MACH-TECH 2017 – Csúcskategóriás Sodick gépek az IC-Hungary standján

Az IC-Hungary munkatársai az idei MACH-TECH és Ipar Napjai kiállítás alkalmából, többek között két, precíziós Sodick szikraforgácsoló géppel és a japán cég európai leányvállalatának területi képviselőjével várták standjukon a látogatókat.

IC-HUNGARY_MACH-TECH_1

A Sodick, OR-Laser és Bihler kizárólagos magyarországi képviseletét ellátó, új és használt szerszámgépeket egyaránt értékesítő IC-Hungary Kft. számos újdonsággal érkezett az idei kiállításra. Bemutatásra került két Sodick szikraforgácsoló, illetve négy OR-Laser gép, és jelen volt mindkét vállalat európai képviselője is, akik válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, illetve próbamegmunkálásokat tartottak a kiállított gépeken.

Sodick AG60L

Az érdeklődők működés közben is megtekinthették a Sodick AG sorozatának legsikeresebb modelljét, az AG60L tömbszikraforgácsolót. A gép lineáris motorhajtással rendelkezik (Smart Linear), egyszerűsített vezérlő mechanizmusai pedig gondoskodnak a meghajtás és a vezérlés közti közvetlen kapcsolatról. Ezzel a megoldással biztosított a lehető leggyorsabb szervo válaszidő és az optimális szikraköz.

IC-HUNGARY_MACH-TECH_7

Az AG60L legfontosabb elemei (pl.: Z-tengely, munkaasztal) kivétel nélkül a Sodick saját gyártású kerámiájából készülnek, ami egyrészt könnyebb alkatrészeket, ezáltal kisebb motorterhelést, tehát jelentős energiamegtakarítást jelent. Másrészt a kerámia alacsony hőtágulása miatt minimalizálható az alkatrészek deformációja, így nem klimatizált helységekben is optimális megmunkálási feltételeket teremt.

Sodick ALC400G

Szintén működés közben volt látható az ALC400G huzalszikraforgácsoló, melynek generátora (Smart Pulse) a legújabb digitális innovációs technológiák alapján, magas minőségű anyagok felhasználásával készült. Ennek köszönhetően a gép lényegesen gyorsabb vágást, nagyobb pontosságot és jobb felületi minőséget tesz lehetővé.

Az ALC400G, hogy még jobban kihasználja a Smart Linear és a Smart Pulse technológiák nyújtotta előnyöket, egy újszerű mechanikai design szerint épült. Ennek eredménye egy kompakt, teljesen zárt rendszerű szikraforgácsoló, a legmodernebb, színes, érintőképernyős vezérléssel felszerelve.

OR-Laser lézergravírozó és lézerhegesztők

A tavalyi Ipar Napjain az érdeklődők már találkozhattak néhány OR-Laser géppel az IC-Hungary standján, köztük az OR-Laser MAG-20-szal, LASER CAB-bel és az ECO LASER-rel, de idén megtekinthető volt a német cég mobil lézerhegesztője is, a HTS MOBILE.

IC-HUNGARY_MACH-TECH_14

Az OR-Laser HTS MOBILE rugalmasságot és stabilitást kínál az apró alkatrészek karbantartásában és javításában. A fékezhető kerekeknek köszönhetően a rendszer könnyen átmozgatható és rögzíthető, a tengelyek mozgatásáért pedig joystick felel.

[nggallery id=355]

További információ:

A Sodick és OR-Laser hivatalos magyarországi képviselete, az IC-Hungary Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]