MonsterMill PCR UNI a WNT-től – Lejtőmarási, süllyesztési és marási specialista

A WNT új MonsterMill PCR UNI süllyesztőmarója nem csak nagy lejtési szögű, folyamatbiztos lejtőmarásra és rendkívüli forgácsleválasztású teljes horonymarásra képes, hanem acélt, rozsdamentes acélt és vasöntvényt is kiválóan képes megmunkálni négy forgácsolóélével és szabadalmazott központosító csúcsával.

A MonsterMill PCR UNI-val a WNT rendkívül hatékony szerszámot vezet be, amellyel a fémforgácsoló műhelyek a marás új világában merülhetnek el – szó szerint. A szerszám nem csak nagyolásban és simításban teljesít kiválóan, hanem függőleges süllyesztő marásban is. A PCR négy éle nagy előtolást, illetve fúrásnál a megmunkálási mélység gyors elérését teszi lehetővé. Akár 0,137 mm/fordulatos fogankénti előtolás is lehetséges vele lejtőmarásnál, horonymarásnál és oldalirányú szélmarásnál. A MonsterMill PCR UNI az egyetlen olyan négy élű maró, amely a teljes spektrumot lefedi – a fúrástól a nagy lejtési szögű, folyamatbiztos lejtőmaráson át a teljes horonymarásig. A 4 forgácsolóél jelentős előnyt biztosít a hagyományos, 3-élű süllyesztőmarókkal szemben, mivel akár harmadával nagyobb előtolásokat képes elérni.

Optimális forgácstörés

A PCR UNI-val elérhető nagy előtolások ellenére, a maró meggyőző folyamatbiztonsággal dolgozik. A szerszám egyedi maggeometriája megfelelő módon töri a forgácsot, és megakadályozza a feltekeredett forgácsok képződését süllyesztő marásnál és fúrásnál. A forgácsok hornyokon keresztül történő biztonságos eltávolításának köszönhetően nem kell forgácstorlódástól tartani, így biztonságosabb a folyamat. „Két versenytársat hasonlítottuk össze a MonsterMill PCR UNI-val. Az egyik süllyesztőmaró egyáltalán nem törte a forgácsot, így hosszú, egybefüggő forgács képződött. A másik süllyesztőmaró csak korlátozottan volt alkalmas fúrásra, és erős volt az élrátét-képződés” – összegezte Daniel Rommel, a WNT termékmenedzsere. „A MonsterMill PCR UNI-val minden nagyon jól működött. Nagy előtolásoknál is kiváló forgácstörést és folyamatbiztos forgácskihordást tapasztaltunk.”

Rendkívül nyugodt futás

Rommel szerint a PCR UNI tesztek során tapasztalt nyugodt futása is figyelemre méltó. A termékmenedzser elmondása alapján ez, a maró egyenlőtlen fogosztásának és horonyemelkedési szögének tudható be. „Az egyedi geometria megakadályozza a szerszám rezgését és a vibráció kialakulását” – magyarázta. Még 45°-os lejtési szögnél is rendkívül csendes és folyamatbiztos megmunkálás lehetséges, változatlan előtolás mellett. Csak fúrásnál van szükség az előtolás kis mértékű csökkentésére. A PCR UNI további előnye a folyamatbiztos és maximális pontosságú süllyesztő marás ferde felületeken, egészen 90°-ig. Az élek közepén elhelyezkedő, szabadalmazott, 142°-os központosító csúcs fontos előnyt nyújt az ilyen megmunkálásoknál: gyors központozást tesz lehetővé, előzetes helikális marás nélkül.

Háromszoros teljesítmény

„Korábban, ha lejtős felületen akart furatot készíteni a felhasználó, akkor először helikális marást kellett végeznie 1xD mélységig, ami biztosította a fúró oldalirányú megvezetését. A PCR UNI központosító csúcsával nincs szükség erre” – mutatott rá Rommel. Elegendő beszúrást végezni a munkadarabon a későbbi furat központosításához. „Ez különösen hatékonnyá teszi a süllyesztőmarónkat” – mondta a termékmenedzser, majd hozzátette, hogy helikális fúrásra is van lehetőség a MonsterMill maróval, egy lényeges különbséggel: a nagyobb – helikális fúrásnál akár 25°-os – lejtési szögnek köszönhetően ezt a munkát is sokkal gyorsabban lehet elvégezni a MonsterMill PCR UNI-val. „Hagyományos módszerrel 25 percet vesz igénybe 100 db (10 mm átmérőjű) furat elkészítése. A MonsterMill maróval 8 perc alatt el tudtuk végezni ugyanezt a feladatot, vagyis háromszoros teljesítményt értünk el.”

Meggyőző tulajdonságok

Fúrás, központozás és marás – a MonsterMill PCR UNI a WNT-től három szerszám egyben, amely négy élének köszönhetően maximális teljesítményre és akár 0,137 mm/fordulatos fogankénti előtolásra képes.

Fúrás, központozás és marás – a MonsterMill PCR UNI a WNT-től három szerszám egyben, amely négy élének köszönhetően maximális teljesítményre és akár 0,137 mm/fordulatos fogankénti előtolásra képes.

A MonsterMill PCR UNI igazi mindentudó szerszám, amely négy élével nagy mennyiségű forgácsot képes leválasztani nagyolásnál, és kiváló felületi minőséget tud elérni simításnál. Egyenlőtlen fogosztásának és horonyemelkedési szögének köszönhetően nagyon nyugodt futású, ami stabil és pontos megmunkálást eredményez. Kiváló tulajdonságai révén (ferde süllyesztő marás, gyors központozás a szabadalmazott központosító csúccsal, rezgésmentes lejtőmarás 45°-ig) a MonsterMill PCR UNI ideális acél, rozsdamentes acél és vasöntvény megmunkálásához. Az optimális forgácseltávolítás által garantált nagyfokú folyamatbiztonság, illetve a nagy teljesítményű (HPC) marás és fúrás nagy előtolásaival elérhető, lényegesen rövidebb megmunkálási idő minden területen meggyőző.

Amennyiben szeretné Ön is megtapasztalni a WNT új MonsterMill PCR UNI marójának előnyeit, érdeklődjön a vállalat forgácsolási szakértőjénél az ingyenesen hívható 06-80-555-556-os telefonszámon, vagy egyeztessen személyes találkozót a WNT területi képviselőjével!

ForrásWNT

További információ:

A WNT hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]