Robot Controller R-30iB Plus – a FANUC legújabb robotvezérlője

A FANUC bemutatta új robotvezérlőjét, az R-30iB Plus-t az éves FANUC Open House rendezvényen, Japánban.

FANUC_R30ib_controller_post

A FANUC minden évben meghívja ügyfeleit a világ minden tájáról az Open House rendezvényre, Japánba, ahol új termékeket, fejlesztéseket és prototípusokat mutatnak be. Ez alkalommal a vásárlók exkluzív bemutatókon vehettek részt, elsőként tájékozódhattak szakértő mérnököktől a különféle jellemzőkről és funkciókról. Idén az új R-30iB Plus-t is bemutatták.

A vezérlő a továbbfejlesztett képernyő-felbontású és feldolgozó-képességű új iPendant-tal van felszerelve. A rugalmasabb megjelenésű felhasználói felületet jelentősen áttervezték, az új felületen, az iHMI-n útmutatások segítik a beállítást és a programozást, továbbá oktatóanyagok találhatók a kezdőoldalon, amely a FANUC CNC-knél jellemző kialakításával megkönnyíti a robotok használatát. A programozási útmutató segítségével a robotot először használók is könnyen létrehozhatnak programot egyszerű kezelési feladathoz, mindössze akár 30 perc alatt. A könnyebb kezeléssel sikerült elérni, hogy nagyobb hatékonysággal végezhető a rendszer beállítása.

Mindemellett a FANUC robotok eddigi felhasználói vissza is térhetnek a felhasználói felület korábbi, általuk jól ismert verziójához.

A hardver és a szoftver feldolgozási teljesítménye javult, a jelfeldolgozási ciklus pedig rövidült az R-30iB Plus esetében. A korábbi vezérlőkhöz képest a jelkimeneti idő javult, így a lehetséges alkalmazások olyan rendszerekre is kiterjeszthetők, amelyekhez magas szintű pozicionálási precizitás szükséges, mint például a lézeralkalmazások.

Az R-30iB Plus képalkotó funkciója új kamerafelülettel van felszerelve, amely négyszer gyorsabban továbbítja a képeket a kameráról, egyszerűsített kábelkonfigurációval. A felhasználói felület fejlesztései révén a képalkotó rendszer sokkal hatékonyabban kezelhető. Az R-30iB Plus általánosságban véve hozzájárul a robotok és az automatizálás könnyebb használatához.

Tudta, hogy a világ legerősebb robotja akár egy autót is megemel?
Tudjon meg még többet az Ipar Napjain a FANUC standján: A-PAVILON, 205A STAND!

A robot, amely szembeszáll a gravitációval csak egy, a FANUC kivételes termékpalettájáról, amivel a világ egyik legnagyobb gyártásautomatizálási beszállítója a világon. Látogassa meg a FANUC standját, és ismerje meg ipari robotjaikat, kollaboratív technológiáikat, szerszámgépeiket, fröccsöntőgépeiket, és vezérlőrendszereiket. Találkozzon személyesen a gyártástechnológiai szakértőikkel, műszaki kollégáikkal, értékesítőikkel és ipari társkiállítóikkal!

 

Forrás:FANUC

További információ

A FANUC Hungary hivatalos weboldalán.