MACH-TECH 2017 – Digitalizált gyártás és intelligens vezérlés a Mazak standján

Az idei MACH-TECH kiállításon, a Mazak standján számos innovatív technológia és termék, illetve segítőkész szakértői gárda várta az érdeklődőket.

MAZAK_MACH-TECH_1

A japán vállalat összetéveszthetetlen, letisztult, fehér-narancs világába belépve minden addigi kétséget kizáróan megérthették az arra járók – az idei rendezvény fókuszában az Ipar 4.0 áll. A negyedik ipari forradalomnak is titulált trendek a gyártás jövője helyett egyre inkább annak jelenét határozzák meg, ennek megfelelően a Mazak standján, a csúcstechnológiás szerszámgépeken túl, a vállalat iSmart Factory koncepciójára került a hangsúly.

Az iSmart Factory technológia fejlett gyártócellákat kínál, teljes digitális integrációval, így valósítva meg a folyamatkezelési- és monitorozási adatok szabad áramlását a gépek, vezérlők és operátorok között. Ez a megmunkálási megoldás megfelel az aktuális ipari elvárásoknak és akár 50%-al nagyobb produktivitást jelenthet. Bár a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően az iSmart Factory már egyéb vezérlésekhez is elérhető, a technológia első ízben a Mazak Smooth platformjait használó gépeket hálózatosította.

MAZAK_MACH-TECH_11

Az idei kiállításon ezért kiemelt szerepet kapott az új SmoothG, SmoothC és SmoothX vezérlő, amelyek, az összekapcsolhatóságon túl, nagyobb termelékenységet és egyszerűbb kezelhetőséget biztosítanak. A Smooth technológia egyesíti a szerszámgép hardverét és annak szervorendszerét, ennek köszönhetően gyorsabb megmunkálási idők érhetőek el.

A kiállított gépek

Bemutatásra került a Mazak INTEGREX i-sorozatának legújabb változata, a SmoothX vezérléssel felszerelt INTEGREX i-200 ST. A hosszú, komplex munkadarabok megmunkálására alkalmas, korszerű gép 22 kW-os fő- és 18,5 kW-os szekunder orsóval rendelkezik, lehetővé téve így az “egy gépen belüli” (DONE-IN-ONE) megmunkálást. A gép a legújabb generációs, nagy sebességű szervomeghajtással lett ellátva, használatával így jelentősen alacsonyabb ciklusidők is elérhetők.

MAZAK_MACH-TECH_16

Szintén újdonság volt az OPTIPLEX Nexus 3015 Fiber lézervágó gép, ami elsősorban a közepes vastagságú, nehezen vágható, fényvisszaverő anyagokhoz alkalmas és rendkívül kis vágási szélességre is képes. A gép fiberlézer technológiája gyors vágást tesz lehetővé, mindezt – a CO2 lézerekhez képest – alacsonyabb áramfogyasztás mellett. A gép számos intelligens funkcióval van felszerelve, így képes az automatikus fúvókacserére, automatikus fókuszpozicionálásra és intelligens monitorozásra is.

MAZAK_MACH-TECH_15

A látogatók ezen kívül megtekinthették még a főként bérgyártók piacára készült QT-COMPACT 300MSY nagy teljesítményű esztergaközpontot, valamint a kompakt, ergonomikus kialakítású VCN-530C függőleges megmunkálóközpontot. Előbbi, közvetlen meghajtású főorsójának köszönhetően, kiemelkedő teljesítményt nyújt a szíjas meghajtású főorsókhoz és tárcsafékekhez képest, utóbbi pedig nagyszerűen használható a nagy igénybevételű, gyors megmunkálási műveletek elvégzéséhez.

[nggallery id=356]

További információ:

A Mazak hivatalos magyar nyelvű honlapján.

Megosztás
[
    ]