MACH-TECH 2017 – Továbbfejlesztett Salvagnini P1-es panelhajlító az SHM Consultingnál

Az idei MACH-TECH és Ipar Napjai kiállításon, egyebek mellett, a Salvagnini P1-es panelhajlító új funkcióival is találkozhattak az SHM Consulting standjára látogatók.

Salvagnini P1

A Salvagnini P1 egy teljes mértékben elektromos rendszerű, nagy teljesítményű panelhajlító gép, melynek egy korábbi változata a két évvel ezelőtti MACH-TECH-ről lehet ismerős. A gépet azóta továbbfejlesztették az olasz vállalat mérnökei, így most új felszereltségével volt megtekinthető.

SHM_MACH-TECH_3

A fejlesztés két technológiával javítja a megmunkálásokat. Az egyik az úgynevezett MAC 2.0, amellyel anyagvastagságtól függetlenül is állandó minőségű hajlításokat lehet végezni. Ennek legfőbb előnye, hogy a folyamatos minőség biztosításával lényegesen kevesebb selejt keletkezik, és a ciklusidők is optimálissá válnak. Mindez pedig növeli a gép termelékenységét. A technológiáról egy korábbi cikkünkben részletesebben is beszámoltunk. A másik pedig a – korábban csak a Salvagnini nagyobb panelhajlító gépeihez elérhető – automata szerszámcserélő. 

A P1-en a Salvagnini egyik alkalmazástechnikusa tartott látványos bemutatót, ami után a komplex, hajlított lemezeket közelebbről is meg lehetett tekinteni.

SHM_MACH-TECH_12

Sangiacomo T30

Az SHM Consulting, présgép kínálatából is adott ízelítőt: a Sangiacomo T30 kompakt, C vázas géppel. A T30-as elsősorban kivágásra és sajtolásra alkalmas. Motor- és lendkerék tengelye magasan ötvözött acélból készült, az ezek közti közvetlen kapcsolat pedig nagyobb sebességű megmunkálást és gyorsabb termelést tesz lehetővé.

SHM_MACH-TECH_17

Costa MD4

A harmadik fő látványosság az olasz Costa Levigratici vállalat MD4-es sorjátlanító gépe volt. Moduláris felépítésének köszönhetően az MD4 teljesen személyre szabható, csak az adott feladathoz szükséges eszközökkel kell felszerelni. A robusztus, masszív kialakítás és a fejlett elektronikai funkciók teszik igazán sokoldalúvá, így a legkülönfélébb éllekerekítési és sorjázási műveletekhez is nagyszerűen használható.

A Costa MD sorozatáról ebben a cikkünkben írunk részletesebben.

SHM_MACH-TECH_20

[nggallery id=357]

További információ:

Az SHM Consulting hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]