Újraélezi magát és könnyebb, gyorsabb munkát biztosít a 3M csiszolóanyaga

Akár felére csökkenhet a fémmegmunkálással töltött idő a 3M közelmúltban kifejlesztett csiszoló- és vágó technológiájának köszönhetően. A CubitronTM II precíziósan formált, külön-külön is vágóeszközként működő kerámiaszemcséi segítségével ugyanis elkerülhető a javítások lényeges része, illetve a vágás, a simítás, a csiszolás és az anyaghibák eldolgozása is gyorsabbá válik. A hatékonyabb munka mellett a 3M által kifejlesztett csiszolóanyag lényegesen tartósabb hagyományos társainál, hiszen a kopáskor az apró, háromszög alakú szemcsék gyakorlatilag újraélezik önmagukat.

Önélező technológia, egyenletes minőség, hosszú élettartam

A csiszolástechnológia korábban évtizedekig ugyanazon tradíciók és technológiák mentén működött, ezért Mark Schwabel, a 3M tudósának fejlesztése, a 3M CubitronTM II precíziósan formált kerámiaszemcséi forradalmasították a fémmegmunkálást.

A Cubitron™ II csiszolóanyagokban minden precíziósan formált kerámiaszemcse külön vágóeszközként működik: úgy hasítják a fémet, mint kés a vajat, miközben folyamatosan újraélezik önmagukat, ahogy az apró részecskék letörnek róluk. Ez azt jelenti, hogy a háromszög alakú 3M PSG szemcsék mindvégig élesek maradnak, így mindig tökéletes, mindig homogén minőségű vágást, csiszolást biztosítanak. A speciális technológiával a korong éppen ezért hosszú élettartamú, változatlan minőség mellett.

3M_cubitron_pic_post

A 3M™ Cubitron™ II csiszolóanyagok tartósabbak, mint a hagyományos alumíniumoxid, cirkon vagy kerámiaszemcsés társaik. Az elektrosztatikusan elhelyezett háromszög alakú szemcsék forradalmasítják a csiszolási munkát, ezzel segítve az alapozást, és a finom egybecsiszolást előkészítő folyamatokat.

Hőelvezetés: kisebb oxidáció, kevesebb repedés

A munkadarabok folyamatos hevülése miatt az anyag elszíneződhet, azonban a CubitronTM II fibertárcsáit, vágó- és csiszoló korongjait úgy tervezték, hogy a hőt a csiszolati porral vezesse el, ezzel csökkentse a fém oxidációját, illetve a repedés kockázatát. A speciális hőelvezetés hozzájárul ahhoz is, hogy ezek az eszközök lényegesen hosszabb ideig maradnak munkaképesek a hagyományos csiszolóanyagokhoz képest.

Kényelmes használat, hatékonyabb fémmegmunkálás

A precíziósan megmunkált szemcséket tartalmazó Cubitron™ II-t egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően széles körben használják a fémmegmunkálás több területén, ahol elengedhetetlen a tökéletes minőség, legyen szó akár élletörésról, reve eltávolításról vagy a hegesztési varratok elsimításáról.

A Cubitron™ II ráadásul gyorsabb munkát tesz lehetővé, hiszen a használatakor kisebb rányomásra van szükség, így kényelmesebb hatékonyabb és kevésbé megterhelő a munka, a gép pedig tovább használható marad.

A 3M CubitronTM II élőben

A 3M az idei Ipar Napjai / Mach-Tech kiállításon elismert szakértői segítségével mutatta be a csiszolás- és hegesztés, a precíziós tisztítás legmodernebb technológiáit, valamint a biztonságos munkavégzéshez elengedhetetlen, korszerű védőeszközök működését.

A 3M eszközeinek erejét élőben is megtekinthették a kiállítás látogatói a „Szikrák Harca” – 3M Országos Csiszolóversenyen, ahol a szakma legjobbjai mérték össze tudásukat értékes nyereményekért.

További információ

A 3M hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]