Kívül vékony, hőzsugor kontúr – belül hidraulikus expanziós technológia

A TENDO Slim 4ax a világ első hidraulikus expanziós szerszámbefogója szabványosított hőzsugor kontúrral. Legfőbb előnyei az egyszerű kezelés, a rövidebb beállítási idő és a hosszú szerszámélettartam.

A SCHUNK TENDO Slim 4ax hidraulikus expanziós szerszámbefogójával lehetővé vált a teljes külső geometria DIN-69882-8 szabványnak megfelelő hőzsugor befogásnak, valamint a SCHUNK már bizonyított hidraulikus expanziós technológiájának együttes alkalmazása.

A vékony precíziós befogás használata ideális sorozatgyártás esetén, ami különösképpen az autóiparban kamatoztatható – a területen akár egy az egy arányban helyettesítheti a konvencionális hőzsugor befogást. Kifejezetten axiális műveletekhez tervezték, pozitív tulajdonságai a majdnem érintkező kontúrokhoz közel történő marás, süllyesztés, dörzsárazás és menetmetszés esetén mutatkoznak meg. Alkalmazása előnyös lehet az 5-tengelyes megmunkáló-központokban, illetve a prototípusépítés és az fröccsöntőszerszám készítés illetve öntészet területén.

TENDO_Slim_4ax_Reiben

A tesztsorozatok igazolták, hogy a hidraulikus expanziós technológia rezgéscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően a befogás, a marás során, a munkafolyamatot jelentős mértékben javította. A hidraulikus expanziós szerszámbefogó kialakítása csökkenti az Y irányú erőnövekedés csúcsvágási amplitúdóját, ami pedig a szerszám kisebb elhajlását eredményezi. A keresztél és főél kisebb terhelésével figyelemreméltóan hosszabb élettartam érhető el, emellett a felhasználók a furatok pontos méréséből és a munkadarab maximális pontosságából is profitálnak.

Könnyű szerszámcsere a „Plug & Work” megoldás segítségével

Mint az összes SCHUNK TENDO hidraulikus expanziós szerszámbefogót, a SCHUNK TENDO Slim 4ax-t is tartósan magas kifutási pontosság és tökéletes rezgéscsillapítás jellemzi, a szerszámcsere gyorsan, egy kulccsal megvalósítható. Még a keskeny alak- és helyzettűrések is precízen kezelhetők, ezért nem szükséges drága periférikus eszközök beszerzése. Mivel a Plug & Work megoldással alkalmazható precíziós befogás képes kiváltani a hagyományos hőzsugoros szerszámbefogókat, anélkül, hogy a gépet újra kellene programozni, az előnyök a tényleges alkalmazás során tesztelhetők.

SCHUNK_TENDO_clamp

Az MQL- technológiának megfelelő befogás ellenáll a szennyeződéseknek, és hihetetlenül kicsi karbantartási igénye van. A hőzsugoros szerszámbefogókkal ellentétben a SCHUNK TENDO Slim 4ax-et tartósan nagy kifutási pontosság (0,003 2.5 x D-s szerszámkilógásnál és akár G 2.5 stabilitás 25.000 ford/perc esetén) jellemzi, és tökéletesen beleilleszthető a SCHUNK hidraulikus expanziós szerszámbefogó programjába.

A jelenleg elérhető, ø 10 mm/L1=120 mm, ø 12 mm/L1=90 mm, ø 12 mm/L1=120 mm, ø 14 mm/L1=90 mm, ø 14 mm/L1=120 mm és ø 20 mm/L1=90 mm paraméterekkel rendelkező befogások a HSK-A63 befogókhoz kapcsolódnak. A további, ø 6-32 mm-es átmérőjű, 90 mm, 120 mm és 160 mm-es méretű variánsok pedig már tervezés alatt állnak.
 

ForrásSCHUNK

További információ:

A SCHUNK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]