Különdíj a különlegesen nagy teherbírású FANUC robotnak

A 2017-es MACH-TECH és Ipar Napjai kiállításegyüttes egyik leglátványosabb kiállított ipari eszköze a FANUC “óriásrobotja” volt. A rendezvény a korábbi évek sikereit jelentősen túlszárnyalta, és a FANUC Hungary Kft. szakemberei sem csak a MACH-TECH különdíj miatt értékelhetik pozitívan az eseményt. Az elmúlt egy hónapban az értékesítésben és a megkeresések számában is emelkedést tapasztaltak.

FANUC_MACH-TECH_12

Májusban az “A”pavilonba belépő látogatók figyelmét könnyen megragadta a hatalmas sárga robotkar, mely egy Skoda Rapid mozgatásával demonstrálta páratlan erejét. A FANUC Hungary Kft. idén sem bízta a véletlenre a szakkiállításon való részvételének sikerét: a különdíjas óriás mellett kollaboratív robotokkal, megmunkáló központokkal és szikraforgácsoló gépekkel, valamint a társkiállítók bemutatóival várta a látogatókat. 

Újdonságok a japán vállalattól

A FANUC munkatársai az elmúlt másfél év újdonságait igyekeztek a kiállítótéren felsorakoztatni. Bagdi Attila, a FANUC marketing specialistája úgy fogalmazott, hogy ez egy különleges alkalom számukra, amely lehetőséget teremt arra, hogy a hazai piacon is debütáljanak ezek a berendezések. A Robodrill megmunkáló központ sorozat, illetve az új Robocut szikraforgácsolók is helyet kaptak a standon a legújabb FANUC Roboshot fröccsöntőgépek mellett. A gyártógépek között számos robotalkalmazás is bemutatásra került. Külön kiemelendő az új robottal bővített kollaboratív robotszéria: már 35 kg teherbírással is elérhetők a zöld FANUC robotok.

FANUC_MACH-TECH_15

Együttműködés – nem csak a kiállításon

A MACH-TECH-en hat társkiállító társaságában jelent meg a FANUC Hungary Kft. Mindannyiukkal szoros szakmai együttműködést építettek ki, amelynek magas minőségű termékek és teljes körű ügyfélkiszolgálás az eredménye. A SCHUNK saját standja mellett a japán gyártó kiállítási területén is bemutatott néhány eszközt, amelyekkel a FANUC szerszámgépeken is találkozhatnak a megrendelők. A Cavity Eye a fröccsöntőgépek szerszámozásában nyújthat segítséget. Szintén a fröccsöntőgépek kiegészítőire specializálódott a ToolTemp A.G., amely vállalat tulajdonképpen a fröccsöntőgépen kívül bármilyen, ahhoz kapcsolódó felszerelést szállít a megrendelőknek. A SANDVIK szerszámokkal szintén a megmunkáló központokon találkozhattak az érdeklődők, illetve a szerszámgyártó magyarországi forgalmazójával a FANUC standján: a több éves együttműködés magas minőségű megmunkálásokat és megbízható, hatékony termelést eredményez a felhasználóknál. A RoboDrill gépekhez kínál kiegészítő csomagokat a PILZ, illetve a társkiállítók között megjelent az Info-Control Hungária Kft. is, a speciális, biztonságtechnikai-automatizálási megoldásaival.

Különleges elismerés a különleges teljesítményért

Kiemelt figyelmet kapott a FANUC M2000iA-1700L robot, amely nem csak látványában nagy, de a teljesítménye is egészen kimagasló. Kevés olyan hatalmas és erős robot található a piacon, amely valódi versenytársa lenne ennek a robotkarnak – a sorozat legnagyobbja akár 2300 kg terhet is képes megemelni. A nagy méretű, és kiemelkedően nagy teherbírású robotot elsősorban az autóipari igények kielégítésére szánta a japán gyártó, hiszen itt mutatkozik a legnagyobb igény a kimondottan nagy egységek emelésére és automatizált mozgatására a gyártósorok között. Ezt a képességét mutatta meg a kiállításon is, ahol több, mint nyolc hónapnyi szervezőmunkának köszönhetően egy védőfal mögül minden látogató szemügyre vehette a berendezést. Az M2000i nem csak a látogatókat nyűgözte le: a szakmai zsűri a MACH-TECH egyik Különdíját is ennek a robotnak ítélte. A világ számos pontján bizonyítanak hasonló méretű szerkezetek, hazánkban egyelőre egy kisebb testvére üzemel az egyik autógyárban, de a bemutatónak köszönhetően még szélesebb közönséghez eljutott a páratlan teljesítmény híre.

FANUC_MACH-TECH_9

A részletes szakmai tájékoztatás és mindenre kiterjedő eszközválogatás mellett jó hangulat várta az érdeklődőket a FANUC Hungary Kft. standján. A vállalat munkatársai a helyszínen is örömmel nyújtottak tájékoztatást az eszközökről, amelyek az elmúlt másfél-két évben jelentek meg a piacon és már alig várták, hogy bemutatkozhassanak a nagyközönségnek Magyarország legnagyobb gépipari szakkiállításán. Voltak ügyfelek, akik korábbi döntéseiket erősítették meg a HUNGEXPO területén, de szép számmal vannak azok is, akik itt határozták el magukat és kértek ajánlatot az igényeiknek megfelelő FANUC berendezésre. Tehát nem csak a kiállítás napjai, hanem az azóta eltelt egy hónap is mozgalmasan telt a gyártó magyar képviseleténél.

További információ

A FANUC Hungary Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]