Autodesk Inventor 2018 – Újdonságok (3. rész) – Kibővített együttműködés

Az AnyCAD és kompatibilitás a korábbi verziókkal

Az Autodesk tovább bővítette az AnyCAD funkcióit az Inventorban. Az új kiadással talán a legkomolyabb fejlesztések érkeztek az AnyCAD megjelenése óta. Az AnyCAD-munkafolyamatok használatával a felhasználók mostantól az Inventor 2018-alkatrészeket és -összeállításokat felhasználhatják az Inventor 2017-tervekben is.

Miért izgalmas ez? Mert korszakalkotó. Az egyik leggyakoribb kérés az Inventorral kapcsolatban mindig a korábbi verziókkal való kompatibilitás volt. Eddig a felhasználónak a kivitelezőkkel, beszállítókkal stb. azonos szoftverkiadást kellett használnia ahhoz, hogy együtt tudjanak dolgozni egy projekten. Ha valaki ugyanis újabb verzióban nyitott meg egy összeállítást, a fájl egyszerűen abban a verzióban ragadt.

Mostantól viszont az Inventor 2018 fájlok is szabadon megnyithatók a 2017-es kiadásban. A beszállítókkal és forgalmazókkal való közös munka során ez rendkívül hasznos, különösen azok számára, akik az elsők között állnának át a legfrissebb Inventor-verzióra. A fejlesztés a nem natív fájlok kezelésére szolgáló munkafolyamattal karöltve lehetővé teszi a legújabb verziók használatát a vegyes CAD-környezetekben is, ami jelentősen felgyorsítja a tervek gyártásba kerülését.

Az alábbi magyar nyelvű felirattal ellátott videóban az Inventor 2018 kibővített együttműködés fejlesztéseink újdonságait láthatja:

https://www.youtube.com/watch?v=-brV6UdybmU

Amennyiben szeretné bővíteni szakmai ismereteit, kihasználni az autodeskforum.hu nyújtotta előnyöket, szeretne hozzáférni a legfrissebb újdonságokhoz, vagy csupán hatékonyabban szeretne dolgozni, elég egyetlen lépés. Regisztráljon, és legyen tagja az Autodesk Fórum közösségnek!

További információ

Az Autodesk weboldalán.

Megosztás
[
    ]