Az automatizálás lehet egyszerű: Robo2Go a DMG MORI-tól

Újdonságok a MACH-TECH 2017 kiállításon a DMG MORI-tól!

A DMG MORI bemutatja a mobil automatizálási rendszerét, a Robo2Go-t, mely mostantól elérhető esztergákra a CELOS Powertool rendszeren keresztül. Magyarországon a 2017-es MACH-TECH és Ipar Napjai 2017 kiálíltáson mutatkozik be a DMG MORI újdonsága.

A Robo2Go akár négy esztergagép egyidejű kiszolgálására képes.

A Robo2Go akár négy esztergagép egyidejű kiszolgálására képes.

Az integrált esztergacella magját az új Robo2Go rendszerrel kiszolgált fel- és lerakodórendszer jelenti. Könnyen mozdítható, rugalmas és mobil rendszernek tervezték, mellyel akár négy szerszámgép is kiszolgálható, vezérlése pedig a CELOS rendszeren keresztül oldható meg. Robotprogramozási tudás helyett pedig csak néhány adat megadására van szükség.

A Robo2Go rendszer felülmúlja a korábban ismert “rugalmasság” fogalmat. Egyszerűen és rövid idő alatt átmozgatható egy emelőeszközzel, hogy pont ott legyen, ahol épp a legnagyobb szükség van rá. A géphez való folyamatos hozzáférés a kis helyigény miatt garantált. Ami igazán különlegessé teszi ezt a robotalkalmazást, az az, hogy a programozására közvetlenül a szerszámgép CELOS rendszerén keresztül van lehetőség. Tehát a gépkezelőnek csupán be kell állítania a munkadarab paramétereit, meg kell adnia a tokmányra és a megfogóra vonatkozó kezdőadatokat, majd ki kell választania egyet az előre programozott munkadarabadagolási módok közül. Ezzel meg is kezdődhet a teljesen automatizált folyamat.

A Robo2Go a fejlesztett Robo2Go App-on keresztül programozható.

A Robo2Go a fejlesztett Robo2Go App-on keresztül programozható.

“Ez az intuitív programozási lehetőség a kis- és középvállalatok számára is megteremti a lehetőséget, hogy belépjenek a rugalmas és automatizált termelés világába anélkül, hogy speciális ismereteket kellene szerezniük.” – magyarázta a fejlesztés okát Silvio Krüger, a DMG MORI Systems ügyvezetője.

DMG_robo2go_3

Ezáltal a Robo2Go elérhető áron biztosítja a lehetőséget, hogy a kisebb vállalatok is akadálymentesen belépjenek az automatizált termelés világába. Egy területszkenner használatával a Robo2Go rendszer rácsok és ketrecek nélkül működhet, mivel automatikusan megáll, amint a dolgozó belép a robot munkaterébe. Mivel nem egy kollaboratív robotalkalmazásról beszélünk, ezért a munkasebesség korlátozására sincs szükség.

További információ

A DMG MORI hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]