Felújított CHIRON gép a ROLATAST standján

Az idei MACH-TECH és Ipar Napjai kiállítás túlszárnyalva a korábbi éveket, rekordszámú látogatót és kiállítót vonzott. A HUNGEXPO Budapest Vásárközpontban összegyűlt érdeklődők a ROLATAST standján a CHIRON Group termékkínálatát tekinthették meg, a márka kelet-európai kereskedelmi igazgatójának és a hazai forgalmazó szakemberek vezetésével.

2017_05_ROLATAST_MACH-TECH_1

Jó hangulat és látványos gépbemutatók vonzották a látogatókat a ROLATAST Bt. standjára. A szerszám- és mérőgépeket forgalmazó vállalat nem bízta a véletlenre a kiállítás sikerességét: nem csak a kiállított termékek, hanem a szakmai jelenlét és támogatás szintje is kimagasló volt. 

A helyszínen készített videónkban a CHIRON GmbH & CO KG. kelet-európai Kereskedelmi Igazgatója, Stefan Dümmel számolt be a standon megtekinthető, a vállalatcsoport érdekeltségébe tartozó márkák termékeiről. Jelenleg a STAMA, a SCHERER FEINBAU, a CMS és természetesen a CHIRON gépeit forgalmazzák – Magyarországon ezt a kereskedelmi kéviseletet a ROLATAST Bt. látja el -, de Dümmel hangsúlyozta, hogy igyekeznek tovább színesíteni a palettát. Elmondása szerint jelenleg minden hagyományos megmunkálási technológiához kínálnak magas minőségű szerszámgépeket, ugyanakkor folyamatosan dolgoznak az újabb és újabb megoldásokon.

Nagy teljesítményű CHIRON megmunkáló központ

A kiállítási területen a látogatók megtekinthettek egy CHIRON DZ18W ikerorsós megmunkáló központot. A berendezés különböző, nagy pontosságot igénylő alkatrészek nagy sebességű gyártásához alkalmazható, így például hidraulikus elemek, vagy csapágyházak készítéséhez.

A 18-as sorozat nagyfokú megbízhatóságáról és precizitásáról ismert, ezeket a tulajdonságait igyekeztek hangsúlyozni a kiállításon is. Az ikerorsós kialakítás még magasabb szintű hatékonyságot eredményez.

A CHIRON márciusi Open House rendezvényéről közölt cikkünkben még többet megtudhat a vállalatcsoport legújabb fejlesztéseiről.

Új termék a palettán: SCHERER FEINBAU

A SCHERER FEINBAU termékei nem rég kerültek fel a CHIRON portfóliójába. A német gyártó esztergaközpontjaival a hazai közönség a MACH-TECH-en ismerkedhetett meg, de korábban már több európai vásáron bemutatták őket. A bővülés oka egyszerű: minél több és jobb megoldást kíván a vállalatcsoport egy kézből kínálni, ennek a stratégiának része az új márka forgalmazása. A standon egy VDZ 100 esztergát tekinthettek meg a látogatók.

2017_05_ROLATAST_MACH-TECH_5

Retrofit szolgáltatások: régiből újat!

A MACH-TECH-en mutatták be szélesebb körben a magyar közönségnek a CHIRON Retrofit szolgáltatását. A gépfelújítás előnye, hogy olcsóbban juthat a partner egy modern felszereltségű szerszámgéphez. A vállalat a használt szerszámgépet felvásárolja a partnerétől, majd a felújítás után újraértékesíti. Természetesen a ráncfelvarrás történhet a partner megrendelésére és maradhat “házon belül” is a szerszámgép. Dümmel kiemelte, hogy a felújításnak és a vezérlő cseréjének köszönhetően 10-20%-kal csökkenthető a megmunkálási idő, ami a modern sorozatgyártásban hatalmas versenyelőnyt jelenthet a gyártó vállalatoknak. A standon is bemutatták az értékes másodpercekben mérhető teljesítményjavulást egy FZ12W gépen.

2017_05_ROLATAST_MACH-TECH_4

Hatékony adatkezelés egyszerűen

Napjainkban az adatok felértékelődtek és mennyiségük is jelentősen megnövekedett. De hiába van valamiből sok és hiába érezzük azt fontosnak, ha nem tudjuk megfelelően és elég gyorsan feldolgozni. A CHIRON válasza az Ipar 4.0 adatkezelési kihívásaira a DataLine, amely egy adatgyűjtő és -feldolgozó szoftver. Az üzemben található összes forgácsológéptől folyamatosan érkező forgácsolási-, folyamat- és állapot-adatokat megfelelően elemzi, ezzel a ciklusidő csökkentése és a karbantartási idő előrejelzése valósulhat meg.

A DataLine szoftverről korábban már írtunk részletesebben.

A 2017-es MACH-TECH és Ipar Napjai kiállítás önmagában sem volt halk esemény, azonban a ROLATAST standján nem is próbáltak csendben maradni. A négy nap alatt folyamatosan zene gondoskodott a könnyed hangulatról és a szakmai beszélgetéseknek is kedvező légkörről. A látogatók és a vállalat visszajelzései alapján ezek közül egyikből sem volt hiány.

[nggallery id=359]

További információ

A CHIRON hivatalos honlapján.

A CHIRON gépek hivatalos magyarországi képviselője, a ROLATAST honlapján.

Megosztás
[
    ]