Az ügyfél az első – a DMG MORI 5 ígérete – 3. rész

A teljes körű felújítás sokszor nagyszerű alternatívát jelenthet a meghibásodott, elöregedett szerszámgépek, alkatrészek cseréjére. A DMG MORI, generáljavítási szolgáltatásával a régi gépek maximális teljesítményének visszaállítását ígéri.

Cikksorozatunk előző két részében a DMG MORI újragondolt LifeCycle szolgáltatásai kapcsán tett 5 ígéretének pótalkatrészekre, illetve orsószervizre vonatkozó pontjairól írtunk, a mostani, befejező részben pedig a japán vállalat szerviz- és generáljavítási szolgáltatását vizsgáljuk, melyek folyamatosan kerülnek bevezetésre a hazai piacon.

3. Megbízható gyártói szerviz

manufacturer_service

A helyi jelenlét a DMG MORI egyik globális erőssége – a vállalat több, mint 2.500 magasan képzett technikusával világszerte áll ügyfelei rendelkezésére, magyarországon pedig 20 fős szervizcsapat gondoskodik a partnerek kiszolgálásáról. A közelséget több, mint 150 technológiai- és szervizközponttal garantálják, forró vonaluk non-stop elérhetőségének köszönhetően pedig a felmerülő problémák 60%-át telefonon keresztül is meg tudják oldani. A váratlan meghibásodások minimalizálása érdekében a cég megelőző karbantartásokat is végez, innovatív szerviztermékeivel pedig hozzájárul a gyártói folyamatok optimalizálásához, így az esetleges meghibásodások akár meg is előzhetőek.

A hotline Magyarországról is elérhető a +36 17779057-as telefonszámon.

4. A termelékenység védelme

A DMG MORI célja, hogy kihozza a maximumot ügyfelei gépeiből, ennek érdekében olyan szervizszolgáltatásokat alakított ki, amelyek hozzájárulnak a mellékidők és működési költségek csökkentéséhez, illetve a gépek élettartamának növeléséhez. Ezeket a szolgáltatásokat fogja össze a DMG MORI Service Plus.

service_plus

Az újragondolt szolgáltatáscsomag magába foglalja az Inspection Plus (vizsgálat), Maintenance Plus (karbantartás), ServiceCompetence Plus (szervizkompetencia) és Precision Plus (precízió) komponenseket, magasabb minőségi színvonalra emelve ezzel a szervizelést.

A vállalat minden, a szerviz során nyújtott szolgáltatás, illetve javításra, cserére szoruló alkatrész árából 10% kedvezményt kínál ügyfeleinek.

Inspection Plus

A DMG MORI vizsgálati szolgáltatásának előnyei többek között a koordinált időpont egyeztetésekben, az időszakos ellenőrzésekben, a szakemberek által végzett professzionális vizsgálatokban és a vonzó árcsomagokban nyilvánulnak meg. A vállalat szakemberei egy alapos vizsgálat után részletes riportot készítenek az adott berendezésről, ennek megfelelően pedig megteszik javaslataikat a javítás menetéről, szükséges tényezőiről.

Maintenance Plus

A vállalat karbantartási szolgáltatása a termelékenység javításának és a költségek csökkentésének érdekében kínál teljes körű karbantartást a 2.000 munkaórás működést meghaladó gépeken. A vállalat szakemberei egy feladatlista alapján állapot-függő karbantartást végeznek, amely tartalmazza az összes fogyóeszköz (pl.: törlők, filterek és ecsetek) cseréjét.

ServiceCompetence Plus

A karbantartástól eltérően, a cég által nyújtott szervizkompetencia szolgáltatás esetében a DMG MORI szerviztechnikusai nem maguk végzik el a szükséges feladatokat, hanem betanítják az ügyfél alkalmazottait, hogy a gépek karbantartását a jövőben segítség nélkül el tudják végezni. A helyszínen végzett, gépspecifikus tréningcsomaghoz kedvező árazású fogyóeszköz-csere is tartozik.

Precision Plus

A precíziós szervizelés célja, hogy az ügyfél gépei megfelelően legyenek kalibrálva és a karbantartás után is pontosan, megbízhatóan működjenek. Ennek megfelelően a szolgáltatás részét képezik a VDI lézeres mérések, geometria ellenőrzések, munkadarab mérések, eszközszünet monitorozás és egyéb mérőeszközök alkalmazása.

5. Teljes körű generáljavítás

Sok-sok év használat után egy berendezés pontossága és termelékenysége jelentősen romlik. A DMG MORI szakemberei, egyedülálló szakértelmüknek és kiemelkedő szaktudásuknak köszönhetően, olyan teljes körű javításokat tudnak végezni, amelyekkel a régi gépek, alkatrészek visszanyerik eredeti állapotukat. A generáljavítás elsősorban a régóta használatban lévő, kiemelten igénybe vett, komplex berendezésekhez ajánlott, melyekhez adott esetben speciális felszerelés is tartozik.

overhaul

A legjobb minőség elérése érdekében a szolgáltatást mindenre kiterjedő működési tesztelés kíséri, melyre a vállalat teljes garanciát vállal. A generáljavítás történhet az adott telephelyen vagy a gyártó saját helyszínén is.

Berendezések generáljavítása

A teljes felújítás előnyei egy új gép vásárlásával szemben, hogy az eljárás nem borítja fel a meglévő munkafolyamatokat, nem igényel plusz képzéseket és a szerszámokat sem szükséges lecserélni. A generáljavítás emellett gyorsan elvégezhető, melyről a DMG MORI képzett technikusai gondoskodnak.

A szerszámgépek továbbfejlesztése

retrofitting

Annak érdekében, hogy a berendezés a generáljavítás után is sokáig megfelelően üzemeljen és minimalizálhatóak legyenek az esetleges meghibásodások, a DMG MORI számos eszközt és megoldást kínál a berendezések fejlesztéséhez. Ezek között megtalálhatók a PowerProbe 400 (befogó- és alkatrészbeállítás), a 3D QuickSET (kinetikus pontosság beállítása) rendszerek, valamint a szerszámtörések elkerülésére szolgáló megfigyelőrendszer, a munkadarabmérő eszköz és az olajleválasztó is.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]