Próbálja ki Ön is a Siemens NX CAM rendszerét!

A graphIT Kft. biztosítja, hogy magyar nyelven, magyar nyelvű oktató anyagokkal és webes támogatással 1 hónap alatt egyszerűen el tudja sajátítani az NX CAM marási alapokat és szerszámgépének megfelelő NC programot tud generálni. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, töltse le és próbálja ki még ma a 30 napos teszt verziót!

NX_CAM_final_CNCmedia

NX CAD/CAM újdonságok

A Siemens PLM Software alapvető törekvése az Ipar 4.0 alapjainak támogatása, amely a felső kategóriás CAD/CAM/CAE rendszerének, az NX-nek fejlesztésével a digitális ikerpár (a valós modell teljes digitális leképzése) megvalósításához szükséges eszközöket biztosítja. A graphIT Kft., mint az NX hazai forgalmazója, több mint 10 éves NX tapasztalattal és felhasználói táborának folyamatos növekedésével bizonyítja az NX digitális világban elfoglalt vezető helyét.

Az NX, felső kategóriás rendszerként, egy környezetben biztosítja a modellezést (CAD), gyártástervezést (CAM), digitális szimulációt (CAE) és kapcsolódást az egész digitális világ csontvázának számító adatmenedzsment rendszerhez (PLM), a Teamcenterhez. A teljes digitális modell eliminálja a prototípusgyártás iteratív lépéseit, ezzel is lecsökkentve annak költségeit és a piacra kerülési időt.

Digitális modellezés

Napjainkban sok olyan modellel találkozhatunk, amelynek például lézeres szkenneléssel létrejött modell az alapja, ez lehet egy meglévő, még nem digitalizált alkatrész, egy szabadformájú felület, esetleg egy emberi testrész vagy csont. Ilyen beolvasott modellhez szükséges plusz modellezéssel olyan készüléket vagy rögzítéseket készíteni, amelyeket síkokkal esetleg szplájn felületekkel határolunk, így a pontfelhő és szplájn felületek által létrehozott kevert modell kezelésére van szükség. Ezt a kevert modellt valósítja meg az NX a konvergens modellezéssel.

Gyógyászati példa a konvergens modellezésre

Gyógyászati példa a konvergens modellezésre

A konvergens modellezéssel tehát lehetőségünk van egy beolvasott pontfelhő és hagyományos modell vágására, egyesítésére. Ezzel a lehetőséggel nincs többé határ a leképezésben a szabálytalan modellek kiegészítésére és alakítására. Továbbá teljes eszköztárat biztosít ahhoz, hogy a 3D-s nyomtatáshoz szükséges „támasztó” és kiegészítő geometriákat könnyűszerrel létrehozzuk kiküszöbölve azt a hosszadalmas folyamatot, hogy a modellt visszaépítsük szplájn felületekkel modellé, majd azt alakítsuk tovább.

A konvergens modell felhasználható a 3D nyomtatáson kívül a digitális modellezés további szakaszaiban is, tehát szimulációt (terhelésvizsgálatot) tudunk rajta futtatni, vagy akár a hagyományos megmunkálási módszerekkel NC programokat generálhatunk a segítségével.

Digitális gyár felépítése

A konvergens modellezés kiegészítéseként az NX segítséget nyújt a gyártó környezet leképezésében, mégpedig a Line Designer modullal, ahol a gyár tervezését tehetjük meg egyszerűen, részegység sablonok alapján. A felépített gyárat a későbbiekben gyártási szimulációs célokkal felhasználhatjuk.

Modellezés szkennelt környezetben

Modellezés szkennelt környezetben

Abban az esetben, ha egy meglévő gyár egy új részét kellene megtervezni, akkor fontos lehet, hogy a meglévő környezetben tudjuk megjeleníteni, tervezni. A Line Designer-t egészíti ki a Reference Cloud funkció, ahol lézerszkenneléssel beolvasott egész gyárat tudunk környezetként megjeleníteni. Ez nem más, mint egy nagyon nagyszámú pontfelhő, de a tervezésben és annak ellenőrzésében sokat segít.

Megmunkálás tervezése

A digitális modell alapeleme az Ipar 4.0 koncepciónak, amely a gyártás rugalmasságát és hatékonyságát hivatott növelni. Ezek közül legjobban az additív, illetve a hibrid megmunkálások (egyetlen gépen történő anyag hozzáadással és forgácsolással történő megmunkálás) támogatását emelnénk ki, amely a maga nemében egyedülálló. Az anyag hozzáadásos technikával olyan modellek is elkészíthetők, akár egyedi akár sorozatgyártásban, amelyek bonyolult, több gépes műveleteket igényeltek eddig, így viszont akár egy gépen megoldható a teljes gyártás.

Az NX a Robotprogramozással támogatja az Ipar 4.0 által megkövetelt rugalmassági feltételt. A robotprogramozással NX-ben olyan műveleteket tudunk hozzáadni, mint pl. tárcsával történő vágás, vagy polírozás. Ezeket a műveletet, mint megmunkálási műveleteket tudjuk hozzáadni a tervhez és mivel a megmunkálási terv része, ezért fontos annak szimulációja is. A legnagyobb robotgyártókhoz igazodva kész modellekkel áll rendelkezésre az NX a művelet szimulációjához, ahol robotok viselkedését, lehetséges mozgásainak határát is figyelembe veszi. A graphIT Kft., mint egyetemi partner részt vett olyan rendszer implementálásában, amely a robottal történő megmunkálást támogatja, és segítségével komplex modellek is elkészíthetők voltak.

A sokszor ismétlődő alakelemek, illetve geometriák megmunkálásának automatizálásában segít az NX-ben a geometria és a hozzá rendelt technológia összerendelésének újra felhasználhatósága, amelyet az NX betanításával érhetünk el. A jellegzetes geometriát (nem kell alakelemnek lennie) felismeri és alkalmazza rá a megfelelő műveleteket.

A megmunkálás tervezést egészíti ki a mérőgépek programozásának lehetősége, amelyet értelemszerűen a minőségbiztosítás használ fel. A mérőgépek programozása a megmunkáláshoz hasonlóan megfelelő mérési műveletekkel jön létre, néha megkövetelve olyan közvetett méréseket, mint például egytengelyűség mérését. Ilyen összetett méréseket az NX 11-ben már egyszerűbben el lehet végezni, a mérőgéptől független programozás pedig gyorsítja a tervezést. A graphIT Kft. a mérőgép programozási területen is rendelkezik hazai referenciával.

Töltse le Ön is az ingyenesen elérhető 30 napos próbaverziót és ismerje meg a szoftver által nyújtott előnyöket!
Letöltéshez kattintson IDE!

További információ

A grapIT Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]