Öttengelyes megmunkálás – elérhető áron, a megszokott minőségben: DMG MORI DMU sorozat

Újdonságok a MACH-TECH 2017 kiállításon a DMG MORI-tól!

A MACH-TECH kiállításon mutatkozik be a magyar vevőközönségnek a DMG MORI DMU sorozatának két új tagja, a 75 monoBLOCK® , illetve a harmadik generációs DMU 50 öttengelyes megmunkáló központ.

DMU 75 monoBLOCK® – öttengelyes megmunkálás elérhető áron

A különös igényű iparágaknak olyan megmunkálógépekre van szükségük, amelyek képesek a legjobb minőséget garantálni a lehető leggazdaságosabb módon. A DMG MORI által fejlesztett monoBLOCK® sorozat jó viszonyítási alapot jelent ehhez szinte minden ipari szektorban: a repülőgépipartól kezdve a járműiparon át, az orvostechnikai iparig illetve minden egyéb ágazatban, ahol a a szerszámgép stabilitása, precizitása és rugalmassága nélkülözhetetlen. Az új DMU 75 monoBLOCK® -kal a piacvezető megmunkálóközpont-gyártó azokat a potenciális vevőket célozza, akik érzékenyek az árakra, ugyanakkor innovatív és újszerű megoldásokba szeretnének beruházni. Épp ezért a csomag tartalmazza a legújabb öttengelyes technológiát, egy hatvan férőhelyes szerszámtárat, valamint speedMASTER®  orsót is.

DMU 75 monoBLOCK

A gép helyszükséglete mindössze 8 m², ehhez képest a munkatere igen nagy (X/Y/Z: 750/650/560 mm), ezzel számos különböző megmunkálás elvégzésére alkalmas. A munkadarab maximum 840 mm átmérőjű és 600 kg tömegű lehet. A munkatér könnyen hozzáférhető, így emelővel, vagy daruval egyszerűen cserélhetők a munkadarabok. Annak érdekében, hogy a szerszámgép minél tovább kiszolgálhassa a felhasználót, a munkaasztal saválló acélból lett kialakítva. A forgácsgyűjtő és forgácselvezető rendszer szintén hozzájárul a tartós használathoz.

A DMU 75 monoBLOCK® tulajdonságai egytől egyig a maximális precizitást szolgálják. A kialakítás és a precíz szabályozás pontos megmunkálást és egy befogásban történő készremunkálást tesz lehetővé. A darabok mozgatásáért 45 mm-es görgős vezetékek felelősek, amelyek a megmunkálási pozícióban stabilan rögzíthetők. A merevséget végeselemes analízissel ellenőrizhetik a felhasználók. A stabilitáshoz hozzájárul a forgóasztal megfelelő pozícionálása és pozícióban tartása is. A tengelyek tömege a mozgáshoz lett optimalizálva, így a szerszámgép minden egyes részlete a dinamikus mozgást és a precíz megállítás lehetőségét célozza. A lineáris tengelyek gyorsjárati sebessége eléri a 40 m/percet, gyorsulásuk pedig 6 m/s². 

Ezekkel a tulajdonságokkal a DMU 75 monoBLOCK® minden tekintetben a legújabb öttengelyes megmunkálási technológiát képviseli.

Harmadik generációs DMU 50 megmunkáló központ

A DMU 50 megtestesíti a DMG MORI több, mint 20 éves tapasztalatának eredményét a hatékony és sokoldalú öttengelyes megmunkálás területén. A sikeres és bevált modell pedig a közelmúltban megújult. A kis méretű DMU 50-es harmadik generációja új mércét állít az öttengelyes megmunkálásokkal szemben. A kiterjesztett forgástartománnyal és az erősebb orsóval, valamint az innovatív hűtési megoldással versenyképes alternatívát jelent a piacon. Az oktatástól kezdve az általános forgácsoláson át a különleges igényű megmunkálásig számos területen alkalmazható gépről van szó.

DMU 50 3. Generation 01

A DMU 50 harmadik generációjának tervezésekor szempont volt a modern megjelenés és a felhasználóbarát kialakítás harmonizálása. A nagy, könnyen nyíló munkatérajtó, a maga 876 mm-es szélességével biztosítja a zavartalan hozzáférést a frontoldalon, még akkor is, ha automatizálási megoldásokkal kombináljuk a szerszámgépet. A munkaasztal magassága is ergonomikus: 800 mm. Az optimális megoldás magába foglalja a karbantartási kiegészítőket is: a vezérlőszekrényt, a folyadéktartályokat, az olajleválasztót, a hőcserélőt, illetve a hűtőegységet is.

A munkatér 650 x 520 x 475 mm, a maximális munkadarabtömeg pedig 300 kg. Ezzel a DMU 50 széles megmunkálási tartománnyal rendelkezik. Az új, NC vezérelt forgóasztal forgástartományát −35°/+110° közötti tartományra növelték. A gyorsjárati sebessége eléri a 42 m/percet, a forgóasztalé pedig a 30 ford/percet – ezzel a DMU 50-es hatékony szimultán öttengelyes megmunkálást tesz lehetővé az ötoldali megmunkálás helyett. Emellett a 15.000 ford/perces speedMASTER®motororsó teszi gyorsabbá a megmunkálásokat, mely helyett akár 20.000 ford/perces is választható. Az alapfelszereltség egy 30 férőhelyes szerszámtár, ez bővíthető 120 szerszámig.

DMU 50 3. Generation 02

A DMU 50 3. generációja képes akár 6 µm-nél jobb pontosságra is, amely a termékkategóriában verhetetlen. Mindez annak köszönhető, hogy az egész szerszámgép egy egységet alkot: a gépágy egy darabból áll, másrészt a vezetékek hűtése, a hajtások és a csapágyak is kimagasló pontosságot garantálnak. A közvetlen hajtású golyósorsók és a közvetlen pozíciómérés mind az öt tengely mentén biztosítja a precizitást. A harmadik generációs DMU 50 emellett szerszámmérési feladatokat is képes ellátni.

A 21.5” ERGOline® CELOS® -szal és Siemens 840D solutionline-nal ugyanúgy elérhető, mint a 19” ERGOline® HEIDENHAIN TNC 640-vel. Emellett a DMG MORI számos automatizálási megoldást is kínál a szerszámgéphez, mint a munkadarab-, vagy palettacserélő alkalmazások. Ez pedig lehetővé teszi, hogy világelsővé váljon az ilyen kihívást jelentő feladatok megoldásában. Ahhoz, hogy a szerszámgépek nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek, a fejlesztés során nagyon fontos a valódi feladatok felmérése és az ilyen helyzetekben történő tesztelés. Másképp szólva, ezek azok a tulajdonságok, amik a DMU 50-t a gyártó legkeresettebb öttengelyes szerszámgépévé teszik.

További információ

A DMG MORI hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]