3.ATA nagyfokú termelékenységet ígér, mindezt alacsony fogyasztás mellett (KinEtic). Szerszámbeállító rendszere páratlan gyorsaságot, szoftveres megoldásai egyszerű kezelhetőséget, automata mérőrendszerei pedig pontosságot kölcsönöznek a gépnek. Az új integrációs fejlesztéseknek köszönhetően emellett a FlexCell részeként már komplett alkatrészek gyártását végző gépsorokba is beállítható.

Ezek a tulajdonságok teszik a B3.ATA-t igazán nagyszerűvé, a digitalizált gyárak világában ugyanis ez az a rugalmasság, ami most még kivételesnek számít, hamarosan azonban nélkülözhetetlen lesz.

További információ:

A Salvagnini hivatalos magyarországi képviselete, az SHM Consulting Kft. honlapján.

A Salvagnini hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]