Autodesk Inventor 2018 – Újdonságok (5. rész) – Új mérőeszközök

Az Inventor 2018 újdonságait bemutató cikksorozatunkban a szoftver egyik kiemelt szolgáltatásaként nézzük meg az áttervezett Measure (Mérés) eszközt.

Az egyik leggyakoribb feladat a tervezés során az alkatrészek méretének és elhelyezkedésének ellenőrzése a Measure (Mérés) eszközzel. Az Autodesk Inventor 2018-ban immár arra is lehetőségünk nyílik, hogy alkatrészekre és részegységekre korlátozzuk a kiválasztást a párbeszédpanelen, amelyet rögzíthetünk is a munkaterület különböző részein, például a modelláttekintőben. Maga a mérési folyamat nem tér el sokban a korábbitól, azonban a megújult párbeszédpanel sokkal több információt jelenít meg, például beállítható, hogy kétféle mértékegységben mutassa az értékeket.

Miért izgalmas ez? Bár a fenti fejlesztések nem olyan forradalmiak, mint mondjuk a modellalapú meghatározás, vagy a kompatibilitás a korábbi verziókkal (AnyCAD), ezzel együtt nagyban javíthatják az életminőségünket.

Az eszköz négy egyszerű parancsból vált olyan komplett eszközkészletté, amely minden mérési igényt kiszolgál. Azzal, hogy a párbeszédpanelt közvetlenül az áttekintőbe rögzíthetjük, rengeteg kattintást spórolhatunk meg értékes munkaterület elfoglalása nélkül a képernyőn. Végül, de nem utolsósorban: a kétféle mértékegység megjelenítésének lehetősége minden olyan tervező számára kedves kiegészítés, aki vegyes mértékrendszert használó környezetben dolgozik.

A frissített Measure (Mérés) eszköz csak egy a számos, felhasználói visszajelzéseken alapuló fejlesztés közül. Tekintse meg használat közben az Inventor 2018 többi új, felhasználók által kért szolgáltatásával együtt (magyar nyelvű felirattal)!

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés. Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!

További információ

Az Autodesk weboldalán.