Fejlesztések három szinten a piac igényei szerint – Rövid összefoglaló a SOLIDWORKS jövőképéről

Gian Paolo Bassi, a SOLIDWORKS vezérigazgatója az idei világtalálkozón tartott előadásában kiemelte a megfelelő digitális eszközök kiválasztásának stratégiai fontosságát. Elmondta, hogy ezek azok az eszközök, amikkel új termékeket hozunk létre, ezek határozzák meg a termékfejlesztés menetét és gyakran akár a cég felépítését is, így a legmegfelelőbb megoldás kiválasztása életbevágóan fontos.

SW_future_1

Milyen tényezőket érdemes figyelembe venni a szoftver kiválasztásakor?

A döntés előtt talán érdemes meggyőződni arról, hogy a szoftver szolgáltatója biztos lábakon áll-e, valamint céljai összhangban vannak-e az Ön céljaival. A SOLIDWORKS vezérigazgatója beszámolójában említést tett arról, hogy a vállalat tavaly 12%-os bevételnövekedést ért el, amivel a Dassault Systèmes teljes árbevételének 20%-át tette ki. A küldetése pedig a kezdetek óta, hogy ügyfeleinek olyan eszközöket biztosítson, amikkel nagyszerű terveket készíthetnek. „Míg a küldetésünk nem változott, a technológiában és a társadalomban jelentős változások zajlottak le.” – folytatta Bassi. A mai technológia rengeteg lehetőséget kínál a mindenütt jelenlevő számítógépekkel és az állandó összeköttetéssel. A társadalomban is átalakult az innovációra való igény és az egyszerűbben elérhető információk, ötletek, valamint az új „megosztási gazdaság” (shared economy) üzleti modellje miatt.

Az ügyfelek egyre kifinomultabbá válnak és egyedülálló élményt várnak el termékeiktől; választási lehetőségeik száma pedig korlátlan. Éppen ez sarkalja a SOLIDWORKS-öt, hogy folyamatosan előre gondolkodjon és figyelemmel kísérje a trendeket, hogy a megfelelő módszerekbe invesztáljon, amikkel lehetősége nyílik a legjobb megoldásokat nyújtani ügyfeleinek. Ennek tükrében párhuzamosan három stratégai szinten dolgozik a fejlesztéseken.

Az első szint: Folyamatos befektetés a technológiába

A zászlóshajó termékeknél, mint az asztali SOLIDWORKS CAD, PDM és Szimuláció, az elsődleges cél a képességek, a teljesítmény és a megbízhatóság továbbfejlesztése.  Bassi kiemelte, hogy „Nagy és egyre növekvő bázissal rendelkezünk és olyan ügyfelekkel, akik több mint 20 éve velünk együtt növekednek. Az évek során a SOLIDWORKS-szel készített tervek mennyisége megdöbbentő. Ezért is vagyunk tisztában a folytonosság és a megbízható adatfelhasználás fontosságával, és törekszünk hosszútávú partneri kapcsolatra kritikus szoftver-alkotóelemeink előállítóival. Sőt, nem áll szándékukban ezeket lecserélni sem. Azonban terveink között szerepel az elemek hosszútávú elérhetőségét biztosítani minden üzleti helyzetben.”

Szimulációval elkerülhető a költséges prototípusgyártás

Szimulációval elkerülhető a költséges prototípusgyártás

A második szint: Bővítés a kapcsolódó területeken

A gépészeti tervezés az integrált mechatronika és kapcsolt termékek irányába halad. A SOLIDWORKS Electrical és SOLIDWORKS PCB ezeket az elvárásokat hivatott támogatni és zökkenőmentes megoldást biztosít a sematikus és 3D-s környezet között, ami egyedülálló a piacon. A gyártás területén is fontos fejlesztések mennek végbe, a 3D nyomtatás, az anyagtudomány és a gyártó közösségek térhódításával pedig megnőtt az igény a könnyen használható és teljesen integrált ”design-to-manufacturing” megoldások iránt. A SOLIDWORKS régóta elkötelezte magát az újszerű technológiák mellett, többek között az MBD formátum támogatásával és a topológia optimalizálásának bevezetésével. Ehhez kapcsolódik az idén bejelentett SOLIDWORKS CAM 2,5D marás „okos gyártási” megoldása is.

SOLIDWORKS CAM, az okos gyártási megoldás

SOLIDWORKS CAM, az okos gyártási megoldás

A harmadik szint: Előre látni a jövőt

Ennek középpontjában a felhő-stratégia áll, ami a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformjának termékfejlesztésén alapszik. Ide tartoznak a SOLDIWORKS Conceptual designer és SOLIDWORKS Industrial designer és a hamarosan érkező SOLIDWORKS Mechanical engineer. A SOLIDWORKS Xdesign -jelenleg bétatesztelés alatt fut-  egy olyan CAD rendszer, ami kompatibilis a 3DEXPERIENCE alkalmazásaival és úgy tervezték, hogy bármelyik böngészőben telepítés nélkül működhessen.

A Conceptual Designer gyors koncepciótervezést tesz lehetővé  

A Conceptual Designer gyors koncepciótervezést tesz lehetővé

A kulcs a választási lehetőségben van

A SOLIDWORKS szilárdan hisz abban, hogy ügyfeleik jövőjének megtervezéséhez szükségük van a választás lehetőségére és a rugalmasságra. A SOLIDWORKS árazási stratégiája a stabilitást és az innovációt tartja szem előtt. Bassi kihangsúlyozta, hogy: „Nem áll szándékunkban megváltoztatni a hagyományos, állandó licencelést a jövőben. Meggyőződésünk, hogy az éves, opcionális szoftverkövetési díjnak értéke van és azon vagyunk, hogy a fenntartáson és a támogatáson túl még többet adjunk ügyfeleinknek, ezért szeretnénk növelni az előfizetés többletértékét olyan új eszközök elérésével, mint a SOLIDWORKS Visualize Standard és PDM Standard valamint a hamarosan bemutatásra kerülő SOLIDWORKS CAM megoldásaival.”

Kiválaszthatja az igényeinek legmegfelelőbb megoldást

Kiválaszthatja az igényeinek legmegfelelőbb megoldást

Mivel a SOLIDWORKS tudja, hogy az üzletmenet és a termékfejlesztési módszerek gyakran korlátozott időn belül igényelnek gyors erőforrás-mozgósítást, 2016-ban bevezette a licencbérlési konstrukciót, amivel lehetőség nyílik a SOLIDWORKS szoftverek és szolgáltatások használatára előzetes tőkebevonás nélkül.

Miközben sok minden változott a konkurens szoftverszolgáltatók háza táján, a SOLIDWORKS továbbra is elkötelezett azon küldetése mellett, hogy ügyfelei számára a legjobb eszközöket biztosítsa gyors termékfejlesztésükhöz és olyan üzleti modelleket nyújt, amik közül most és a jövőben is a számukra legmegfelelőbb szoftver felhasználási módot választhatják.

mysw_online_trial_hero_banner_961x250_opt_1

Forrás:EuroSolid Kft.

További információ

A magyarországi forgalmazó az EuroSolid Kft. weboldalán.