Országos Solid Edge és Edgecam Verseny – 2017

Idén is sor került az Enterprise Group PLM üzletága és az NCT Akadémia közös szervezésű eseményére, az Országos Solid Edge és Edgecam Versenyre.

Solid_Edge_Edgecam_verseny_15

A versenyt ezúttal is középiskolás diákok részére rendezték, akiknek a nevezéshez korábban egy pályázatot kellett benyújtaniuk. A pályamunkák bírálása után a tanulók meghívásos alapon juthattak tovább, tudásuk összemérésére pedig március 31-én került sor, a Fogarasi úti NCT Akadémián. A versenyen 12 iskola 18 diákja indult Solid Edge, 10 diák pedig Edgecam kategóriában.

A rendezvényt az Enterprise Group két munkatársa Melkovics Péter és Szűcs Imre nyitották meg, akik nagy vonalakban vázolták a nap menetét, és tartottak egy rövid bemutatót az PLM üzletágáról; profilukról, az értékesített szoftverekről és partnereikről.

A megmérettetés

A megnyitó, illetve egy rövid eligazítás után a diákok bele is kezdtek a feladatok megoldásába, amelyre 3 órájuk volt. A verseny ideje alatt az EPLM szakemberei; Szűcs Imre, Huszár András és Tripolszki Gábor válaszoltak a diákok kérdéseire, illetve szükség esetén kisebb segítséget is nyújtottak. Az Edgecam kategóriában induló diákok sikeres feladatmegoldásához Veres Tibor, Kiss Tibor, valamint Szabó Zoltán asszisztált.

Solid_Edge_Edgecam_verseny_69

Eközben a felkészítő tanárok megtekinthettek egy szerszám bemutatót, amelyet a Seco-Tools egyik munkatársa tartott, ezután egy kötetlen beszélgetés keretein belül, megoszthatták egymással és az EPLM szakembereivel tapasztalataikat a gyerekek felkészítéséről, képességeik időben történő felismeréséről és megfelelő támogatásáról, valamint tudásuk kamatoztatásának lehetőségeiről.

Egy pihentető szünet

Miután véget ért a verseny, a megpróbáltató feladatmegoldásban elfáradt diákokat egy laktató pizzázás várta az Akadémia épületének felsőbb emeleti, napfényes konyháján. Az ebéd és rövid beszélgetés után a résztvevők egy forgácsolási bemutatót is megtekinthettek, az EmR-1200M 5HT megmunkálóközponton.

Solid_Edge_Edgecam_verseny_101

Ez idő alatt az EPLM szakemberei leellenőrizték a diákok feladatait és előkészítették a részvételi-, valamint különdíjakat, így a megmunkálás után el is kezdődött az eredményhirdetés.

Eredményhirdetés

Solid_Edge_Edgecam_verseny_118

A díjakat Gyönyörű Attila adta át az Edgecam-es és Melkovics Péter a Solid Edge-es résztvevőknek.

Az előbbi kategóriában

  • Horváth Szabolcs (1. helyezett),
  • Herczeg Mihály (2. helyezett) és
  • Szabó Bence (3. helyezett)

lettek a dobogósok, akik a helyezésük mellé járó ajándékcsomagot és egy kedvezményes, NCT Akadémiai képzésre feljogosító kupont is átvehettek. Szabolcs és Bence a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának, Mihály pedig a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának öregbíthette hírnevét. 

Solid Edge kategóriában

  • Hejberger Konrád (1. helyezett),
  • Bosznai Tamás (2. helyezett) és
  • Horváth Bálint (3. helyezett)

végeztek kitüntetett helyen, mindhármuk egyazon intézmény, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont büszkeségére.

Az idei verseny különdíját

  • Veszprémi Zsolt,

az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium tanulója kapta.

A diákok öröme, elégedettsége, illetve a verseny alatt érezhető izgatottságuk is igazolja, hogy a rendezvény milyen nagyszerű lehetőséget kínál nekik tudásuk összemérésére, valamint arra, hogy releváns visszajelzést kaphassanak képességeikről, felkészültségükről. Az Enterprise Group által tanúsított nyitottságnak köszönhetően pedig kapcsolatépítésre is jó alkalomnak bizonyult a verseny, így jövőre is érdemes nevezni mindazoknak, akik tudásukat a szakmában szeretnék kamatoztatni.

Az esemény az egész nap alatt tartó barátságos, jó hangulatban ért véget, melynek emlékét a teljes csapatról készített csoportkép is őrzi.

Solid_Edge_Edgecam_verseny_150

További információ:

Az Enterprise Group hivatalos honlapján.