Kis helyigény, maximális teljesítmény: CLX 350 szerszámgép

Újdonságok a MACH-TECH 2017 kiállításon a DMG MORI-tól!

A DMG MORI portfóliója magába foglalja a belépő szintű CLX, CMX és CMX U szerszámgépeket, amelyekkel integrált megmunkálási lehetőségeket kínál a gyártó. Számos moduláris egység és technológiai opció közül választhatnak a vásárlók, mindezt elérhető áron. A DMG MORI a CLX 350-es univerzális esztergát a Pfronten-i Open House rendezvényen mutatta be a közönségnek, a magyar érdeklődők pedig a 2017-es MACH-TECH és Ipar Napjain tekinthetik meg. Mivel a beruházási döntéseket általában a szerszámgépek megmunkálási képességei indokolják, ugyanakkor a kapcsolódó szolgáltatások is fontosak, a DMG MORI nyitott az ügyfelek igényeire.

A standard verzió egy olyan kompakt szerszámgép, amelynek a helyigénye mindössze 5 m², az adagolható rúdátmérő Ø 51 mm – mely akár 65 mm-re növelhető. A maximális esztergálható átmérő pedig 320 mm. X irányban 242.5 mm, Z irányban pedig 530 mm a tengelyek mozgástartománya. A VDI 30-as revolverfej 30 szerszám tárolására alkalmas. Ezek azok a tulajdonságok, amik a CLX 350-et egy hatékony és termelékeny esztergává teszik.

CLX 350 01

Az akár 5.000 ford/perces orsó komplex, magas minőségű darabokhoz is alkalmazható, kellő precizitással és pontossággal. Az labirint-kialakítás (orsón keresztüli hűtési lehetőség?) és a léghűtés megóvja a munkadarabot a hűtőanyag szennyeződésétől és nagyobb termelékenységet, valamint hosszabb élettartamot eredményez. A cserepatron azt jelenti, hogy az orsó könnyen és egyszerűen cserélhető, akár az általános karbantartás során is. Az IT1-es pontosságú golyósorsó szintén kulcsfontosságú a precizitás és az elérhető kiváló felületi minőség tekintetében. A kompakt és stabil kialakítás maximális merevséget ad a szerszámgépnek. Az optimális forgácskezelés szintén a produktivitás fokozása szempontjából fontos: javulhat az orsó és a hajtások teljesítménye. Az opcionálisan rendelhető forgácselvezető könnyű tisztítást tesz lehetővé.

A 19”-os SIEMENS vezérlő gyors és egyszerű kezelést biztosít, kis helyigénnyel, emellett a 19”-os DMG MORI SLIMline® multi-touch kijelzőnek és szoftvermegoldásoknak köszönhetően, a gyors és hibamentes programozás a szerszámgépen közvetlenül elérhető. A DMG MORI technológiai ciklusokat is érdemes megemlíteni, ugyanis ezekkel még könnyebbé válik a munka a CLX 350-nel.

CLX 350 03B

A CLX 350-et a cég stratégiai törekvései mellett a moduláris felépítés és a kiegészítő lehetőségek is meghatározzák. Ezzel vezérlési lehetőségeket és automatizálási megoldásokat is a géphez kapcsolhatunk.

További információ

A DMG MORI hivatalos weboldalán.

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]