Tevékenységbővülés, hatalmas fejlesztés és névváltoztatás a Jankovits Hidraulika Kft-nél

Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Jankovits Hidraulika Kft. nevet változtat, és 2017. június 1-től Jankovits Engineering Kft. néven folytatja tevékenységét. A névváltoztatás hátterében a mérnöki tudáson alapuló egyedi gépgyártás meghatározóvá válása áll. A Jankovits Engineering 2016-ban 1,533 Mrd forint árbevételt ért el, és 2020-ra 2,2 Mrd feletti forgalmat tervez. A dinamikus növekedés megvalósításához ebben az évben 700 millió forint értékű infrastruktúra-fejlesztő és kapacitás bővítő beruházást indít a vállalkozás a Győri Ipari Parkban lévő székhelyén.

2017021605818_1

Az 1992-ben Jankovits István által alapított családi vállalkozás kezdetben hidraulikus berendezések felújításával és alkatrész-kereskedelemmel foglalkozott. 1997-ben a Győri Ipari Parkban felépített telephely alkalmassá tette a vállalkozást nagy volumenű feladatok teljesítésére. 2000-től a cég belépett az egyedi géptervezés és gyártás, illetve az automatizálás területére. A társaság azóta nagy járműipari vállalkozások első körös beszállítójává fejlődött, és partnerei révén kilépett a világpiacra is.  A vállalkozás stratégiai célja a hozzáadott értéken alapuló egyedi gépgyártás, és a 12 hidraulikus alkatrész gyártó világcég termékeinek forgalmazása. Ennek megfelelően a családi vállalkozás, melynek kettős ügyvezetésében immár dr. Jankovits Richárd, az alapító fia is részt vállal, a vállalkozás nevének megváltoztatásáról döntött. Az új, Jankovits Engineering név üzenet a partnerek számára – a cég felkészült a magyar ipar 4.0 kihívásaira.

ret.107650 2_1

A társaság 25 éves tevékenységét az árbevétel folyamatos növelése jellemezte. A cég 2016-os évben 1,533 Mrd forint árbevételt ért el, 2020-ra a tervek szerint meghaladja a 2,2 Mrd forintot. A jelenleg 60 munkatársat – meghatározóan mérnököket – foglalkoztató vállalkozás az elmúlt 10 évben összesen 703 millió forint értékben hajtott végre beruházásokat. A Jankovits Engineering Kft. stratégiai terveinek megvalósításához ebben az évben 700 millió forint értékű infrastruktúra és kapacitásbővítő beruházást indít, melyet két éven belül valósít meg. A távlati tervekben további hasonló volumenű bővítéseket tervez a vállalkozás.

2017021606087_1

A Jankovits Engineering a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében kiemelten kezeli az oktatási intézményekkel kiépült kapcsolatait. A győri általános iskolások rendszeres látogatói a gyárnak, a helyi műszaki szakközépiskolák tanulói gyakorlati képzésen vehetnek részt. A vállalkozás 1996 óta tagja a Széchenyi István Egyetem gyakorlatorientált mérnökképzésre létrejött Practing programjának. Az elmúlt években bekapcsolódott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és Miskolci Egyetem oktatási programjába is. A humánerőforrás megtartására versenyképes fizetést biztosít munkatársainak a cég, amely egy átlagbérből és kiemelten magas béren kívüli juttatásokból áll össze. A stratégiai célok eléréshez a következő évben további 15 mérnök felvételét tervezi a Jankovits Engineering Kft.

További információ

A Jankovits Engineering Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]