Új lézerszkennelési technológia hordozható mérőkar-rendszerekhez

A metrológia és gyártási megoldások szakértője, a Hexagon Manufacturing Intelligence egy új lézerszkennelési technológiát indított útjára. Az  integrált érzékelő és letapogató funkciókat  együttesen biztosító, már régóta a világ vezető hordozható mérőkar-rendszereként ismert ROMER Absolute Arm with Integrated Scanner (SI) most bemutatja a vadonatúj RS4 szkennert.

HexagonMI_ROMER_AbsoluteArm_post

A teljesen új optikával és elektronikával felszerelt RS4 60 %-kal gyorsabban valósítja meg a letapogatási feladatokat, mint elődje. Teljesítménye kiemelkedő, különösen akkor, amikor bonyolult felületek, például karbonszál vagy forgácsolt acél méréséről van szó. Az RS4 ultraszéles lézersávval rendelkezik, mellyel csaknem megduplázza a korábbi modell által nyújtott szélességet, rendelkezik továbbá egy alacsonyabb felbontással is, mellyel a felhasználók számára nagyobb részletességű pontfelhőt tud biztosítani lényegesen kevesebb idő alatt, mint korábban.

„Az új RS4 lézerszkennert, nem titkoltan, azzal a szándékkal fejlesztettük ki, hogy egy lépéssel az utóbbi néhány évben rohamos fejlődésnek indult lézerszkennelési technológia előtt járjon”, mondja Anthony Vianna, a Romer Absolute Arme sorozat termékmenedzsere. „Azt szeretnénk, ha ügyfeleink rövidebb idő alatt több szkennelési feladatot tudnának végrehajtani, ezért különösen ügyeltünk arra, hogy a teljesítményt minden szempontból fejlesszük, mindezt úgy, hogy megtartjuk zokat a minőségi tulajdonságokat, melyek a korábbi modellt kiemelték a versenytársak sorából.

Mint minden Romer Absolute Arm modellnél, a legújabb fejlesztés esetében sincsen szükség a szkenner bemelegítésére, valamint időigényes kalibrálásokra. Az RS4 hosszabb kinyúlása, és munkadarabtól vett távolsága lehetővé teszi, hogy a korábbiakhoz képest a letapogatás sokkal mélyebben, a nehezen hozzáférhető üregekben is megvalósulhasson, mindezt úgy, hogy a teljesítmény pontossága nem csökken.

Az RS4 lézer szkenner minden Romer Absolute Arm ’SI’ modellhez hozzáilleszthető, továbbá azok számára is alkalmazható lesz, akik már most rendelkeznek ROMER Absolute SI rendszerrel, ám szeretnék fejleszteni annak szkennelési teljesítményét.

Forrás:Hexagon MI

További információ

A Hexagon MI hivatalos weboldalán.