A Hexagon Manufacturing Intelligence új forgóasztalt fejlesztett Optiv Performance 663/664 mérőgépeihez

A Hexagon Manufacturing Intelligence tovább bővítette az Optiv Performance 663 és az Optiv Performance 664 koordináta mérőgépekhez (CMM) kapcsolódó tartozékok körét. Egyrészt két új, számítógépes számjegyvezérlésű (CNC) forgóasztallal, másrészt pedig az opcióként hozzáférhető Optiv Dual Rotary CNC egymásra szerelt forgóasztalok kifejlesztésével, így bővítve jelentősen a multiszenzoros mérőgépek lehetséges alkalmazási körét.

A teljes egészében beépített CNC forgótengely általánosságban javítja a vizsgálati teljesítményt, különösen, ha forgásszimmetrikus alkatrészek méréséről van szó. Az ilyen alkatrészeket egyetlen befogásban teljes egészében megmérhetjük, mivel az alkatrész kerületének egyes részei pontosan a multiszenzoros mérés elvégzéséhez optimális pozícióba állíthatók. A PC-DMIS mérőszoftver figyelembe veszi a munkadarab koordinátarendszerének forgását a gép koordinátarendszeréhez képest. Az Optiv Dual Rotary opció lehetővé teszi, hogy az egész forgótengely egy további, kiegészítő tengelyen forogjon, így az érzékelők olyan geometriákhoz is hozzáférnek, melyek a munkadarab hosszirányú tengelyére hajlanak.

HexagonMI_OptivPerformance_RotaryTable_post

Az hogy egy forgóasztalon vagy egymásra szerelt forgóasztalokon lehetséges prizma alakú munkadarabok mérése is, a forgó és forgató mozgás révén ugyancsak nagyobb fokú hatékonyságot tesz lehetővé, ami összetett geometriákat is könnyen hozzáférhetővé tesz, mindössze néhány egyszerű mérőtapintó konfiguráció útján. Ez az adott mérési volumenen belül csökkenti az érzékelő átállításának szükséges mennyiségét és a tengelymozgások számát is.

Az Optiv Performance 663/664 mérőgépek számára kifejlesztett, új mechanikus csapágyas forgó asztalok kiemelkedő precizitású forgási pontosságot biztosítanak. Két méretben érhetők el, kétféle maximális nyomatékkal (2 Nm vagy 10 Nm), kétféle normál középpontú terhelési kapacitást (900 N vagy 1800 N) kínálva. Az asztalokhoz, az adott verziótól függően, opcionálisan, 2 mm és 125 mm közötti átmérőjű alkatrészek befogására alkalmas központos hárompofás tokmányok is igényelhetők. Az Optiv Dual Rotary opció esetében két forgóasztalt kombinálnak egymással, így téve lehetővé a kéttengelyes forgásokat.

“Azzal, hogy az automatikus alkatrészforgatást egyetlen adott mérési munkameneten belül tettük lehetővé, kiterjesztettük az Optiv Performance 663/664 mérőgépek alkalmazási körét,” mondta Wolfram Fröhlich, a Hexagon Manufacturing Intelligence PL sCMM (Vision Unit) üzletágának igazgatója. „A két kiegészítő forgástengely biztosításával ügyfeleink képesek optimálisan használni a gép jelenlegi mérési volumenét, és ismételt befogás nélkül is képesek összetett alkatrészek teljes körű, multiszenzoros mérésére.”

Forrás:Hexagon

További információ

A Hexagon hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]