Fókuszban a Teljesítmény – Együttműködés a Mitsubishi Materials-szal a globális terjeszkedésben

A Mitsubishi szerszámok kizárólagos magyarországi képviseletét a Lovász Kft. látja el.
Látogasson el a Lovász Kft.-hez a Mach-Tech 2017 kiállításon május 9-12 között az A pavilon, 212/C standján!

Mitsubishi_Materials_Thailand_featured

Új üzem létesítése Thaiföldön

A Mitsubishi Motors jelenleg az ázsiai gyártókapacitásai bővítésére összpontosít. A Mitsubishi Motors Thailand Co., Ltd. 2008-ban motorgyárat épített. Egy új, külföldön átadott gyártósor megépítése nehezebb volt, mint ugyanez Japánban. A gyártósor létesítésén dolgozó Maszago úr a Mitsubishi Motors kiotói műszaki részlegéről a következőkről számolt be: „Részt vettem a 2012-es gyártósorprojektben. Az itt gyártott motorokat a MIRAGE modellhez használják, amelyet teljes egészben Thaiföldön gyártanak. Manapság minden, amire szükségünk van, könnyűszerrel beszerezhető Thaiföldön, de 2012-ben ez nem volt ennyire egyszerű. Természetesen nem Japánban voltunk, így minden más volt, még a megrendelés módja is. Olyan gyártósorokat kell kifejlesztenünk, amelyek minden országban és kulturális környezetben megfelelnek, de a feldolgozási eljárások megváltoztatása a minőségromlás kockázatával jár.

Oka úr, a Mitsubishi Motors gyártástechnológiai részlegéről, aki ugyancsak a gyártósor beüzemelésén dolgozott, ugyanazt a gyártósort kívánta megvalósítani, mint ami a Mitsubishi Motors kiotói hajtáslánc-gyártóüzemében is működik. Úgy gondolta, hogy ugyanaz a gyártósor lehetővé tenné a kockázatok csökkentését az új megmunkálási módok alkalmazásában, és a legfejlettebb gyártósor megvalósításával, amely Japánban már bizonyította minőségét, garantálná a legjobb teljesítményt.

Mitsubishi_Materials_Thailand_post2

Specialista támogatás külföldi terjeszkedéshez

Ezzel egyidejűleg a Mitsubishi Materials növekvő keresletet jelzett előre a keményfém szerszámok iránt Thaiföldön, mivel ez az ország lett Dél-Kelet Ázsia autóalkatrész-gyártóbázisa. Kitamura a Mitsubishi Materialstól úgy nyilatkozott: „Mivel Thaiföldön szükség volt egy óraműpontossággal működő vevőszolgálati rendszer kidolgozására, elterveztük, hogy ezt megvalósítjuk és a fő országokra fókuszálunk keresleti szemszögből.” A Mitsubishi Materials támogatja az összegyűlt technológiai ismeretek, tapasztalat és humánerőforrás globális szintű bővítését, nemcsak azért, hogy termékeket állítson elő, hanem azért is, hogy a növekvő globális piacok igényeinek megfeleljen. 2013-ban a Mitsubishi Materials megalapította a globális kiemelt ügyfélkezelési osztályát, egy specialisták alkotta csoportot, amely a külföldi terjeszkedés elősegítéséért és megvalósításáért felelős.

Kitamura elmondása szerint „A globális kiemelt ügyfélkezelési osztály támogatást nyújt abban, hogy vevőink külföldi piacokra hatolhassanak be. A legjobb megoldásokat és szolgáltatást kapják tőlünk, valamint támogatjuk gyártórendszerük optimalizálását is, fókuszban egy új keretrendszerrel, amely minden vevő számára lehetővé teszi az új értékek létrehozását és a versenyképesség megerősítését.” Amikor a Mitsubishi Motors thaiföldi gyárát tervezte, globális kiemelt ügyfélkezelési osztályunk részt vett a projektben. „Amikor az üzem projektjét indítottuk, folyamatosan tudatában voltunk annak, hogy gyors megoldásokkal kell válaszolnunk a felmerülő problémákra. A Mitsubishi Materials személyzete mindig segített minket a gyártósorok és a körülmények ellenőrzésében. A hangsúlyt a helyszíni munkára és termelésre fektettük, és kifejezetten hálás vagyok a Mitsubishi Materials személyzetének együttműködéséért. Segítségük létfontosságú volt, hogy prioritásainkat megtarthassuk” – mondta Oka úr.

Mitsubishi_Materials_Thailand_post3

Az együttműködés szükségessége a bonyolult problémák megoldásához

Gyártósort telepíteni olyan helyre, ahol korábban nem üzemelt ilyen, munkaerőigényes folyamat. Ezért sürgősen szükség volt az olyan munkaerő kiképzésére, akik képesek forgácsolószerszámokkal dolgozni. Japánban különösen az aprólékos költségszámítás szerves része a feldolgozási folyamatnak, de kihívást jelentett az eredeti projekttagoknak e rendszer fontosságát megértetni és a helyi személyzet gondolkodását ilyen irányba terelni.

Maszago úr szerint: „A minőség áll mindenek felett. Azokat, akik teljesen más területen tevékenykedtek, képzésben kellett részesíteni a gyártósori készségekről. Ez alapos irányítást és felügyeletet kívánt, hogy az elvégzendő munkát mindenki biztosan megértse. Információinkat egyeztettük a Mitsubishi Materials személyzetével, és tudást, illetve tájékoztatást kaptunk a feldolgozási folyamatról. Ez rendkívül hasznosnak bizonyult.

Jamada úr a Mitsubishi Materialstól úgy fogalmazott: „Nagy hangsúlyt fektettünk olyan témákra, amelyek Japánban is fontosak, így a kommunikációra a külföldi dolgozókkal a termékekről, valamint a folyamatokkal kapcsolatos információk megosztására a vevőkkel. Keményen dolgoztunk, hogy együttműködő kapcsolatokat alakítsunk ki otthon és külföldön, hogy biztosítsuk a gyors reakciót a vevői igényekre.

Furubajasi a Mitsubishi Materialstól hozzátette: „Keményen dolgoztunk, hogy figyelembe vegyük és kiszolgáljuk a vevői igényeket. Számunkra a legfontosabb dolog a hajlandóság a közös munkára a vevőkkel, hogy a nehézségeket leküzdjük.

Mindkét cég ugyanúgy együtt kíván működni a vevőkkel a termékek és szolgáltatások javításában, és ez megerősíti a mi kapcsolatunkat is. Az interjúk során kifejezték a legjobb folyamatok kutatásának szándékát, mint gyártásban tevékenykedő szakemberek. A Mitsubishi Materials továbbra is a legjobbat nyújtja vevői mindegyikének világszerte a legmodernebb gyártás technológiával, olyan technológiával, amelyet csak a termékek mindegyikének jellegzetességeit jól ismerő vállalat nyújthat.

Forrás:Lovász Forgácsoló Kft.

További Információ:

A Lovász Forgácsoló Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]