MACH-TECH 2017 – A CAD-Terv Cégcsoport megoldásai az Ipar 4.0 kihívásaira

A 2017-es MACH-TECH-en is találkozhattak a látogatók a komplex termékfejlesztési szolgáltatásokat kínáló CAD-Terv Cégcsoporttal. A pontosan két évtizede működő vállalat munkatársai többek között bemutatták, milyen megoldásokat kínálnak az Ipar 4.0 kihívásaira, illetve tájékoztatták az érdeklődőket a cégcsoport megoldásai által nyújtott előnyökről.

CAD-TERV_MACH-TECH_2

A CAD-Terv Kft. legfőbb sajátossága, hogy akármilyen termékfejlesztési feladatról legyen szó, szolgáltatásaikkal képesek a teljes folyamatot lefedni. Tapasztalt szakembereikkel segítséget nyújtanak a tervezéstől, a szimuláción át egészen a megvalósításig. Ügyfeleik így biztosak lehetnek abban, hogy minden felmerülő problémájukra a megfelelő megoldást kapják.

A jövőt szem előtt tartva

A CAD-Terv mérnökei számos olyan megbízást kapnak, melyek már az Ipar 4.0 – a negyedik ipari forradalom – igényeit szolgálják. A cég életében ezért kiemelten fontos az a fajta felkészültség és tapasztalat, amivel a rohamosan változó elvárásokra is képesek gyorsan, hatékonyan válaszolni. Ennek egyik nélkülözhetetlen eleme a megfelelő fejlesztői környezet.

Dassault Systèmes

A CAD-Terv Cégcsoport összetett szolgáltatásainak egyik alappillére a több évtizedes tapasztalattal rendelkező Dassault Systèmes-szel való együttműködés. A francia vállalat modern szoftvereinek (pl.: CATIA, DELMIA) értékesítésével, egy platformon belül (3DEXPERIENCE) teszik lehetővé a különböző termékfejlesztési projektek megvalósítását, teljes körű PLM szolgáltatást nyújtva ügyfeleiknek. Ezek a programok ráadásul a különböző gyártástechnológiai sajátosságokat is képesek figyelembe venni, használatukkal így tényleg bármilyen projekt – az egyszerű mérnöki feladatoktól az összetett fejlesztési folyamatokig – gond nélkül kivitelezhető.

3dexperience

 

Egy projekt persze nem lehet teljes a szükséges vizsgálati kérdésekre adott válaszok nélkül, a CAD-Tervnek azonban erre is számos megoldása van. Ügyfeleik igényeinek, céljainak megfelelően, a Dassault Systèmes SIMULIA csomagjának olyan korszerű szoftvereivel állnak partnereik rendelkezésére, mint az iSight, a Tosca, a fe-safe vagy az Abaqus. Utóbbi egy átfogó végeselemes analízis megoldás, amellyel a legmagasabb szintű kifáradási és topológiai optimálási feladatok is könnyen elvégezhetők.

Mentor Graphics

A világ egyik vezető, ECAD szoftvereket és megoldásokat fejlesztő vállalata, a Mentor Graphics hivatalos magyarországi disztribútoraként, a CAD-Terv Cégcsoport a mechatronika területén is egyedülálló szolgáltatást nyújt. Az általuk kínált ECAD/MCAD megoldások kétirányú, integrált kommunikációt biztosítanak a gépész és elektronikai fejlesztő rendszerek között. A vállalat ezzel egy régóta fennálló hiányt töltött be a termékfejlesztésben, tovább növelve szolgáltatásainak minőségét, ezáltal pedig ügyfeleinek elégedettségét.

mentor_graphics

 

Személyre szabott megoldások

A CAD-Terv két szolgáltatáscsomaggal áll ügyfelei rendelkezésére, a megrendelői igényekhez igazítva. Egyik csomagjukat azoknak kínálják, akiknek egyszeri, külsős mérnökszolgáltatásra van szükségük. Ebben az esetben a vállalat szakemberei átveszik az ügyféltől az adott projektet, amihez biztosítják az összes szükséges fejlesztési folyamatot.

A másik csomagot azok számára kínálják, akik nagyobb gyakorisággal foglalkoznak végeselemes folyamatokkal. Ezen ügyfeleinek, a CAD-Terv mérnökei, saját fejlesztői környezet kiépítésében segédkeznek, és a szükséges oktatást is biztosítják. Az ügyfél így egy kézből kap meg mindent, amire projektje sikeres megvalósításához szüksége lehet.

Mindezzel a CAD-Terv Kft. elsődleges célja, hogy függetlenül egy projekt tartalmától, méretétől, összetettségétől, annak minden folyamatára azonnal megfelelő megoldást tudjon kínálni.

További információ:

A CAD-Terv Kft. hivatalos honlapján.