A korábban elérhetetlen hőmérséklet szabályozás segít átlépni az additív folyamatok korlátait

Nagy teljesítményű megoldásainak hála a GF Machining Solutions hosszú ideje tölt be meghatározó szerepet a műanyagipar és a fröccsöntés területén. Szerszámgépeik az évek során már kiérdemelték az ügyfelek bizalmát, hiszen a legkomplexebb szerszámok gyártására is alkalmasak, azonban az additív technológiák bevezetésével most még tovább bővítik megoldásaik sokoldalúságát.

A jól bevált EOS technológiára épülő AM S 290 Tooling kifejezetten műanyagipari felhasználók számára készült. Az integrált System 3R MacroMagnum tokmány által a rendszer könnyen illeszthető a gyártási lánc bármely szakaszába. Mindez azért fontos, mert az additív folyamatok önállóan nem képesek elvégezni a teljes gyártást, minden esetben szükség van valamilyen hagyományos technológiára, valamint sok esetben utómegmunkálásra is.

GF_MachiningSolutions_ThermalRegulation_post

Az additív technológiák közé tartozó DMLS (Direct Metal Laser Sintering) során egy Itterbium fiber lézer a 3D-s modell alapján, fémporból alakítja ki a megfelelő térbeli szerkezetet, a fémpor összeolvasztásával.

A fröccsöntőformák belsejében kialakított hevítő- és hűtőcsatornák rendkívül fontos szerepet játszanak a gyártási folyamatban. Sajnos azonban hagyományos megmunkálási technológiák révén kifejezetten nehézkes a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosító, bonyolult belső szerkezetek kialakítása. 3D nyomtatási technológiák alkalmazásával olyan formák gyárthatók, melyekben a hűtőcsatornák a fröccsöntött alkatrészhez közelebb helyezkednek el, jobban illeszkednek a geometriájához. Ennek az áttörésnek köszönhetően a formán belüli hőelvezetés optimalizálható, gyorsabban és magasabb minőségben gyártható le az adott termék.

Az ilyen típusú formák bármilyen műanyaggal, számos különböző területen alkalmazhatók. A homogén hőeloszlásának köszönhetően csökkenthetők a ciklusidők, ezáltal megnövekedhet a gyártási folyamat hatékonysága és a termékek minősége is, például egy hagyományos módszerekkel nehezen kivitelezhető, vékony falú alkatrészek esetében. De az additív technológiák alkalmazásából más előny is származhat. A 3D nyomtatás segítségével a gyártók sokkal nagyobb szabadságot kaphatnak a formák tervezésében, emellett lecsökkenhet a termék piacra kerüléséhez szükséges idő, valamint a prototípusgyártás és formacsere miatti magas költségek is.

Az additív technológiák előnyei ma már egyértelműek, ipari alkalmazásuk pedig egy rendkívül fontos lépés a jövő felé vezető úton. Éppen ezért a GF Machining Solutions és az EOS aktívan együttműködik, hogy felgyorsítsák az ilyen jellegű megoldások fejlesztését, melyek az Ipar 4.0 kihívásainak legyőzésében is komoly előrelépést jelenthetnek.

Forrás: GF Machining Solutions

További információ

A GF Machining Solutions oldalán.